Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Colostrum

Benieuwd naar de effecten van colostrum en waar colostrum goed voor is? Of weet je niet wat het is? Wij leggen het je hier uit. 

Wat is colostrum?

Colostrum is de melk die de eerste paar dagen na de bevalling van een zoogdier wordt geproduceerd. Colostrum kan ook al tijdens de zwangerschap uit de borsten komen. Het heeft een gelige kleur en is vrij dun. 

Wat zit er in colostrum?

Colostrum bevat lactose en eiwitten, en bij de mens nauwelijks vet. Ook bevat colostrum veel mineralen, en vitaminen als vitamine A, vitamine B1 en vitamine E. Ook bevat colostrum immuuncellen, zoals lymfocyten, en immunoglobulinen als IgA, IgG en IgM. Doordat colostrum zo’n hoge dosering heeft, heeft een baby niet veel nodig om al voldoende voedingsstoffen naar binnen te krijgen. 

Wat doet colostrum?

Nu je weet wat colostrum precies is en wat er precies in zit, is het ook belangrijk om te weten waar het precies goed voor is. De immuuncellen en immunoglobulinen helpen de pasgeborene te beschermen tegen infecties, omdat het eigen immuunsysteem nog niet goed genoeg is ontwikkeld. Ook het maag- en darmstelsel is onvolgroeid en klein. Colostrum heeft een licht laxerende werking om de eerste ontlasting, ook wel de meconium, te stimuleren. Deze kan namelijk vrij hard zijn. Hierdoor wordt overtollige afvalstoffen en bilirubine opgeruimd, wat een afvalproduct van rode bloedcellen is. Rode bloedcellen worden namelijk enorm veel aangemaakt tijdens de geboorte. Dit alles helpt om geelzucht, het hebben van een geel oogwit, te voorkomen. 

Bij voedingssupplementen is colostrum afkomstig van koeien, binnen 12 uur na het kalveren. Deze moleculaire structuur is vrijwel identiek aan die van menselijk colostrum. 

NOW Foods Super Colostrum (90 capsules)

NOW Foods Super Colostrum 500 mg (90 capsules) is een voedingssupplement vol immunoglobulilnen IgG, IgM, IgA en lactoferrine. Deze ondersteunen de spieren en een gezond immuunsysteem. Daarnaast ondersteunen studies dat colostrum helpt om de biologische beschikbaarheid en opname van voedingsstoffen in het lichaam te bevorderen. Dit terwijl het wel een gezonde spijsvertering bevordert. Daarnaast bevat NOW Foods Super Colostrum ook kruiden lariks arabinogalactan, olijfblad en astragalus om het immuunsysteem maximaal te ondersteunen en kan voor een gezondere reactie op stress zorgen.

NOW Foods Colostrum Poeder 

NOW Foods Colostrum Poeder is een van runderen afgeleid voedingssupplement die wederom rijk is aan biologische eiwitten en immunoglobulinen. Wederom bevordert dit colostrum voedingssupplement de opname van voedingsstoffen en ondersteunt het de spieren en het immuunsysteem. In dit geval is het alleen colostrum poeder, waarvan je dagelijks 1 tot 2 keer één theelepel van kan mengen in water. 

NOW Foods Colostrum (120 capsules)

Wil je toch liever een colostrum voedingssupplement met een grote verpakking? Ga dan voor NOW Foods Colostrum 500 mg (120 capsules). Bruikbaar voor 60 of 120 dagen. 

Colostrum supplement kopen?

Wil je het immuunsysteem bevorderen? Dan zijn colostrum supplementen een optie voor je. Bespreek met je eigen huisarts of consultatiebureau voordat je overgaat op het gebruik. Bekijk ons colostrum assortiment en kies je favoriet uit. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!