Gua sha: Wat doet deze tool en hoe gebruik je het?

Gua sha hoe gebruik je het

Heb je een gua sha bemachtigd en wil je weten wat je er precies mee kan en waar het allemaal goed voor is? Dan is Bono hier om je te helpen. Van wat deze gezichtstool is tot hoe je het moet gebruiken voor de beste voordelen, we laten je alles weten over de gua sha.

Gua sha: wat is het precies?

Hoewel een gua sha op dit moment een trendy massagehulpmiddel voor het gezicht is, heeft het eigenlijk een hele geschiedenis. Een gua sha, oorspronkelijk een oude Chinese geneeswijze, is een natuurlijke, alternatieve therapie waarbij de huid met een klein instrument wordt geschraapt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een gua sha?

Hoe gebruik je een gua sha?

Deze unieke benadering brengt vele voordelen met zich mee waaronder:

Gua sha voordelen

  • Verbeterde circulatie
  • Ontspannen spanning in het gezicht en de nek
  • Minder zichtbare lijntjes en donkere kringen

Hoe gebruik je een gua sha tool?

Vitamine C gezichtsserum DS Laboratories

Een gua sha lijkt misschien een eng of verwarrend hulpmiddel voor huidverzorging, maar is eigenlijk vrij eenvoudig te gebruiken. En behalve op het gezicht kan je het ook op je lichaam en de hoofdhuid gebruiken. Zorg  ervoor dat je het niet op een blote huid gebruikt. Het is het beste om het te gebruiken met een serum. Probeer het bijvoorbeeld met één van onze DS Laboratories serums met vitamine C en hyaluronzuur.

Gua sha gebruiksaanwijzing:

1. Houd je gua sha met de gebogen kant naar je gezicht. Glijd het zachtjes op en neer, beginnend bij de hals. Zorg ervoor dat je naar beneden langs de hals strijkt, nooit naar boven, om vocht af te voeren.

2. Ga vervolgens naar je kaaklijn, kin en rond de mond, waarbij je de huid tussen de drie en vijf keer per gebied streelt. Maak altijd korte strijkbewegingen in slechts één richting, niet heen en weer. Als u wallen wilt verminderen, ga dan eerst licht en dan steviger te werk om de spieren te ontspannen.

3. Druk het instrument plat op de huid en strijk vervolgens zachtjes onder de ogen of over roodheden, om te kalmeren en de wallen te verwijderen.

4.Tenslotte kun je met het penseel in kleine horizontale bewegingen over het wenkbrauwbot gaan om de wenkbrauwen te liften, of kun je het penseel vasthouden en omhoog drukken tussen de wenkbrauwen om de spanning weg te nemen.

Wat doet de gua sha precies voor je gezicht?

OASE gua sha gebruiken

Hals

Zachte neerwaartse strijkkingen verhogen de doorbloeding.

Kaaklijn, wangen en kin 

Streken van de binnenkant van je gezicht naar buiten liften je teint.

Neus 

Delicate korte strijkbewegingen verlichten wallen.

Ogen 

Streken onder de ogen verminderen lijntjes en donkere kringen, terwijl ze ook kalmeren, de huid opzwellen en roodheid verminderen.

Voorhoofd 

Horizontale strijkbewegingen over het voorhoofdsbeen om rimpels glad te strijken, de huid te liften en spanning weg te nemen.

Wanneer gebruik je een gua sha?

Om echte resultaten te zien, raden we je aan om je gua sha ongeveer 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Maar op welk moment van de dag, hangt echt af van het soort resultaat dat je wilt bereiken. 's Ochtends behandelt een gua sha wallen en geeft het de huid energie. Terwijl je 's nachts eerder zult werken aan het ontspannen van de spieren in het gezicht en het losmaken van strak bindweefsel.

Wat is het verschil tussen een gua sha en een facial roller?

Terwijl zowel een gua sha als een roller helpen bij de lymfedrainage, richt een gua sha zich op het vezelweefsel in het gezicht om spanningen los te maken en de huid te liften en te verstevigen. De vorm van de gua sha is perfect ontworpen om de spieren in het gezicht te 'modelleren', door tegelijkertijd druk uit te oefenen en de spieren te rekken.

Hoe snel zie je resultaat met een gua sha?

Als het gaat om het verlichten van wallen en spanning, zie je vrijwel direct resultaat. We raden je wel aan om je gua sha een paar keer per week te gebruiken om de andere voordelen van dit instrument te zien. Na een paar weken regelmatig gebruik, heeft je gezicht een meer gelifte en gespierde teint.

Koop je gua sha bij Bono en pluk de vruchten!

Hoe gebruik je een gua sha

De OASE Rozenkwarts Gua Sha Tool werkt verkoelend en verzachtend op de huid en is speciaal ontworpen om zich aan te passen aan de contouren van je gezicht. Perfect voor een dagelijks me-time momentje, glijdt dit hartvormige kristal - dat ook onvoorwaardelijke liefde en vrede bevordert - moeiteloos over alle hoeken van je gezicht. Het bevordert natuurlijke schoonheid en innerlijke rust en is de ideale metgezel voor een mindful huidverzorgingsritueel!