Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Shampoo bars

Was je je coupe met een “normale” shampoo? Of was je je haar met een shampoo bar? De shampoo bar, ook wel haarzeep blok of shampoo zeep genoemd, zie je steeds meer in opkomst. In een wereld waar we steeds bewuster omgaan met consumptie en duurzaamheid, biedt de shampoo bar een alternatieve keuze. Met een shampoo bar draag je bij aan het verminderen van plasticgebruik en waterverbruik.

Wat zijn shampoo bars precies?

Een shampoo bar, of haarzeep blok, is een alternatief voor reguliere shampoo in vaste vorm. Vloeibare shampoo bestaat voor een groot deel uit water, terwijl een shampoo bar vaak geconcentreerder is. Deze bars zijn samengesteld uit ingrediënten zoals natrium palmolie, shea boter, natrium lauryl sulfaat, palmolie, olijfolie, glycerine en water. Een shampoo bar kan langer meegaan dan vloeibare shampoo, wat zorgt voor minder verpakking.

Hoe zijn shampoo bars ontstaan?

Shampoo bars hebben een rijke geschiedenis. In vroegere tijden gebruikte men plantaardig zetmeel en houtas voor haarreiniging. Begin 19e eeuw werden zeep bars, gemaakt van palm vruchten en kokosnoot olie, zowel voor haar als lichaam gebruikt. De populariteit van vloeibare shampoos nam toe in de jaren ’30 en ’40, maar recentelijk zijn shampoo bars weer populairder geworden, mede dankzij een groeiende interesse in duurzaamheid.

Waarom een shampoo bar in plaats van normale shampoo?

Er zijn diverse redenen om voor een shampoo bar te kiezen:

  • Bijdragen aan een plasticvrije toekomst.
  • Economisch voordeel door langer gebruik.
  • Esthetische waarde: kleurrijke bars fleuren je badkamer op.
  • Voorkeur voor een eenvoudiger en natuurlijker product.
  • Minder watergebruik in vergelijking met reguliere shampoos.

Welke shampoo bars zijn er?

Er zijn verschillende soorten shampoo bars beschikbaar, afgestemd op diverse haartypes. Zo biedt het merk HappySoaps bars voor blond haar, droog en beschadigd haar, krullen en gevoelige hoofdhuid.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Het gebruik van een shampoo bar is eenvoudig:

  • Maak je handen nat.
  • Wrijf de shampoo bar tussen je handpalmen of direct over je haar.
  • Masseer het schuim in je haar en spoel het uit.
  • Bewaar de shampoo bar op een droge plek.

Shampoo bars kopen bij Bono?

Bij Bono.nl vind je een breed assortiment shampoo bars voor verschillende haartypes, naast andere haarverzorgingsproducten. Bekijk het assortiment en shop het beste voor je coupe. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.