Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Van citraat tot bisglycinaat: de beste magnesiumvorm voor jouw behoeften!

Van citraat tot bisglycinaat: de beste magnesiumvorm voor jouw behoeften!

Waarom is magnesium belangrijk voor ons?

Magnesium, een vitaal mineraal, is cruciaal voor tal van lichaamsprocessen, zoals spierfunctie, geheugenondersteuning en energiemetabolisme. Terwijl voedingsbronnen zoals granen, noten en groene groenten natuurlijke reservoirs zijn, is de hoeveelheid magnesium in voedsel door bodemuitputting verminderd. Veel mensen kiezen daarom voor supplementen om hun inname te verhogen. Er bestaan echter talloze magnesiumvormen, elk met unieke voordelen. In dit artikel duiken we in de wereld van magnesium, met speciale aandacht voor citraat, bisglycinaat, tauraat en malaat. Wil je eerst de basis van magnesium begrijpen? Lees dan snel verder.

Waar draagt magnesium aan bij in het lichaam?

 • Het ondersteunt de gezondheid van onze botten.
 • Het bevordert mentaal welzijn.
 • Het helpt bij het tegengaan van vermoeidheid.
 • Het speelt een rol in spierfunctie.
 • Het helpt bij het goed functioneren van het zenuwstelsel.

Verschillende vormen van magnesium

Welke magnesiumvormen voor een gezond lichaam?

Niet elke vorm van magnesium wordt even goed door ons lichaam opgenomen. De verschillende vormen van magnesium zijn:

Organische vormen:

 • Magnesium bisglycinaat
 • Magnesium malaat
 • Magnesium citraat
 • Magnesium tauraat
 • Magnesium ascorbaat

Anorganische vormen:

 • Magnesium carbonaat
 • Magnesium sulfaat
 • Magnesium chloride
 • Magnesium hydroxide
 • Magnesium oxide

Wat is het verschil tussen organische en anorganische magnesium?

Het onderscheid tussen organische en anorganische magnesium heeft te maken met de chemische samenstelling en structuur van de magnesiumverbindingen. Hier is een eenvoudige uitleg:

Organische magnesium:
Deze vormen van magnesium zijn gebonden aan een organisch molecuul, zoals een aminozuur. Voorbeelden zijn magnesium bisglycinaat, magnesiumcitraat, magnesiumtauraat en magnesiumlactaat. Over het algemeen worden organische vormen van magnesium beter geabsorbeerd in het spijsverteringsstelsel en worden ze vaak als milder voor de maag beschouwd.

Anorganische magnesium:
Deze vormen van magnesium zijn gebonden aan een anorganisch molecuul. Voorbeelden zijn magnesiumoxide, magnesiumchloride en magnesiumsulfaat. Magnesiumoxide is een veelvoorkomende vorm in goedkope supplementen maar heeft een lagere biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het lichaam het minder efficiënt absorbeert in vergelijking met sommige organische vormen.

Bij het kiezen van een magnesiumsupplement is het nuttig om niet alleen naar de vorm van magnesium te kijken, maar ook naar de behoeften van uw lichaam, de biologische beschikbaarheid van de vorm, en eventuele andere gezondheidsdoelen of -overwegingen.

Van alle soorten magnesium staat bisglycinaat bekend als een van de best opneembare vormen. We lichten hieronder de meestverkochte vormen van magnesium voor je toe.

De meestverkochte vormen van magnesium

Magnesium bisglycinaat: geestelijk evenwicht en rust

Bisglycinaat magnesium vorm

Magnesium gebonden aan het aminozuur glycine staat bekend als bisglycinaat. Met zijn hoge opname en tolerantie, zelfs in grote hoeveelheden, is dit de vorm die je wilt als je op zoek bent naar mentale stabiliteit. Gezien de rol van glycine in onze hersenfunctie, is het raadzaam dit supplement 's avonds in te nemen voor optimale geestelijke gezondheid en rust.

