Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

5 supplementen om Blue Monday te lijf te gaan

Blue Monday – Bono.nl

Het is weer zover: de meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday (16 januari 2023). Maar voordat je jezelf verder in de put laat zakken, hebben we goed nieuws voor je: er zijn manieren om deze dag door te komen en zelfs om je humeur te verbeteren. En hoe kun je dat doen? Met behulp van algemene welzijnsstrategieën. In deze blog geven we je tips over hoe je de dag positief kunt benaderen en je humeur een boost kunt geven. Laat deze dag niet je humeur bederven, maar neem de regie in eigen hand en voel je goed en positief.

Wat is Blue Monday?

Blue Monday is de naam die soms wordt gegeven aan de derde maandag van januari, die wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. De naam is afgeleid van een reclame-uitdrukking uit 2005. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om deze bewering te ondersteunen, is het waar dat veel mensen in de wintermaanden last kunnen hebben van een winterdip of een seizoensgebonden affectieve stoornis.

Algemene tips tegen negatieve effecten van Blue Monday

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de negatieve effecten van Blue Monday te verminderen of te voorkomen:

  1. Probeer voldoende te slapen. Slaaptekort kan leiden tot een toename van stress en een verminderd humeur. Probeer een vast slaapschema te houden en zorg ervoor dat je genoeg uren slaapt.

  2. Zorg voor voldoende beweging. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om het humeur te verbeteren en stress te verminderen. Probeer elke dag een halfuur te bewegen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen of te gaan sporten.

  3. Probeer gezonde voeding te eten. Gezonde voeding kan helpen om het humeur te verbeteren en kan ook helpen om gewichtstoename te voorkomen, wat sommigen tijdens de feestdagen kan overkomen.

  4. Probeer te ontspannen. Neem tijd voor jezelf en probeer te ontspannen door bijvoorbeeld te mediteren, te lezen of te baden.

  5. Zoek steun bij vrienden en familie. Praat met vrienden en familie over hoe je je voelt en vraag hun om steun. Als je je erg neerslachtig voelt, overweeg dan om professionele hulp te zoeken.

Algemene tips voor een positief humeur

Er zijn diverse producten beschikbaar die kunnen bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn:

  1. NOW Foods Super Omega 3-6-9 1200 mg softgels
    Omega-3-vetzuren:
    • Dit product van NOW Foods bevat een combinatie van Omega-3, Omega-6 en Omega-9 vetzuren. Deze vetzuren komen van nature voor in voedingsbronnen zoals vis en zijn een aanvulling op een gebalanceerd dieet.
  2. NOW Foods SAMe (S-Adenosyl-L-Methionine) 400 mg
    S-adenosylmethionine (SAMe):
    • SAMe, een stof die van nature in het lichaam voorkomt, is een ingrediënt in dit supplement van NOW Foods. 
  3. NOW Foods Vitamine D3 & K2 1000 IU / 45 mcg (120 vegetarische capsules)
    Vitamine D3 en K2: 
    • Dit supplement van NOW Foods combineert vitamine D3 en K2. Vitamine D is bekend om zijn rol in het lichaam en wordt verkregen uit verschillende bronnen, waaronder blootstelling aan zonlicht.
  4. B-vitamines:
    • B-vitamines zijn te vinden in verschillende voedingsmiddelen. Een gebalanceerd dieet biedt een goede bron van deze vitamines.
  5. Bono 5-HTP 75mg (60 capsules)
    5-HTP:
    • 5-HTP, een stof die gebruikt wordt in de synthese van serotonine in het lichaam, is het hoofdingrediënt in dit product van Bono. 

Conclusie

We hopen dat deze blog je genoeg inspiratie heeft gegeven om Blue Monday tegemoet te treden met een positieve instelling. Laat deze dag niet je humeur bederven, maar neem de regie in eigen handen en voel je goed en krachtig. Wees niet bang om professionele hulp te zoeken als je het gevoel hebt dat je het niet alleen kunt, want er is altijd hulp beschikbaar. Dus pak deze dag met een positieve instelling, neem een diepe ademteug en maak van Blue Monday een dag om nooit te vergeten.