Creatine

Creatine is een supplement dat vaak wordt gebruikt door sporters en fitnessliefhebbers. Het komt van nature voor in het lichaam en in bepaalde voedingsmiddelen zoals vlees en vis, en is populair vanwege de rol die het speelt in energieproductie voor spieren.

 

Wanneer creatine nemen?

Het is het beste om creatine supplementen in te nemen vlak voor of na een training, aangezien dit het moment is waarop de spieren het meest gevoelig zijn voor creatine.

Is creatine veilig?

Creatine supplementen zijn over het algemeen veilig voor de meeste mensen om te gebruiken. Echter, sommige mensen kunnen bijwerkingen van creatine ervaren, zoals maagklachten en krampen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en om het gebruik van creatine te vermijden als je nierproblemen of diabetes hebt.

Hoeveel creatine per dag?

De aanbevolen dosering van creatine varieert afhankelijk van het type creatine-supplement en het individu dat het gebruikt. Over het algemeen wordt een dosering van 3-5 gram per dag aanbevolen voor de meeste mensen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en het gebruik van creatine te vermijden als je nierproblemen hebt. Als je twijfelt over de juiste dosering van creatine voor je specifieke situatie, raadpleeg dan je arts of een gekwalificeerde gezondheidsspecialist.

Creatine en veganisme

Als je een veganistisch dieet volgt, is het wat lastiger om creatine binnen te krijgen, want deze voedingsstof zit voornamelijk in vlees. Gelukkig zijn er veganistische creatine-supplementen beschikbaar, gemaakt van plantaardige bronnen zoals bieten. Dit maakt het een goede keuze voor vegetariërs en veganisten.

Creatine voor vrouwen

Er is geen verschil in de manier waarop het lichaam van mannen en vrouwen creatine verwerkt, dus vrouwen kunnen net zoveel profiteren van creatine als mannen.

Wat zijn de beste creatine supplementen?

NOW Foods Creatine Monohydraat 750 mg

NOW

NOW Foods Creatine Monohydraat 750 mg (120 capsules) is een creatine supplement, wat  gemaakt is van pure creatine monohydraat en bevat geen toevoegingen of vulstoffen. Dit maakt het een ideale keuze voor sporters en fitnessliefhebbers die op zoek zijn naar een veilig en effectief supplement. NOW Foods supplementen zijn daarbij halal, koosjer, niet-GMO, keto-vriendelijk, soja-vrij, veganistisch/vegetarisch, notenvrij, gemaakt zonder gluten, zuivelvrij en eivrij!

OstroVit Creatine Monohydraat

OstroVit

OstroVit Creatine Monohydraat is een creatine supplement dat speciaal is ontwikkeld voor sporters en fitnessliefhebbers. Het bestaat uit pure creatine monohydraat en is snel en effectief opneembaar in het lichaam. 

Creatine supplementen kopen bij Bono?

Benieuwd wat creatine voor jou kan doen?Ontdek de verschillende supplementen in ons creatine assortiment bij Bono. Kies het supplement dat bij jou past en bestel vandaag nog voor snelle levering.