Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Collageen

Wil je rimpels voorkomen of rimpels tegengaan? Grote kans dat je ziet dat een veelgenoemd ingrediënt collageen is. Wij vertellen je meer over dit veelgebruikte ingrediënt tegen huidveroudering. 

Wat is collageen?

Collageen is een lijmvormend eiwit in het lichaam dat structuur en elasticiteit aan haren, nagels, botten, spieren, kraakbeen, nagels en gewrichten geeft. Daarnaast zitten collageenvezels in de opperhuid, wat voor een stevige huidstructuur en elasticiteit geeft. 

Waar is collageen goed voor?

Ons bindweefsel én huid bestaat allemaal uit collageen. De natuurlijke aanmaak van collageen neemt echter vanaf je 25e levensjaar af. Hierdoor wordt het aangeraden collageen via supplementen of voeding aan te vullen. Collageen heeft de volgende voordelen:

  • Zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft en gaat hierdoor huidveroudering tegen
  • Beschermt de organen door ondersteuning van het bindweefsel rond de darmen
  • Zorgt voor voldoende opbouw van de spieren door middel van glycerine

Collageen in dierlijke voeding

Collageen zit vooral in de huid en botten van dieren. Vroeger werden viskoppen, huid en botten gebruikt voor bouillon. Nu dit niet meer het geval is, krijgen westerlingen maar 5% van het totaal benodigde collageen binnen. Extra belangrijk dus om je collageenproductie te stimuleren!

Collageen vanuit plantaardige voeding

Naast dierlijke producten kan collageen ook gestimuleerd worden via plantaardige voedingsmiddelen. Vitamine C is bijvoorbeeld de bouwstof van collageen. En ook zink, koper, zwavel en selenium bevorderen de aanmaak van collageen. 

Waar zit collageen in?

Samengevat is collageen dus te vinden in de volgende voedingsmiddelen:

  • Getrokken bouillon van botten of vis (meeste collageen)
  • Gelatine van pezen, botten, kraakbeen en de huid van verschillende dieren
  • Huiden van dieren of vissen
  • Fruit en groenten die veel vitamine C bevatten: citrusvruchten, bosbessen, paprika’s, aardbeien, etc.
  • Noten en zaden

Let hierbij wel op dat er ook voedingsmiddelen zijn die juist voor collageen afname zorgen, zoals voeding met veel suiker of geraffineerde koolhydraten. 

NOW Foods collageen

NOW Foods UC-II Collageen type II capsules is afgeleid van kippensternumkraakbeen en is een gepatenteerde vorm van collageen mét type II collageen. Dit type werkt namelijk samen met het immuunsysteem om gezonde gewrichten te ondersteunen. Dit bevordert het comfort van de gewrichten en zorgt voor meer flexibiliteit. Liever collageen poeder van NOW Foods? Ga dan voor NOW Foods Collageen Gewrichtssteun Poeder of NOW Foods Collageen Peptiden Poeder!

OASE Skin Vitamins

Wil je collageen om de huid te verbeteren en huidveroudering tegen te gaan? Ga dan voor OASE Skin Vitamins. Deze vegan collageen gummies zorgen voor een gezonde, strakke en stralende huid. Met behulp van deze gummies kun je slapper en dunner wordende huid vertragen, zodat jij je rimpels zo lang mogelijk uitstelt. Dat is niet alles: de gummies bestaan uit in totaal 20 hoogwaardige ingrediënten als vitamine A, biotine, astaxanthine en carnitine. 

NatureWise Collageenpeptiden

NatureWise Collageenpeptiden bevat gehydrolyseerd collageen type I & III van niet genetisch gemodificeerde grasgevoerde runderen. Type I & III collageen zorgen voor maximale ondersteuning aan interne en externe functies. Een GMP gecertificeerde manier om ouderdom tegen te gaan en een gezonde huid en haar te behouden. Simpelweg met 1 schep in je drankje of maaltijd. 

SugarBear Women's Multi

Liever een algeheel voedingssupplement voor vrouwen? De populaire SugarBear Women's Multi gummies zijn vegan en bevatten vitamine C, vitamine D2, vitamine E, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur, vitamine B12, biotine, pantotheenzuur, magnesium, zink, omega -3 als de actieve vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het supplement een ‘Collagen Booster Blend’ voor een mooie huid en een gezonde haargroei. Ook verkrijgbaar als SugarBear Women's Multi 3 Month Gift Pack.

Beste collageen supplement kopen?

Overtuigd van de wondere kracht van collageen? Wil je onder andere dus huidveroudering tegengaan? Bekijk dan ons collageen assortiment en kies je favoriet. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!