Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Zilvershampoo

Zilvershampoo is de nummer één musthave als je geblondeerd of blond haar hebt. Want wie wil er rondlopen met ongewenste oranje en gele tinten op het haar? Met de juiste zilvershampoo bescherm je je haarkleur, zodat deze langer en mooier meegaat. 

Wat doet zilvershampoo precies?

De zilvershampoo, paarse shampoo, blauwe shampoo, hoe je het ook wilt noemen. Het is de shampoo die elke vrouw van haar kapper getipt krijgt na een balayage of andere blondeer behandeling. Of als je gewoon van nature blond haar hebt. De blauwe of paarse pigmenten in de zilvershampoo maken je lokken assiger. Soms zelfs paars. Deze blauwe en paarse pigmenten zijn de tegenhanger wat kleur betreft van oranje en gele tonen. Dit kun je op een traditionele kleurenwiel bekijken. Volgens de logica van complementaire kleuren zie je dat gele en oranjekleuren tegenover blauw en paars staan. Ze heffen elkaar op als het ware.

Het komt helaas vaak voor dat mensen met blond haar last hebben van een onaangename gloed over hun haar.  Dit komt voornamelijk door invloeden van buitenaf, zoals zon, chloorwater, zeewater, te vaak wassen of hitte tools. Door een zilvershampoo te gebruiken maak je je coupe tijdelijk koeler en heb je geen last meer van ongewenste gele of oranje tinten. Gebruik zilvershampoo op blond, wit, pastel en grijs haar. 

Hoe gebruik je een zilvershampoo?

De beste manier om zilvershampoo aan te brengen is als volgt. Je masseert het zachtjes over je hoofdhuid en in de haarlengten en -punten. Dit doe je precies op de plekken waar het gelig is. Het kan handig zijn om handschoenen te gebruiken, zo houd je je handen schoon en kun je na het wassen meteen over tot de orde van de dag.

Hoe lang moet zilvershampoo inwerken?

Houd er rekening mee dat er verschillende soorten zilvershampoos zijn. Sommige hebben een krachtige corrigeerformule. Andere zijn wat zachter voor het haar en bevatten geen sulfaten, waardoor ze het haar ook nog hydrateren. Denk aan de zilvershampoo producten van bijvoorbeeld Moroccanoil of HappySoaps. Deze producten maken het haar niet stug. 

Hoe lang je zilvershampoo laat inwerken is afhankelijk van wat je wilt bereiken met de kleur. Wil je bijvoorbeeld een paarse gloed, dan kun je de zilvershampoo het best 10 minuten laten inwerken. Is je haar van nature blond, grijs of wit? Dan laat je de zilvershampoo maximaal één minuut intrekken. Heb je je haar blond geverfd? Dan laat je de paarse shampoo maximaal vijf minuten intrekken. Neem voor de zekerheid altijd wat op de verpakking staat door om te voorkomen dat je er als een paarse smurf bij loopt. Toch fout gegaan? Geen zorgen. Na twee wasbeurten is de paarse gloed helemaal weg. Vergeet ook na gebruik niet alles goed uit te spoelen en je handen grondig te wassen als je geen handschoenen hebt gebruikt.

Hoe vaak gebruik je een zilvershampoo?

Heeft je coupe een koele grijze tint? Dan kun je je haar twee à drie keer per week   met zilvershampoo wassen. Als dit niet het geval is, kun je je haar het best om de drie of vier wasbeurten met zilvershampoo wassen. Heb je droog of beschadigd haar? Dan adviseren we je enkel één keer per week je haar te wassen met zilvershampoo. 

Welke zilvershampoo het best voor droog of beschadigd haar?

De meeste zilvershampoos focussen zich voornamelijk op het corrigeren van de kleur door middel van de paarse en blauwe pigmenten. Vaak kan het haar wat stug worden door zilvershampoo. Heb je droog en beschadigd haar? Dan kun je dit er uiteraard niet bij hebben. Ga dan voor een verzorgende zilvershampoo, zoals de Moroccanoil Blonde Perfecting zilvershampoo. De sulfaatvrije kleur-corrigerende shampoo zorgt voor verfrist haar met een goede kleurintensiteit. Bovendien kun je ook voor bijbehorende conditioner gaan; Moroccanoil Blonde Perfecting conditioner.Ook het bekende merk Olaplex heeft een zilvershampoo die fantastisch werk. De sulfaatvrije formule is speciaal geformuleerd om kopertinten te neutraliseren en de kleur van het haar te verbeteren. 

Kan zilvershampoo ook op bruin haar?

Als je het over zilvershampoo hebt, denk je vaak aan blond of geblondeerd haar. Maar ook brunettes gebruiken zilvershampoo. Ook in bruin of donker haar (vooral met highlights) zitten weleens ongewenste gele of oranje tinten. Het resultaat van zilvershampoo op bruin haar is vergelijkbaar met wanneer je paarse shampoo op blond haar gebruikt. Hoe donker het haar, hoe minder effect zichtbaar is van de zilvershampoo.

De beste zilvershampoo voor je blonde haren bestellen bijBono.nl? 

Blond of geblondeerd haar bijhouden, is niet altijd even makkelijk. Maar met een goede en misschien zelfs een verzorgende zilvershampoo, maak je al een groot verschil. Ga jij je haarkleur ook open peil houden met een zilvershampoo die bij je haar past? BijBono.nl vind je de shampoo en ook andere haarverzorging, die bij je past. Vandaag besteld, is morgen in huis.