Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

5 supplementen om Blue Monday te lijf te gaan

Blue Monday – Bono.nl

Het is weer zover: de meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday (16 januari 2023). Maar voordat je jezelf verder in de put laat zakken, hebben we goed nieuws voor je: er zijn manieren om deze dag door te komen en zelfs om je humeur te verbeteren. En hoe kun je dat doen? Met behulp van supplementen. In deze blog geven we je tips over welke supplementen je kunt nemen om de negatieve effecten van Blue Monday te verminderen en om je humeur een boost te geven. Laat deze dag niet je humeur bederven, maar neem de regie in eigen hand en voel je goed en positief.

Wat is Blue Monday?

Blue Monday is de naam die soms wordt gegeven aan de derde maandag van januari, die wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. De naam is afgeleid van een reclame-uitdrukking uit 2005, die beweerde dat de combinatie van slecht weer, hoge schulden na de feestdagen en de gebroken voornemens voor het nieuwe jaar op deze dag zou leiden tot een toename van depressieve gevoelens. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om deze bewering te ondersteunen, is het waar dat veel mensen in de wintermaanden last kunnen hebben van een winterdip of een seizoensgebonden affectieve stoornis, wat kan leiden tot gevoelens van neerslachtigheid en een gebrek aan energie.

Algemene tips tegen negatieve effecten van Blue Monday

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de negatieve effecten van Blue Monday te verminderen of te voorkomen:

 1. Probeer voldoende te slapen. Slaaptekort kan leiden tot een toename van stress en een verminderd humeur. Probeer een vast slaapschema te houden en zorg ervoor dat je genoeg uren slaapt.

 2. Zorg voor voldoende beweging. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om het humeur te verbeteren en stress te verminderen. Probeer elke dag een halfuur te bewegen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen of te gaan sporten.

 3. Probeer gezonde voeding te eten. Gezonde voeding kan helpen om het humeur te verbeteren en kan ook helpen om gewichtstoename te voorkomen, wat sommigen tijdens de feestdagen kan overkomen.

 4. Probeer te ontspannen. Neem tijd voor jezelf en probeer te ontspannen door bijvoorbeeld te mediteren, te lezen of te baden.

 5. Zoek steun bij vrienden en familie. Praat met vrienden en familie over hoe je je voelt en vraag hun om steun. Als je je erg neerslachtig voelt, overweeg dan om professionele hulp te zoeken.

Supplementen tegen deprimerende gevoelens

Er zijn een aantal supplementen die sommige mensen beweren te helpen om deprimerende gevoelens te verminderen of te voorkomen. Hieronder volgt een lijst met enkele van de meest voorkomende supplementen die hiervoor worden gebruikt:

 1. NOW Foods Super Omega 3-6-9 1200 mg softgels
  Omega-3-vetzuren: Omega-3-vetzuren zijn gezonde vetten die voorkomen in vis en andere zeevruchten. Ze worden vaak genomen als supplement om de geest te ondersteunen en het humeur te verbeteren.

 2. NOW Foods SAMe (S-Adenosyl-L-Methionine) 400 mg
  S-adenosylmethionine (SAMe): SAMe is een stof die van nature voorkomt in het lichaam en die wordt gebruikt om bepaalde chemische stoffen in de hersenen te produceren. Het wordt soms gebruikt als supplement om de stemming te verbeteren.

 3. NOW Foods Vitamine D3 & K2 1000 IU / 45 mcg (120 vegetarische capsules)
  Er is sommig bewijs dat een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot een verminderd humeur en een toename van depressieve gevoelens. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat supplementen met vitamine D3 kunnen helpen om de stemming te verbeteren bij mensen met een tekort aan deze vitamine.

 4. B-vitamines: B-vitamines spelen een belangrijke rol bij het functioneren van het zenuwstelsel en kunnen helpen om stress en angst te verminderen.

 5. Bono 5-HTP 75mg (60 capsules)
  5-HTP: 5-HTP is een stof die wordt gebruikt om serotonine te produceren, een stof in de hersenen die betrokken is bij het reguleren van het humeur. Het wordt soms gebruikt als supplement om de stemming te verbeteren.

Conclusie

We hopen dat we je in deze blog genoeg inspiratie hebben gegeven om Blue Monday tegemoet te treden met een positieve instelling en de juiste supplementen. Laat deze dag niet je humeur bederven, maar neem de regie in eigen handen en voel je goed en krachtig. Wees niet bang om professionele hulp te zoeken als je het gevoel hebt dat je het niet alleen kunt, want er is altijd hulp beschikbaar. Dus pak die supplementen, neem een diepe ademteug en maak van Blue Monday een dag om nooit te vergeten.