Bono's exclusieve zomerkortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingscodes

Droogshampoo

Droogshampoo is vaak het redmiddel voor veel dames. Wil je je wasbeurt uitstellen omdat je je haar niet te vaak wilt wassen of gewoon, omdat je later je bed uit wilt? Of omdat je na het sporten geen zin hebt om je haar te wassen? Dan komt een droogshampoo goed van pas om je haar in een handomdraai op te frissen. Daarnaast kan droogshampoo ook een heel fijn middel zijn voor extra haarvolume, -glans, -textuur en kleurbehoud. Multifunctioneel dus!

Wat is een droogshampoo precies?

Het haar maakt vaak veel talg aan. Een droogshampoo is een poeder/spray dat het overtollige vet in je haar absorbeert. Een makkelijke manier om je haar en hoofdhuid te reinigen. Vooral de haaraanzet wordt frisser. Vaak is dit ook de plek die het vettigst oogt. Daarnaast gebruik je een droogshampoo ook om meer haarvolume te creëeren of je haarkleur stralend te houden. Droogshampoo koop je vaak in de vorm van spray. Maar je ziet steeds meer varianten, zoals droogshampoo mouse, crème of poedervorm. Spray is de meest gebruikte vorm van droogshampoo. Deze is ook makkelijk aan te brengen.

Waar let je op als je een droogshampoo kiest?

Het kiezen van de juiste droogshampoo kan best wel een uitdaging zijn. Het eerste wat je duidelijk moet hebben, is wat je wilt bereiken met je droogshampoo. Wil je meer volume, kleurbehoud bevorderen, gewoon je haar opfrissen of het haar gladder maken. Vervolgens kies je de droogshampoo vorm die het best bij je past.

 • Droogshampoo spray: De droogshampoo is de meest gebruikte vorm van droogshampoo. De spray breng je ook makkelijk aan. Eigenlijk is het bijna hetzelfde als de poedervorm. Bij een spray maak je gebruik van een diffuser en verspreidt de droogshampoo zich geleidelijk over het haar. 
 • Droogshampoo crème:  De romige textuur maakt het makkelijker om de droogshampoo over de hele lengte uit te smeren. Zo heb je ook een resultaat die natuurlijker oogt.
 • Droogshampoo poeder: De droogshampoo poeder lijkt op talkpoeder. Deze vorm van droogshampoo wordt vooral gebruikt voor de strijd tegen vet haar. Je brengt het aan op de haaraanzet, zodat je zo overtollige talg verwijdert en weer kan genieten van een frisse coupe.
 • Biologische droogshampoo: De biologische droogshampoo bevat ingrediënten die 100% natuurlijk zijn en lief zijn voor het milieu.
 • Droogshampoo mousse: De droogshampoo in de vorm van mousse lijkt op de sprayvorm. Het enige verschil is de textuur van de het product. Vaak geeft de mousse ook extra volume.
 • Droogshampoo voor gekleurd haar: Droogshampoo speciaal voor gekleurd haar, zorgt ervoor dat je haarkleur altijd on point is. Het voegt een vleugje kleur toe en heeft een dekkend effect waar nodig. Zo heeft Moroccanoil droogshampoo voor licht en donker haar.

Welke droogshampoo je kiest, ligt helemaal aan jou. Wil je een droogshampoo die je elke dag makkelijk aanbrengt zonder te veel gedoe? Dan kun je het best voor een sprayvorm gaan. Wil je de kleur van je coupe bij blijven houden om het maximale eruit te halen, dan kun je beter voor een droogshampoo voor gekleurd haar gaan.

Waar gebruik je een droogshampoo voor?

Zoals we al eerder zeiden, gebruik je tegenwoordig een droogshampoo niet alleen om je coupe op te frissen, maar ook voor meer volume, tegen vet haar of om je haarkleur te beschermen.

 • Tegen vet haar
 • Voor extra volume in het haar
 • Kleurbehoud
 • Voor meer grip en textuur
 • Opfrisbeurt (lekkere geur)

In principe kan het gebruik van droogshampoo geen kwaad. Mocht je twijfelen over het gebruik van droogshampoo, neem dan contact met een haarspecialist voor het juiste advies.

Hoe gebruik je een droogshampoo?

Het goed aanbrengen van je droogshampoo, kan heel veel schelen in het resultaat. Doe dit goed en je kunt rekenen op het gewenst resultaat.

Droogshampoo spray: Schud de droogshampoo goed voor gebruik. Vervolgens spray je de droogshampoo op de aanzet van je haren. Je sprayt de droogshampoo dus op de haarlijn daar waar het vettig is. Houd ongeveer 20-25cm afstand. Til elke keer je haar in laagjes op om zo de droogshampoo gelijk te verspreiden op de haaraanzet.

Droogshampoo poeder: Breng de poeder droogshampoo op de aanzet van je haar. Je laat dit ongeveer 1-2 minuten opdrogen. Daarna ga je met een kam of je vingers door je haar. Wat je ook kan doen, is met je hoofd naar beneden gaan hangen en zo de poeder aanbrengen. Op deze manier kom je makkelijker bij je haaraanzet.

Droogshampoo mousse: Breng de mousse direct op de aanzet of op he handen. Het is handig als je je haar in secties verdeelt. Masseer de Mousse in je haar, laat het 1 à 2 minuten en ga er vervolgens met je handen of een borstel doorheen.

Droogshampoo crème: Neem de gewenste hoeveelheid, wrijf het in je handen en breng aan op de plekken waar je een volumeboost wenst.

Witte waas voorkomen bij gebruik van droogshampoo

We hebben één gouden tip voor je! Gebruik je droogshampoo in de avond voordat je gaat slapen. Vaak woel je in je slaap. Dit zorgt ervoor dat de droogshampoo goed verspreidt. Je geeft de droogshampoo zo ook de kans om zijn werk te doen. In de nacht heeft de droogshampoo alle tijd om de overtollige oliën op te nemen. Je haar is dan in de ochtend weer fris en fruitig en helemaal klaar voor de start van de dag.

Voor- en nadelen van droogshampoo gebruiken

Het gebruik van droogshampoo heeft heel veel voordelen, maar houd er rekening mee dat er ook een aantal nadelen zijn. We zetten ze voor je op een rijtje.

Voordelen droogshampoo

 • Absorbeert overtollige oliën in het haar. 
 • Geeft glans.
 • Houdt je haarkleur op peil.
 • Geeft volume boost.
 • Je creëert betere grip.

Nadelen droogshampoo

 • Kan witte waas veroorzaken. 
 • Overmatig gebruik kan droge huid veroorzaken.
 • Poriën kunnen verstoppen.

Als je de droogshampoo met mate gebruikt, kan er niet veel mis gaan. Zo verwijder je effectief en op een snelle manier de overtollige talg en heb je weer een frisse coupe.

De beste droogshampoos bestellen bijBono.nl?

Wil je een nieuwe droogshampoo uitproberen? Bekijk ons assortiment aan droogshampoos en kies de droogshampoo die het best bij jou past. Op zoek naar andere haarverzorging? Bekijk ons assortiment met A-merken, zoals Moroccanoil, Olaplex, SugarBear Hais, OASE en HappySoaps. Voor 23:59 besteld is morgen in huis.