Magnesium tauraat: rust en energie voor de geest

Uniek door zijn binding aan taurine, is magnesium tauraat een vorm die zowel vermoeidheid bestrijdt als mentale kalmte bevordert. Dankzij het kalmerende effect van taurine op onze neurale paden is het een uitstekende keuze voor een goede nachtrust en mentale verfrissing.

Magnesium inositol: balans voor geest en stemming

Magnesium inostisol

Gekarakteriseerd door zijn combinatie met inositol, een vitamine-achtige stof, is magnesium inositol een vorm die vooral gericht is op het ondersteunen van mentale welzijn en stemmingsbalans. Inositol staat bekend om zijn rol in de communicatie tussen cellen in de hersenen en het zenuwstelsel. Deze samenwerking tussen magnesium en inositol kan bijdragen aan een verbeterde stemming, vermindering van gevoelens van stress en algehele mentale balans. Voor als je je geestelijke gezondheid willen ondersteunen en streven naar een stabiele stemming, is magnesium inositol een uitmuntende keuze.

Magnesium oxide: essentieel voor alledaagse gezondheid

Hoewel magnesium oxide minder biologisch beschikbaar is dan sommige andere vormen, wordt het vaak gekozen vanwege zijn hogere magnesiuminhoud per dosis. Dit maakt het een efficiënte manier om de dagelijkse magnesiumbehoefte te vervullen. Daarnaast wordt magnesium oxide vaak ingezet vanwege zijn laxerende werking. Voor mensen die niet alleen hun magnesiuminname willen verhogen maar ook last hebben van constipatie, kan magnesium oxide een uitstekende keuze zijn.

Magnesium malaat de beste vorm van magnesium voor gezond lichaam

Magnesium malaat: voor dagelijkse energie

Combineer de kracht van magnesium met appelzuur, en je krijgt magnesium malaat. Deze vorm is cruciaal voor het omzetten van voedsel in onze primaire energie, ATP. Voor degenen die een dagelijkse boost nodig hebben, is een ochtenddosis magnesium malaat ideaal.

Magnesium combinatie vitamine b6

Totale magnesium boost: een all-in-one oplossing

Overweeg een supplement dat een combinatie aan magnesiumvormen of voedingsstoffen bevat. Met de toevoeging van vitamine B6 voor verbeterde absorptie, biedt het een holistische magnesiumervaring.

Hoe kies je het juiste magnesium supplement?

Bij het kiezen van een supplement is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de vorm van magnesium, maar ook naar andere toegevoegde stoffen zoals vitamine B6, glycine en taurine, die de werking van magnesium kunnen versterken.

Bono’s aanbevelingen voor magnesium supplementen

Onze NOW Foods Magnesium Bisglycinaat Poeder is een topkeuze voor velen, vooral vanwege de opneembaarheid. Voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie aan voedingsstoffen is Lindens Zink Magnesium & Vitamine B6 Tabletten ideaal. Drie voedingsstoffen in één handige tablet: zink, magnesium oxide en vitamine B6. Als je actief bent en op zoek bent naar een magnesiumsupplement dat spierfunctie ondersteunt, overweeg dan NOW Foods Magnesium Citraat Puur poeder.

Magnesium kopen bij Bono?

In de hedendaagse wereld, waar onze voeding niet altijd de benodigde voedingsstoffen in optimale hoeveelheden biedt, is het verstandig om te kiezen voor een kwalitatief supplement. Bono's magnesium supplementen van merken zoals onder andere, NOW Foods, OstroVit, Natrol en Lindens zijn niet alleen wetenschappelijk onderbouwd, maar ook zorgvuldig ontwikkeld met het oog op maximale opneembaarheid en effectiviteit.

Door te kiezen voor Bono’s magnesium supplementen verrijk je jouw dagelijkse inname met het beste dat magnesium te bieden heeft. Wacht niet langer en zorg goed voor jezelf; bestel nu je magnesium supplementen bij ons en voel het verschil!