Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

OLAPLEX en je haar blonderen. 6x tips!

OLAPLEX en je haar blonderen. 6x tips!

Blondeer jij je haar? Of heb je een balayage coupe? Prachtig! Het geeft je look een extra dimensie en je haar straalt. Maar... we weten ook dat het haar lijdt als het geblondeerd wordt. Toch laten we het niet links liggen en hebben we alles  over voor een mooie coupe. Met OLAPLEX aan je zijde, kun je je haar gerust blonderen terwijl je de schade beperkt en soms zelfs voorkomt. Lees deze tips en je hebt geen spijt meer van je blonde lokken.

Wat is blonderen precies?

Wanneer je je haar blondeert, bleek je als het ware de haarpigmenten. De kleurpigmenten haal je door middel van een blondeermiddel uit je haar. Zo neemt je haar de uiteindelijke haarkleur die je kiest beter op. Met name als je van nature donker haar hebt. Blonderen is schadelijk voor je haar. Hier kunnen we niet omheen. Door ammonia zwellen je haarvezels op. Hierdoor nemen je haarvezels alle ingrediënten optimaal op. Ammonia zet ook waterstofperoxide om in actieve zuurstof. Deze zuurstof oxideert het melanine oftewel je natuurlijke haarpigment. Dit zit onder de schubbenlaag, de beschermende laag van het haar in de haarschors. En in je haarschors zitten kleurstoffen (melanine) die voor de kleur van je coupe zorgen. Door het oxideren van het melanine ontstaat er kleurloos haar. Daarom wordt deze behandeling ook ontkleuring genoemd. 

Waarom OLAPLEX voor geblondeerd haar?

OLAPLEX is niet voor niets wereldwijd zo bekend om haar herstel eigenschappen. De unieke formule met het gepatenteerde ingrediënt bis-aminopropyldiglycoldimaleaat, verknoopt zwavelwaterstof in het haar en herstelt zo (extreem) beschadigd haar. Bovendien zorgt OLAPLEX er ook voor dat je haarkleur langer mooi blijft. In onze blog over de OLAPLEX  herstelbehandeling lees je alles over alle Olaplex producten en de bijbehorende werkingen.

Blonderen met Olaplex

Hoe moet je OLAPLEX gebruiken als je je haar blondeert?

OLAPLEX bestaat uit een uitgebreid assortiment aan haarverzorgingsproducten. Om je geblondeerde lokken maximaal te beschermen en herstellen kun je OLAPLEX als volgt gebruiken:

OLAPLEX tijdens het blonderen of verven

Olaplex no.1 en no.2

Stap 1. Zorg dat de OLAPLEX  No.1 Bond Multiplier gemixt wordt door de blondering of verf. 

Stap 2. Breng OLAPLEX No.2 Blond Protector op je haar en laat het 10 à 20 minuten inwerken. OLAPLEX No.2 zorgt ervoor dat het herstelproces echt op gang komt. 

Stap 3. Spoel OLAPLEX No.2 eruit.

Stap 4. Gebruik tussen de verfbeurten OLAPLEX No. 3 Hair Perfector. Deze herstelbehandeling houdt het haar sterk en beschermt het tegen beschadiging die het blondeermiddel veroorzaakt.

6x haarroutine tips voor geblondeerd haar!

  • Olaplex No 4P zilvershampoo
    Was je haar met de shampoo OLAPLEX  No.4 en conditioner OLAPLEX No.5. Zo breng je proteïnen en vocht in je haar. 
  • Gebruik af en toe de zilvershampoo (OLAPLEX No. 4P ). Zo voorkom je ongewenste oranje en gele tinten.
  • Gebruik één keer per week de herstelbehandeling (OLAPLEX No.3). Deze herstelbehandeling herstelt het haar op intensieve manier. Ook voorkomt het schade in je haar. 
  • Gebruik af en toe de haarolie (OLAPLEX No.7) of de leave-in van OLAPLEX (No.6). Zowel de haarolie als de leave-in herstellen en hydrateren het haar. De leave-in zorgt er zelfs voor dat het haar sneller droogt tijdens het föhnen. 
  • Probeer hitte tools zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Laat OLAPLEX No. 3 af en toe een nachtje inwerken voor intensiever herstel van je haar.

OLAPLEX advies nodig?

Olaplex collectie op Bono.nl

Heb je OLAPLEX advies nodig, twijfel niet en neem contact met ons op. Wij helpen je op weg naar gezond én beschermd haar. Alle OLAPLEX haarverzorgingsproducten bestel je bij ons. Vandaag besteld voor 23:59, is morgen in huis.