DHEA

DHEA, ook bekend als Dehydroepiandrosteron of het anti-aging hormoon, is een steroïde hormoon dat geproduceerd wordt door de bijnieren, geslachtsklieren, vetweefsel en de huid. Dit hormoon wordt gemaakt uit cholesterol en is aanwezig in het menselijk lichaam.

Wat is DHEA?

DHEA is een hormoon dat door de bijnieren wordt geproduceerd. Het begint in het menselijk lichaam te worden aangemaakt rond de leeftijd van 7 jaar en bereikt zijn hoogtepunt in de late tienerjaren. Na de leeftijd van ongeveer 25 jaar neemt de aanwezigheid van dit hormoon geleidelijk af.

DHEA en cortisol

DHEA en cortisol hebben een wisselwerking met elkaar. Cortisol is een hormoon dat ook door de bijnieren wordt geproduceerd en staat bekend om zijn rol in stressreacties van het lichaam.

Het belang van DHEA

DHEA is een van de meest voorkomende hormonen in de menselijke bloedbaan. Het niveau van DHEA varieert met de leeftijd, en onderzoek heeft zich gericht op de verschillende aspecten van dit hormoon in het lichaam.

Wetenschappelijke interesse in DHEA

Vanaf de jaren '60 is er onderzoek gedaan naar DHEA. Verschillende studies hebben zich gericht op de eigenschappen en aanwezigheid van DHEA in het menselijk lichaam, waaronder onderzoek door Etienne Emile Baulieu en Samuel Yen.

Onderzoek naar DHEA

Diverse studies hebben onderzoek gedaan naar DHEA en de verschillende aspecten ervan. Deze studies hebben zich gericht op de aanwezigheid en functies van DHEA in het lichaam, evenals op de veranderingen in de niveaus van DHEA met de leeftijd.

DHEA supplementen bij Bono?

Bij Bono bieden we DHEA supplementen aan. Onze producten worden getest om kwaliteit en veiligheid te garanderen. De ingrediënten zijn afkomstig van gerenommeerde leveranciers. Voor bestellingen geplaatst voor 23:59 uur, streven we ernaar deze de volgende dag te bezorgen.

*Het is belangrijk om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als medisch advies. Voor specifieke vragen of advies over supplementen is het raadzaam om contact op te nemen met een gekwalificeerde gezondheidsprofessional.