Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Colostrum

Benieuwd naar de effecten van colostrum en waar colostrum goed voor is? Of weet je niet wat het is? Wij leggen het je hier uit. 

Wat is colostrum?

Colostrum is de melk die de eerste paar dagen na de bevalling van een zoogdier wordt geproduceerd. Colostrum kan ook al tijdens de zwangerschap uit de borsten komen. Het heeft een gelige kleur en is vrij dun. 

Wat zit er in colostrum?

Colostrum bevat lactose en eiwitten, en bij de mens nauwelijks vet. Ook bevat colostrum veel mineralen, en vitaminen als vitamine A, vitamine B1 en vitamine E. Ook bevat colostrum immuuncellen, zoals lymfocyten, en immunoglobulinen als IgA, IgG en IgM. Doordat colostrum zo’n hoge dosering heeft, heeft een baby niet veel nodig om al voldoende voedingsstoffen naar binnen te krijgen. 

Voedingssupplementen op basis van colostrum

Voedingssupplementen met colostrum zijn vaak afkomstig van koeien en bedoeld als aanvulling op de voeding. Ze bevatten doorgaans diverse voedingsstoffen die in colostrum voorkomen. 

NOW Foods Super Colostrum (90 capsules)

NOW Foods Super Colostrum 500 mg (90 capsules) is een voedingssupplement vol immunoglobulilnen IgG, IgM, IgA en lactoferrine. Daarnaast bevat NOW Foods Super Colostrum ook kruiden lariks arabinogalactan, olijfblad en astragalus.

NOW Foods Colostrum Poeder 

NOW Foods Colostrum Poeder is een van runderen afgeleid voedingssupplement die wederom rijk is aan biologische eiwitten en immunoglobulinen. In dit geval is het alleen colostrum poeder, waarvan je dagelijks 1 tot 2 keer één theelepel van kan mengen in water. 

NOW Foods Colostrum (120 capsules)

Wil je toch liever een colostrum voedingssupplement met een grote verpakking? Ga dan voor NOW Foods Colostrum 500 mg (120 capsules). Bruikbaar voor 60 of 120 dagen. 

Colostrum supplement kopen?

Overweeg je colostrum supplementen? Raadpleeg dan eerst een gezondheidsprofessional voordat je ze gebruikt. Bekijk ons colostrum assortiment en kies het product dat het beste bij je past. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!