Haarmasker

Haarmaskers. Eén van de belangrijkste haarproducten die je in je badkamer hebt, als het om intensieve voeding en verzorging van het haar gaat. Een haarmasker is onmisbaar als je je haar gezond wilt houden. Vooral bij droog en beschadigd haar is een masker een must voor je coupe. Door regelmatig een haarmasker te gebruiken, verbeter je de gezondheid van je haar, omdat het net wat intensiever verzorgt dan de andere haarverzorging.

Hoe werkt een haarmasker precies?

Je gebruikt het regelmatig, maar bij de vraag wat een haarmasker precies is en doet met je haar, weten velen het antwoord niet precies. Een haarmasker brengt een laagje over je haar. Vergelijk het met een soort coating. Je haar wordt er zachter door en glanst weer. Dit laagje wat over je coupe komt, beschermt het haar ook tegen slijtage en schade van buitenaf. Denk aan beschadiging door hitte tools of de zonnestraling. Het haarmasker is dus dé stap in je haarroutine die koste wat het kost echt niet mag ontbreken!

Eigenschappen van een haarmasker:

 • Verzorgt het haar
 • Voedt het haar
 • Brengt een beschermlaag over het haar
 • Beschermt het haar tegen slijtage en beschadiging

Wat is een goed haarmasker?

Haarmaskers. Je hebt ze in alle vormen, kleuren, texturen, merken en prijzen. Hoe kies je in hemelsnaam het juiste haarmasker. Welk haarmasker past het best bij je type haar? Het eerste wat je goed moet weten, is wat voor haartype je hebt; droog en beschadigd, dun haar, vettig haar, dik haar et cetera. Vervolgens moet je jezelf afvragen wat je met het haarmasker wilt bereiken. Zo wil je bijvoorbeeld je gespleten puntjes tegengaan, meer volume creëeren, vettig haar bestrijden of misschien ben je gezegend met een gezonde mooie bos haar en wil je het gewoon even op peil houden. 

Als je eenmaal deze conclusie hebt getrokken, kun je je gaan verdiepen in de ingrediënten en producten die gunstig zijn voor jouw type haar. Denk bijvoorbeeld bij droog en beschadigd haar aan ingrediënten, zoals arganolie of kokosolie. Wij adviseren ook altijd reviews te lezen van het haarmasker dat je overweegt te kopen. Vaak kun je teruglezen of een haarproduct daadwerkelijk doet wat het belooft en of het een match is voor jouw type haar. Zo voorkom je een miskoop!

Haarmasker kiezen:

 • Haartype vaststellen.
 • Doel van het haarmasker voor jou.
 • Welke ingrediënten en producten zijn gunstig voor je coupe/haar uitdaging.
 • Reviews lezen.

Hoe gebruik je een haarmasker?

Als het goed is, heb je na deze stappen het beste haarmasker voor je haar in huis en kun je aan de slag met die ene stap die je haar intensief voedt en verzorgt. De wijze waarop je een haarmasker gebruikt, heeft ook invloed op het eindresultaat. Eigenlijk zijn twee factoren belangrijk. Ten eerste dat je het haarmasker niet op de aanzet aanbrengt. Het haar is hier van nature vaak al vettiger door de natuurlijke oliën (sebum) die je zelf aanmaakt. Vaak wordt je haar te snel vettig als je intensief voedende haarverzorging op de aanzet brengt. Begin bij de haarpuntjes en werk naar boven. Vaak staat er op de verpakking dat je een haarmasker 3-5 minuten moet laten inwerken. Wij adviseren dit een paar minuutjes extra in te laten werken, voor beter resultaat. Laat het masker bijvoorbeeld 10 minuten inwerken terwijl je je benen gaat scheren of een gezichtsmaskertje aanbrengt. Sommige mensen laten een haarmasker zelfs een nachtje inwerken. Als je extreem droog en zwaar beschadigd haar hebt, kan dit de moeite waard zijn. Spoel in verband met haarschubben die open staan het haar af met lauw/koud water. Zo sluiten de schubben beter en heb je gegarandeerd glad haar!

Stappen gebruik haarmasker:

 1. Breng aan op het haar, begin bij de haarpunten (vermijd haaraanzet) en werk naar boven.
 2. Laat het haarmasker zo lang je haar nodig heeft, inwerken (bij beschadigd haar, mag dit wat langer dan aangegeven). In ieder geval minimaal 5 minuten!
 3. Spoel af met lauw/koud water.

Hoe vaak mag je een haarmasker gebruiken?

Je haar te vaak wassen, is niet gezond. Het wordt er alleen maar droger door. Probeer je haar zo min mogelijk te wassen. Het beste is om het bij één keer per week te houden. Maar in de praktijk is er bijna niemand die dit doet. Was het in ieder geval niet meer dan 3x per week, zodat je de productie van je natuurlijke oliën niet aantast. Dus ook voor het gebruik van je haarmasker geldt deze frequentie in gebruik. Heb je het idee dat je coupe vettiger aanvoelt dan normaal? Overweeg dan bijvoorbeeld bij de eerstvolgende wasbeurt enkel conditioner te gebruiken in plaats van een haarmasker. Een conditioner is net wat minder geconcentreerd. Zo voorkom je dat je haar nog vettiger wordt.

Welk haarmasker is het best voor droog en beschadigd haar?

Droog en beschadigd haar. Helaas een beauty uitdaging waar veel dames mee strugglen. Met het juiste haarmasker kun je droog en beschadigd haar bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan de magische formules van haarmaskers van merken, zoals Olaplex en Moroccanoil

Olaplex staat bekend om haar gepatenteerde formule met een uniek bestanddeel. Het gaat om het geheime ingrediënt: Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Je kunt de naam waarschijnlijk niet uitspreken, maar het resultaat zul je nooit vergeten. Dit unieke ingrediënt hecht gebroken zwavelverbindingen in het haar weer aan elkaar. Moroccanoil staat bekend om het ingrediënt arganolie. Ook wel het vloeibare goud van Marokko genoemd. Arganolie heeft een onwijs positieve invloed op de gezondheid van je coupe. Door de vitamine E wordt je haar sterker. De vitamine E in Arganolie beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling of zonnestralen.

Beste haarmasker bestellen bij Bono?

Weet je al welk haarmasker je nodig hebt of ben je nog op zoek naar een haarmasker? Dan ben je bij ons op het goede adres. Voor elk haartype hebben we een haarmasker dat jouw haar transformeert in gezonde haarlokken die stralen en glanzen. Bekijk ons haarmasker assortiment en bestel snel je haarmasker, zodat je binnen no time met prachtig haar rondloopt! Wil je meer weten over haarmaskers of twijfel je over je haarmasker keuze?  Bel of mail ons met je vraag. We helpen je graag!