15% korting op melatonineShoppen

Voedingssupplementen in het vliegtuig: de ultieme gids voor zorgeloos reizen

Shade Cybulkiewicz

Shade Cybulkiewicz

Voedingssupplementen in het vliegtuig: de ultieme gids voor zorgeloos reizen

Het reizen met voedingssupplementen kan een uitdaging zijn. Zeker als je met het vliegtuig gaat. Hoe zit het met de regels? En hoe zorg je dat je supplementen veilig en legaal aan boord krijgt? Dit artikel helpt je op weg!

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn producten die bedoeld zijn als aanvulling op de normale voeding. Denk hierbij aan vitaminepillen, mineralen, kruiden en andere nutriënten.

Regelgeving rondom vloeibare supplementen

Vloeibare supplementen vallen onder de regelgeving voor vloeistoffen. In de handbagage mag je maximaal 100ml per item meenemen, verpakt in een doorzichtig, hersluitbaar zakje.

Vaste supplementen: pillen, capsules en poedervorm

Pillen, capsules en poedervorm zijn meestal geen probleem. Echter, houd ze in hun originele verpakking met duidelijke labels om verwarring te voorkomen.

Internationale verschillen

Elk land heeft zijn eigen regels. Controleer de regelgeving van je bestemming voor vertrek om verrassingen te voorkomen.

Supplementen inpakken om te reizen en voor in het vliegtuig

Hoe verpak je supplementen veilig voor je reis?

Gebruik altijd de originele verpakking en zorg voor duidelijke labels. Dit helpt misverstanden te voorkomen bij de beveiliging. Je wilt natuurlijk niet dat het wit poedertje of de pilletje voor verkeerde middelen worden gezien.

Het belang van een doktersverklaring

Voor sommige supplementen kan een doktersverklaring vereist zijn, vooral als ze op recept zijn. Vraag je arts hiernaar.

Tips voor het soepel door de beveiliging te komen

Wees voorbereid. Ken de regels, en communiceer duidelijk met beveiligingsmedewerkers. Wees open en eerlijk over wat je bij je hebt.

Risico's van het niet volgen van de regels

Het niet volgen van de regels kan leiden tot boetes, of erger nog, het inbeslag nemen van je supplementen.

Alternatieve oplossingen

Overweeg om je supplementen op je bestemming te kopen. Dit kan veel gedoe schelen.

Voordelen van goed geïnformeerd reizen

Goed geïnformeerd reizen zorgt voor een soepeler reiservaring en voorkomt onaangename verrassingen.

Conclusie 

Reizen met voedingssupplementen in het vliegtuig hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door je goed voor te bereiden en de regels te kennen, zorg je voor een probleemloze reis.

FAQs

 1. Kan ik vloeibare supplementen in mijn ruimbagage stoppen? Ja, in je ruimbagage zijn er geen beperkingen voor vloeistoffen.
 2. Wat als mijn supplement niet gelabeld is? Niet-gelabelde supplementen kunnen bij veiligheidscontroles vragen oproepen. Het is raadzaam supplementen in de originele, gelabelde verpakking te houden. Zo niet, overweeg een certificaat of doktersbriefje mee te nemen ter bevestiging.
 3. Mag ik supplementen meenemen in mijn handbagage? Ja, je mag supplementen meenemen in je handbagage. Het is wel raadzaam om deze in de originele verpakking te houden, zodat de inhoud duidelijk geïdentificeerd kan worden bij veiligheidscontroles.
 4. Zijn er beperkingen op de hoeveelheid supplementen die ik kan meenemen? Voor vaste supplementen (zoals pillen of capsules) zijn er meestal geen beperkingen. Vloeibare supplementen kunnen echter onder dezelfde beperkingen vallen als andere vloeistoffen in de handbagage, zoals de 100 ml regel.
 5. Moet ik mijn supplementen apart tonen bij de veiligheidscontrole Vaste supplementen hoef je meestal niet apart te tonen. Voor vloeibare supplementen gelden dezelfde regels als voor andere vloeistoffen; het kan dus nodig zijn om deze apart te presenteren in een doorzichtig, hersluitbaar zakje.
 6. Is het verstandig om een doktersverklaring bij me te hebben? Als je medicinale supplementen of supplementen op recept gebruikt, is het altijd een goed idee om een doktersverklaring of recept bij je te hebben. Dit kan eventuele verwarring of problemen bij veiligheidscontroles voorkomen.
 7. Kan ik supplementen meenemen op internationale vluchten?
  Ja, je kunt supplementen meenemen op internationale vluchten. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de regels en voorschriften van het land van bestemming. Sommige landen hebben strikte regels met betrekking tot het invoeren van supplementen.
 8. Wat als mijn supplementen in poedervorm zijn? Supplementen in poedervorm mogen in je handbagage, maar kunnen bij de veiligheidscontrole extra aandacht trekken. Zorg ervoor dat ze in de originele verpakking zitten en overweeg een kopie van het productlabel of andere informatie bij je te hebben om vragen te kunnen beantwoorden.
 9. Is het beter om supplementen in mijn ruimbagage te stoppen? Dat is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Hoewel het veilig is om supplementen in zowel hand- als ruimbagage te bewaren, kunnen sommige mensen ervoor kiezen ze in hun ruimbagage te doen om mogelijke vertragingen bij de veiligheidscontrole te vermijden.