Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Shampoo

Shampoo, het verzorgingsproduct dat je bijna dagelijks gebruikt. Hoe kies en koop je in een wereld met zoveel aanbod de beste shampoo voor jouw haartype? Dit is een behoorlijke uitdaging. Soms zie je door het bos de bomen niet meer als het om je shampoo keuze gaat.Bono brengt hier een einde aan en helpt je graag met het kiezen van de beste shampoo, zodat ook jij met de gezondste en mooiste lokken paradeert. 

Shampoo. Waarom gebruik je het eigenlijk?

Shampoo gebruik je simpelweg om talg, zweet, dode huidcellen, vuil en styling producten (ook wel buildup genoemd) te verwijderen van je hoofdhuid. Een schone hoofdhuid is een gezonde hoofdhuid. Alles begint dus met het kopen van een goede shampoo! Maar het reinigen van je coupe is niet het enige haardoel, je wilt uiteraard ook dat je haar er gezond en mooi uitziet oftewel: je wilt great hair! Naast reinigen, moet een shampoo ook verzorgen. En we weten dat niet elk haartype hetzelfde is. Als het om shampoo gaat, is er niet een one size fits all oplossing.

Wanneer is een shampoo goed?

Je haar wassen is een handeling die zo voor de hand liggend is. Toch is het gebruik van een goede shampoo belangrijk voor je haar. Neem je tijd ervoor! Uiteindelijk is een goede shampoo de brandstof voor je coupe. Een shampoo reinigt, verzorgt en voedt je haarlokken. Voed het haar daarom met de beste brandstof (shampoo) en het is je eeuwig dankbaar. En jij ook, want wie loopt er niet graag met great hair bij? Een goede shampoo bestaat in eerste instantie uit actieve ingrediënten die bijdragen aan de gezondheid van jouw haartype (droog, vettig, fijn, gekleurd et cetera), daarna spelen factoren zoals de geur, textuur en dergelijke een rol.

Welke shampoo voor droog, zwaar beschadigd en pluizig haar?

Lijkt je haar op een vogelnest? Droog, stug, pluizig en zonder leven? Dan behoor je tot de categorie mensen met droog, (zwaar) beschadigd en pluizig haar. Vaak bestaat beschadigd haar uit haren waarvan de haarschacht beschadiging opliep. Haarschacht is het deel van het haar dat uit de huid steekt. Hoe liep je haar zoveel beschadiging op? Meestal komt dit door wrijving (handdoek en styling tools), blootstelling aan factoren van buitenaf (zee, zon, droge lucht et cetera) en chemische behandelingen (haarverf, blonderen, permanent en dergelijke). Droog, zwaar beschadigd en pluizig haar moet je dus intensief voeden en verzorgen! Denk hierbij aan shampoos met arganolie, zoals Moroccanoil of de magische formule van Olaplex voor zwaar beschadigd haar.

Welke shampoo voor gekleurd haar?

Waar je als vrouw altijd panisch voor bent bij het kleuren van je coupe, is dat je haarkleur snel vervaagt. Daarnaast weten we ook dat het verven van je haar, hoe mooi we het ook vinden, niet de beste gevolgen heeft voor de haarkwaliteit. De shampoo die je gebruikt moet je haarkleur beschermen en je haar extra voeden en verzorgen, zodat je coupe lang levendig en stralend blijft. Een goede shampoo voor gekleurd haar hydrateert het haar en bevat ingrediënten die het haar intensief voeden. Denk bijvoorbeeld aan arganolie en kokosolie. Tegenwoordig hebben veel shampoos voor gekleurd haar ook een Uv-filter om het haar beter te beschermen tegen de zon.

Welke shampoo voor vettig haar?

Vettig haar. Het is plakkerig en glimt en is alles behalve fijn en verzorgd. Toch kampen velen met dit probleem. En je haar elke dag wassen, is niet gezond en verergert uiteindelijk het probleem. Door je hoofdhuid te vaak te reinigen, gaan je talgklieren meer talg aanmaken. Je haar wordt dus nog vettiger. Gebruik een milde shampoo en ga voor shampoos zonder siliconen. Ook je haar tussendoor een opfrisbeurt geven met wat droogshampoo, wil goed lonen.

Welke shampoo voor geblondeerd haar?

Blonderen, balayage, higlights, hoe je het ook wilt noemen, een groot deel van de vrouwen die ondergaat deze behandeling. Een haarbehandeling die een prachtig resultaat levert. Voor het mooie resultaat moet je wel een prijs betalen. Het blonderen van je coupe beschadigt je haar. Bij het regelmatig blonderen, ontstaat het risico dat je haar permanent open blijft staan. Als je haarschubben openstaan, verliezen ze snel vocht. Hierdoor droogt je haar uit en breekt het sneller af. Je haar heeft dus intensieve verzorging nodig als je je haar blondeert. De merken Moroccanoil en Olaplex staan bekend om hun intensief voedende kenmerken. Daarnaast is een zilvershampoo een musthave, voor de toon van je haar.

Welke shampoo tegen haaruitval?

Haaruitval is een probleem waarbij veel mannen en vrouwen dagelijks mee te maken hebben. Niemand wordt hier gelukkig van. Gelukkig kun je met een goede shampoo je haargroei stimuleren en haaruitval verminderen. Als je haaruitval tegen wil gaan, zijn shampoos met (bewezen) werkzame werkstoffen de beste. Denk bijvoorbeeld aan stoffen, zoals niacinamide (vitamine B3), Saw Palmetto, cafeïne, biotine en Emu Olie. Deze verbeteren de haargroei en remmen haaruitval. Merken die jou op weg helpen met de stimulering van je haargroei zijn onder andere: Foligain en Regenepure.

Bestel de beste shampoo voor jouw haar bijBono.nl

Een goede shampoo bevordert de gezondheid, kwaliteit en uitstraling van je haar en ook je hoofdhuid. BijBono bestel je de beste haarverzorging voor jouw haartype. Denk aan A-merken zoals, Moroccanoil, Olaplex, Oase, Foligain en SugarBear! Bestel je shampoo of favoriete haarproduct bij ons voor 23.59 en je hebt het morgen in huis!