Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Beschadigd haar na extensions: wat je moet weten

Beschadigd haar na extensions: wat je moet weten

Wanneer we dromen van langer, voller haar in een kwestie van uren, zijn extensions vaak de eerste oplossing waar we aan denken. Maar wat gebeurt er als die droom verandert in een nachtmerrie van beschadigd haar en haaruitval? In dit blogartikel duiken we diep in de wereld van hairextensions en beantwoorden we enkele brandende vragen over de gezondheid van je haar na het gebruik ervan.

Heel dun haar na extensions

Een veelgehoorde klacht is dat het haar dunner aanvoelt na het verwijderen van extensions. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Trekkracht: extensions, vooral die bevestigd zijn met strakke methodes, kunnen aan de haarwortels trekken, wat het risico op haarbreuk en dunner wordend haar verhoogt.
 • Overstyling: met langer haar ben je misschien geneigd om vaker hitte-styling tools te gebruiken, wat kan leiden tot beschadiging.

Haaruitval door extensions

Ja, het is mogelijk om haaruitval te ervaren door extensions. De redenen kunnen zijn:

 • Slechte plaatsing: als extensions te dicht bij de hoofdhuid worden geplaatst, kunnen ze druk uitoefenen op de haarwortels, wat kan leiden tot haaruitval.
 • Verkeerde verwijdering: als extensions niet zorgvuldig worden verwijderd, kunnen ze het natuurlijke haar mee trekken, wat leidt tot haaruitval.

Zijn extensions slecht voor je haar?

Het is niet zozeer dat extensions inherent slecht zijn voor je haar, maar eerder hoe ze worden geplaatst, verzorgd en verwijderd:

 • Kwaliteit: hoogwaardige extensions, zoals die van echt haar, zijn vaak beter voor je haar dan synthetische versies.
 • Professionele plaatsing: het laten plaatsen van extensions door een professional kan het risico op beschadiging verminderen.

Net als bij elke haarbehandeling hangt het risico op schade af van de methode en de zorg. Clip-in extensions zijn bijvoorbeeld minder schadelijk dan gelijmde of genaaide extensions, omdat ze minder trekken aan de haarwortels en gemakkelijk te verwijderen zijn.

haar extensions haarbeschadiging

Kale plekken na extensions

Een van de grootste nachtmerries van het verkeerd gebruik van hairextensions is het verschijnen van kale plekken. Dit zijn de redenen waarom dit kan gebeuren:

 • Te veel spanning: wanneer extensions te strak worden bevestigd, kan dit leiden tot tractie alopecia, een vorm van haaruitval veroorzaakt door aanhoudende trekkracht op de haarwortels. Dit kan resulteren in kale plekken, vooral rond de haarlijn en andere gebieden waar de huid gevoeliger is.
 • Verkeerde techniek: sommige methoden van hairextensions, zoals die waarbij het haar wordt gelijmd of genaaid, kunnen het risico op beschadiging en kale plekken verhogen als ze niet correct worden toegepast of verzorgd.
 • Ongeschikte extensions: te zware extensions kunnen een constante trekkracht uitoefenen op de natuurlijke haarwortels, wat uiteindelijk kan leiden tot het loslaten van het haar en het ontstaan van kale plekken.

Het is van cruciaal belang om je bewust te zijn van deze risico's en te kiezen voor een ervaren professional als je besluit extensions te nemen. Regelmatige controles en het luisteren naar je hoofdhuid (bijvoorbeeld als je pijn of ongemak voelt) zijn essentieel om de gezondheid van je haar te behouden.

Zijn hairextensions slecht voor fijn haar?

Fijn haar is van nature delicater en kan daardoor sneller beschadigen dan dikker haar. Dit maakt het kiezen van hairextensions voor mensen met fijn haar een zorgvuldige overweging. Hier is wat je moet weten:

 • Gewicht en trekkracht: extensions voegen extra gewicht toe aan je natuurlijke haar. Bij fijn haar kan dit gewicht extra trekkracht veroorzaken bij de haarwortels, wat het risico op haarbreuk en haaruitval verhoogt.
 • Bevestigingsmethoden: sommige methoden, zoals gelijmde of genaaide extensions, zijn misschien niet ideaal voor fijn haar omdat ze te invasief of zwaar kunnen zijn. Clip-in extensions of tape extensions kunnen een betere optie zijn omdat ze een gelijkmatige druk uitoefenen en makkelijker te verwijderen zijn zonder schade.
 • Styling: met fijn haar moet je extra voorzichtig zijn bij het stylen, vooral rond de bevestigingspunten van de extensions. Te veel hitte of trekken kan het fijne haar beschadigen.
 • Onderhoud: fijn haar vraagt om een zachte aanpak. Het is essentieel om zowel het natuurlijke haar als de extensions zachtjes te borstelen en speciale verzorgingsproducten te gebruiken om haarbreuk te minimaliseren.

Producten voor de verzorging van je extensions en om haarbeschadiging te voorkomen

Als je hairextensions hebt, is het cruciaal om de juiste producten te gebruiken die zowel je natuurlijke haar als je extensions verzorgen. Hier zijn enkele aanbevelingen om haarbeschadiging te voorkomen:

de beste shampoo en conditioner haar extensions
 • Sulfaatvrije shampoos: shampoos zonder sulfaten zijn milder voor zowel je extensions als je eigen haar. Ze reinigen zonder de natuurlijke oliën van het haar te strippen, waardoor je extensions langer mooi blijven. Je zou bijvoorbeeld voor de OASE Hair Thickening Shampoo kunnen gaan. 

 • Diep hydraterende conditioners: extensions kunnen niet de natuurlijke oliën van je hoofdhuid opnemen zoals je eigen haar. Een hydraterende conditioner helpt om ze zacht en glanzend te houden. Ga aansluitend op de shampoo voor de OASE Hair Thickening Conditioner.

 • Hittebeschermende sprays of serums: als je je extensions stijlt, gebruik dan altijd een hittebeschermende spray of serum. Dit helpt beschadiging door hitte-styling tools te voorkomen.

 • Leave-in conditionersleave-in conditioners bieden extra hydratatie en bescherming gedurende de dag, vooral voor extensions die snel droog of pluizig worden.
argan tegen haarbeschadiging haar extensions
 • Zachte borstels: gebruik een speciale extensionsborstel of een zachte borstel om klitten te voorkomen en je extensions in topconditie te houden. Borstel altijd voorzichtig van onder naar boven om trekken en beschadiging te minimaliseren.

 • Arganolie of serum: een paar druppels van deze producten kunnen wonderen doen voor droge punten. Ze geven glans en hydratatie zonder een vettig residu achter te laten. Gebruik bijvoorbeeld de arganproducten van onze merken Moroccanoil of CHI.


Vergeet niet om regelmatig een professional te raadplegen voor advies op maat en eventuele bijstellingen van je extensions. Met de juiste producten en zorg blijven je extensions er langer mooi uitzien en voorkom je schade aan je eigen haar.

Hairextensions zijn niet per definitie slecht voor fijn haar, maar het vereist wel extra zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat het natuurlijke haar gezond blijft. Als je fijn haar hebt en overweegt extensions te nemen, is het raadzaam om te kiezen voor lichtgewicht extensions en advies in te winnen bij een ervaren kapper.

Extensions niet per definitie slecht

Extensions kunnen een geweldige manier zijn om je haarlengte en -volume tijdelijk te veranderen, maar het is essentieel om je bewust te zijn van de potentiële risico's. Zorg altijd voor je extensions zoals je voor je eigen haar zou zorgen en overweeg professioneel advies om de gezondheid van je haar op de lange termijn te waarborgen.