Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Alles over je haar wassen met een shampoo bar!

Vegan shampoo bars om je haar te wassen. Hoe gebruik je de shampoo bar en wat zijn de ervaringen?

De shampoo bar. Het plasticvrije haarzeepje dat steeds populairder wordt onder ons. Meer en meer dames en ook wel heren, ruilen de plastic shampoo flessen om voor shampoo bars. De comeback van de shampoo bar en andere bars de laatste jaren, heeft verschillende positieve redenen. Wil je ook je steentje bijdragen aan een plasticvrije toekomst, terwijl je je haar verzorgt met natuurlijke ingrediënten? Lees in dit blogartikel alles wat je moet weten over de shampoo bar en de voordelen voor je haar, de toekomst en je portemonnee!

Je haar wassen met een shampoo bar

We kunnen er niet omheen dat de reguliere shampoo dominanter aanwezig is in de badkamers dan shampoo bars. Maar het is wel zo dat steeds meer mensen bewuster omgaan met hun aankoopkeuzes. Zo ook als het gaat om shampoo. Door je haar te wassen met een shampoo bar, kies je ervoor je steentje bij te dragen aan een plasticvrije toekomst en bespaar je ook nog wat centen terwijl je dit doet. Zo kan een haarzeep 90 à 110 wasbeurten meegaan. Wist je dat één shampoo bar 3 shampoo flessen vervangt?

Wat is een shampoo bar precies?

Haarzeep, shampoo bar, zeep shampoo hoe je het ook wilt noemen. Je kunt de shampoo bar het best omschrijven als een shampoo in een vaste vorm in plaats van vloeibaar. Het is een zeepblokje maar dan met de natuurlijke eigenschappen van een shampoo. Kenmerkend aan een shampoo bar is dat ze bijna 100% natuurlijk zijn en veel langer meegaan dan de reguliere shampoo. Zoals we net al benoemden, kan een shampoo bar van bijvoorbeeld het merk HappySoaps zo’n 90 à 110 wasbeurten meegaan. Waar voor je geld dus!

HappySoaps shampoo bars op Bono.nl

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Als je overstapt van een vloeibare shampoo naar een shampoo bar, moet je waarschijnlijk jezelf de tijd geven om eraan te wennen. Ook je haar moet er soms aan wennen. We leggen je uit hoe je je coupe het best inzeept met een zeep shampoo!

  1. Wrijf de shampoo bar tussen je natte handen totdat je schuim hebt.
  2. Het schuim breng je nu aan op je haar en vervolgens masseer je dit rustig in je haar.
  3. Spoel het schuim van de shampoo bar nu rustig uit.
  4. Leg je shampoo bar na het het wassen van je haar op een droge plek. Bekijk ook onze bewaaraccessoires voor shampoo bars.

Tip: Je kunt je haar ook direct inzepen met de shampoo bar. Dan masseer je als het ware je haar met de shampoo zeepblok.

Welke ingrediënten zitten er in een shampoo bar?

De meeste shampoo bars bestaan bijna volledig uit natuurlijke ingrediënten. De basis van een shampoo bar bestaat vaak uit de volgende ingrediënten: natrium palmolie, sheaboter, natrium lauryl sulfaat, palmolie, olijfolie, glycerine en water. De shampoo bars van HappySoaps bevatten geen palmolie en ook geen SLS. SLS is de afkorting voor Sodium Lauryl Sulfaat. SLS wordt vaak in reinigingsproducten gebruikt, omdat het lekker schuimt. Maar juist dat schuim kan het haar uitdrogen en zelfs je hoofdhuid irriteren.

Palmolie in shampoo bars

Voor shampoo bars wordt palmolie vaak als basis ingrediënt gebruikt. Ook voor veel andere cosmeticaproducten. Het bekende shampoo bar merk HappySoaps slaat dit ingrediënt liever over, omdat er veel regenwouden voor gekapt moeten worden. Gevolg: mensen en dieren die hun leefgebied verliezen, aldus HappySoaps. Palmolie an sich is niet slecht, alleen kiezen sommige merken ervoor om niet bij te dragen aan het kappen van regenwouden vanwege de gevolgen. HappySoaps kiest liever voor een duurder alternatief dat niet belastend is voor het milieu.

Vegan shampoo bar

Bij een vegan shampoo bar is bij de productie geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Ook is de shampoo bar niet getest op dieren. En bij het vervaardigen en distribueren van de bar zijn geen dieren gebruikt. Ingrediënten met dierlijke oorsprong zijn bijvoorbeeld: Panthenol, aminozuren, bijenwas, Lanoline, collageen, elastine, gelatine, ei, slakkenslijm en hyaluronzuur. De shampoo bars van HappySoaps zijn volledig vegan en ook cruelty free.

Zo bewaar je je shampoo bar!

