Bono's exclusieve zomerkortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingscodes

Spirulina

Benieuwd naar wat spirulina is en wat het kan bieden? Hier is een overzicht.

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauw-groene alg met een spiraalachtige vorm. Vandaar ook de naam ‘spirulina’ in het Latijn. Spirulina is bijna net zo oud als de aarde zelf, ongeveer 2,5 miljard jaar. Spirulina wordt gezien als een alg die tussen de bacteriën en planten in zit. Het wordt tegenwoordig vooral gekweekt in buitentanks in warme landen rondom de evenaar.

Waar is spirulina goed voor?

Spirulina staat bekend om zijn eiwitgehalte en bevat ook een scala aan vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K, evenals calcium, magnesium en ijzer. Het bevat ook essentiële vetzuren zoals GLA, DHA en EPA, en is een bron van antioxidanten.

Spirulina of chlorella? Of beide?

De keuze tussen spirulina en chlorella hangt af van persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Beide algen hebben hun eigen unieke eigenschappen.

Heeft spirulina bijwerkingen?

Hoewel spirulina over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren. Het is aanbevolen om advies van een gezondheidsprofessional te zoeken, vooral als je bestaande gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen gebruikt.

Hoeveel spirulina per dag?

De aanbevolen dosering kan variëren. Het is altijd raadzaam om de aanwijzingen op het etiket te volgen en te starten met een lagere dosering.

Welke spirulina supplementen zijn er?

BareOrganics Spirulina Poeder

BareOrganics

BareOrganics Spirulina Poeder: voeg simpelweg 1 schepje toe aan je favoriete groene smoothie of recepten. Heeft daarbij een herbruikbare verpakking.

NOW Foods Biologische Spirulina Dubbele Sterkte

NOWNOW Foods Biologische Spirulina Dubbele Sterkte tabletten: dit supplement is vol ijzer, mineralen, aminozuren, enzymen, vitamines en GLA. NOW Foods supplementen zijn altijd GMP kwaliteit verzekerd. We hebben ook de niet-biologische variant: NOW Foods Spirulina Dubbele Sterkte.
 

NOW Foods Special Two Multi

NOW

Of ben je meer op zoek naar multivitaminen met spirulina? Dan is de NOW Foods Special Two Multi een goede optie. Dit supplement heeft een antioxidante werking en bevat vele superfoods en kruidenextracten, namelijk organische spirulina, chlorella, alfalfa sap concentraat, groene thee extract, organische rozenbottel poeder, luteïne, lycopeen, bromelaïne, papaïne. Wederom GMP kwaliteit verzekerd.

Spirulina kopen?

Benieuwd wat spirulina voor jou kan betekenen? Probeer het uit in ons uitgebreide spirulina assortiment. Toch op zoek naar iets anders? Niet getreurd, we hebben nog vele andere supplementen die wellicht bij jou passen. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!