Bono's exclusieve lentekortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingcodes

De gouden shampoos en tips voor levendig en gekleurd haar

De gouden shampoos en tips voor levendig en gekleurd haar

Wij snappen als geen ander dat je jouw lokken graag kleurt. Het kan een uiting van je persoonlijkheid zijn, of gewoon een manier om wat extra pit aan je look toe te voegen. Maar wist je dat gekleurd haar extra verzorging nodig heeft? Ja, je hebt het goed gehoord. En het begint allemaal met de keuze van de beste shampoo voor gekleurd haar.

Als je gekleurd haar hebt, is het belangrijk om de juiste shampoo te gebruiken om de kleur levendig en stralend te houden. Maar wat is nu eigenlijk de beste shampoo voor gekleurd haar?

Waarom een speciale shampoo voor gekleurd haar?

Gekleurd haar heeft extra zorg nodig. De chemische processen die gebruikt worden om je haar te kleuren, zoals het aanbrengen van verf of highlights, beschadigd je haar. Daarom is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor gekleurd haar. Deze shampoos bevatten ingrediënten die de kleur behouden en je haar gezond houden.

Hoe herken je beste shampoo voor gekleurd haar?

De gouden shampoos en tips voor levendig en gekleurd haar

De beste shampoo voor gekleurd haar verbetert het kleurbehoud, hydratatie, herstel en glans - allemaal zonder je mooie kleur te strippen. Hier komt sulfaatvrije shampoo in beeld. Sulfaatvrije shampoos zijn milder en helpen om de levensduur van je kleur te verlengen.

Sulfaatvrije shampoo voor gekleurd haar reinigt je lokken zonder de kleur te vervagen. Het is zachter, dus het houdt je haar gehydrateerd en beschermt tegelijkertijd je kleur.

De voordelen van sulfaatvrije shampoo voor gekleurd haar

Een van de beste keuzes voor gekleurd haar is een sulfaatvrije shampoo. Sulfaatvrije shampoos bevatten geen agressieve reinigingsmiddelen, zoals sulfaten, die de kleur van je haar kunnen vervagen. Ze reinigen je haar op milde wijze, terwijl ze tegelijkertijd de kleur behouden en je lokken gezond en glanzend maken.

Top 3 beste shampoos voor gekleurd haar

Zoveel merken, zoveel keuzes. Het kan overweldigend zijn om te beslissen welke het beste is voor jouw gekleurd haar. Hier zijn onze top 3 merken die we bij Bono aanbevelen:

1. OASE Hair Thickening Shampoo

Deze sulfaatvrije shampoo bevat 13 actieve haargroei stimulerende ingrediënten die je gekleurde lokken voeden en helpen je hoofdhuid te kalmeren.  

Moroccanoil Color Care Kit

2. Moroccanoil Color Care Kit

Deze Color Care Kit bevat niet alleen één van de beste shampoos voor je gekleurde haar. De shampoo reinigt het haar mild zonder de kleur te vervagen, terwijl de Color Care Conditioner het haar voedt en hydrateert. En als kers op de taart beschermt de Moroccanoil Color Care Protect & Prevent Spray het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf en voorkomt het kleurvervaging.

olaplex-bond-maintenance-shampoo-no4-250ml

3. Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Deze shampoo is geschikt voor elk haartype. De innovatieve Bond Building technologie hydrateert het haar, terwijl het de kleur uit je gekleurde coupe haalt. Daarnaast verwijdert de shampoo vuil en styling resten zonder je haar of hoofdhuid te beschadigen. Het resultaat: onweerstaanbare glans, kleur en een heerlijk schoon gevoel.

Tips voor haarverzorging bij gekleurd haar

Naast het gebruik van de beste shampoo voor gekleurd haar, zijn er nog andere belangrijke tips om je haar optimaal te verzorgen. 

  1. Was je haar niet te vaak.
  2. Bescherm je haar tegen hitte, zoals föhnen en stylen met warme stylingtools.
  3. Gebruik een haarmasker om je lokken intensief te voeden.
  4. Bescherm je haar tegen de zon: De zon kan je kleur vervagen, dus draag een hoed of gebruik een UV-beschermingsspray voor je haar.
  5. Gebruik minstens één keer per week een diep, voedende conditioner. Dit helpt om je haar gehydrateerd en gezond te houden.

De beste shampoo voor gekleurd haar kopen bij Bono

Het hebben van gekleurd haar is leuk en spannend, maar het vraagt ook om een beetje extra aandacht. Maar maak je geen zorgen, want bij Bono hebben we alles wat je nodig hebt om voor je gekleurde lokken te zorgen, naast de beste shampoos hebben we namelijk ook conditioners.

Klaar om je gekleurde haar te verwennen met de beste shampoo? Bezoek dan nu onze website en ontdek ons fantastische assortiment aan haarverzorgingsproducten! Voor 23:59 besteld, morgen in huis!