Leuk en aardig die shampoo bar, maar hoe bewaar je het en zorg je dat het zonder af te brokkelen daadwerkelijk 90 à 110 wasbeurten meegaat? Natuurlijk is een shampoo fles eenvoudiger: fles, knijp hup in het haar en klaar. Maar maak het vooral niet groter dan het is. Tegenwoordig verkopen ze verschillende soorten shampoo bar houders om je bar droog te houden en het zo, zo lang mogelijk mee te laten gaan. Bekijk bijvoorbeeld het houten plankje of shampoo bar zakje van HappySoaps. Beide fijne middelen om je shampoo bar droog te houden na gebruik. Voor het reizen zou je een bewaarblikje kunnen aanschaffen, zo reis je er zonder obstakels overal mee naartoe. Zelfs in je handbagage, omdat het niet vloeibaar is

Shampoo bar ervaringen

Als je zelf geen ervaring hebt met een shampoo bar is het altijd fijn om van een ander te horen wat hun ervaringen zijn met de shampoo blok. Wij zetten de voor- en nadelen die shampoo bar klanten vaak benoemen voor je op een rij!

Voordelen shampoo bar:

  • Natuurlijke ingrediënten.
  • Vriendelijker voor je portemonnee.
  • Makkelijker om mee te nemen in je handbagage.
  • Dier- en milieuvriendelijker.
  • Geen chemicaliën.
  • Beter voor een plasticvrije toekomst.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Geschikt voor alle haarsoorten.
  • Allerlei geuren en kleuren.
  • Leuk om cadeau te geven.
  • Het is duurzaam.
  • Vaak steun je lokale ondernemingen.

Nadelen shampoo bar:

  • Je (en je haar) moet eraan wennen.
  • Het moet na gebruik altijd op een droge plek opdrogen.
  • Het haar kan soms vettig aanvoelen vanwege de oliën in de shampoo bar (tip: spoel je haar na met appelazijn en voilà).

Reviews shampoo bar

Voor sinterklaas de shampoo bar You’re One in a Melon gekregen, wilde die graag hebben omdat ik op zoek ben naar stapje voor stapje duurzamer leven. Vandaag voor het eerst de bar gebruikt, en ik ben super tevreden en zeker verrast! De bar schuimt goed en je haar heeft een heerlijk subtiel geurtje.. ik ga ze zeker vaker gebruiken!☺️ – Hanna van de Voorde

Ik heb de Charcoal shampoo bar en de aloë vera conditioner bar en wat een heerlijke producten. Ik vond het moeilijk voor te stellen dat ik mijn haar met een stuk zeep ging wassen maar de shampoo bar schuimt heerlijk. De geur is zo intense goed en het blijft langer in je haar hangen dan gewone shampoo geuren. De conditioner bar vind ik een wat minder fijne textuur hebben maar ruikt heerlijk! Vanaf nu blijf ik wassen met happy soaps. Het verzenden via partijen post ging veel sneller dan ik dacht. – Stacey

Verrassend product!! Was heel sceptisch maar wat een geweldige bar, heb de Tea-riffic shampoo bar geprobeerd omdat ik erg dun kwetsbaar haar heb. Je hebt de neiging om een lading shampoo op je haar te doen om goed te verzorgen, maar dat kan en HOEFT dus niet met de bar. Het kleine beetje schuim zorgt ervoor dat je haar super schoon wordt, heerlijk aanvoelt en je geen conditioner hoeft te gebruiken. Na het drogen( ik gebruik geen mousse of versteviging) heeft je haar veel volume en een prachtige glans. Een top product.!!!! Heb meteen een bar Cinnamon roll gekocht voor de afwisseling. – Christine Aaldering

Een conditioner naast de shampoo bar. Nodig of overbodig?

In principe is een conditioner niet noodzakelijk als je een shampoo bar gebruikt. Meestal gebruik je juist een conditioner, omdat je het haar reinigt met een reguliere shampoo waar vaak harde ingrediënten in zitten. Het haar wordt ontvet door de shampoo en moet weer gevoed worden. In een shampoo bar zitten juist al voedende oliën. De shampoo bar ontvet het haar dus niet op intensieve wijze tijdens het reinigen. Een conditioner is dus niet per se nodig. Heb je last van droog, pluizig of beschadigd haar? Dan kan het fijn zijn om je coupe extra te hydrateren en voeden met een conditioner. Ook conditioners heb je tegenwoordig in de vorm van bars.

Vegan shampoo bars bestellen bij Bono?

Aloë You Vera Much shampoo bar

Wil jij je shampoo flessen omruilen voor shampoo bars, omdat je wilt bijdragen aan een beter milieu, minder plastic wilt gebruiken of gewoon omdat je iets nieuws wilt uitproberen? Bekijk dan onze vegan shampoo bars van het Nederlandse merk HappySoaps. Heb je krullen? Dan kun je voor  de You’re One in a Melon gaan. Een gevoelige hoofdhuid? Dan heb je baat bij de Aloë You Vera Much shampoo bar. Voor elk type haar is er een passende bar. Bestel je shampoo bar en draag zo je steentje bij aan gezonder haar en een plasticvrije toekomst.