Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Astaxanthine: het natuurlijke middel dat je huid en haar een boost geeft

Astaxanthine: het natuurlijke middel dat je huid, haar een boost geeft – Blog Bono

Ben je op zoek naar een manier om je huid, haar en ogen te laten stralen en tegelijkertijd je gezondheid een boost te geven? Zoek niet verder, want astaxanthine is dé oplossing voor jou! Deze krachtige natuurlijke stof, die wordt gewonnen uit micro-algen, heeft tal van gezondheidsvoordelen die zowel je uiterlijk als je innerlijk ten goede komen. In dit blogartikel gaan we dieper in op wat astaxanthine precies is, wat het voor je kan doen en hoe je het op een makkelijke en effectieve manier opneemt in je dagelijkse voeding.

Wat is astaxanthine precies en waar komt het vandaan?

Astaxanthine is een natuurlijke stof die voorkomt in bepaalde soorten micro-algen, zoals Haematococcus pluvialis. Deze micro-algen produceren astaxanthine als een soort bescherming tegen stressfactoren zoals hoge temperaturen, UV-straling en gebrek aan voedingsstoffen. Astaxanthine is een rode kleurstof die voornamelijk wordt gebruikt om voedingsmiddelen en dranken een roodachtige kleur te geven, zoals in sommige vissoorten en gekarameliseerde suiker. Astaxanthine wordt ook gewonnen uit de schalen van kreeftachtigen, maar de meeste astaxanthine die wordt gebruikt in voedingssupplementen wordt geproduceerd uit micro-algen.

7x gezondheidsvoordelen van astaxanthine

Astaxanthine wordt vaak geassocieerd met een aantal potentiële gezondheidsvoordelen. Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje

 1. Vermindering van ontstekingen: Sommige studies suggereren dat astaxanthine ontstekingen kan verminderen en daarmee het risico op bepaalde ziekten kan verlagen.
 2. Verbetering van de huidgezondheid: Astaxanthine kan helpen om de huid te beschermen tegen schade door UV-straling en kan bijdragen aan een gezonde huidstructuur en elasticiteit.
 3. Verbetering van de ooggezondheid: Sommige studies suggereren dat astaxanthine kan helpen om de ooggezondheid te verbeteren door het beschermen van de ogen tegen schade door UV-straling en het verminderen van ontstekingen.
 4. Verbetering van de spierprestaties: Er zijn aanwijzingen dat astaxanthine kan helpen om de spierprestaties te verbeteren bij mensen die aan fysieke activiteit doen.
 5. Verbetering van het immuunsysteem: Sommige studies suggereren dat astaxanthine het immuunsysteem kan versterken en daarmee de weerstand kan verhogen.
 6. Vermindering van stress: Astaxanthine kan helpen om stress te verminderen en kan bijdragen aan een betere mentale weerstand.
 7. Vermindering van de bloeddruk: Er zijn aanwijzingen dat astaxanthine de bloeddruk kan verlagen en daarmee het risico op hart- en vaatziekten kan verkleinen. 

Wat doet astaxanthine voor de ogen? 

Astaxanthine kan een goede aanvulling zijn op je ooggezondheid. Deze krachtige natuurlijke stof kan helpen om je ogen te beschermen tegen schade door UV-straling en tegelijkertijd ontstekingen te verminderen. Dit kan bijdragen aan een gezonde oogstructuur en het verminderen van het risico op bepaalde oogproblemen. Bovendien kan astaxanthine bijdragen aan een betere bloedcirculatie in de ogen, wat kan helpen om de oogprestaties te verbeteren. Kortom, astaxanthine kan een geweldige manier zijn om je ooggezondheid te ondersteunen en te behouden.

Wat zijn de bijwerkingen astaxanthine?

Astaxanthine wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt gebruikt volgens de aanbevolen doseringen. Er zijn echter enkele bijwerkingen van astaxanthine die zijn gemeld, hoewel deze meestal mild zijn en zelden voorkomen. Hier zijn enkele van de bijwerkingen die zijn gemeld bij het gebruik van astaxanthine:

 1. Maagklachten: Sommige mensen klagen over maagklachten, zoals misselijkheid, braken en diarree, na het gebruik van astaxanthine.
 2. Hoofdpijn: Hoofdpijn is een gemelde bijwerking van astaxanthine, hoewel het niet duidelijk is hoe vaak dit voorkomt.
 3. Allergische reacties: Sommige mensen hebben allergische reacties op astaxanthine of de stoffen waarmee het is verpakt, wat kan leiden tot huiduitslag, netelroos of moeilijk ademhalen.
 4. Andere bijwerkingen: Andere bijwerkingen die zijn gemeld bij het gebruik van astaxanthine omvatten duizeligheid, vermoeidheid en slaperigheid.

Deze bijwerkingen van astaxanthine komen niet vaak voor. De meeste mensen verdragen astaxanthine goed. Als je bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van astaxanthine, raadpleeg dan altijd een arts voordat je het gebruik ervan voortzet.

Welke voedingsmiddelen bevatten astaxanthine?

Astaxanthine komt van nature voor in bepaalde soorten vis, waaronder zalm, forel en garnalen. Het kan ook worden toegevoegd aan voedingsmiddelen als een kleurstof of voedingssupplement. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die astaxanthine bevatten:

 • Vis: Zoals eerder vermeld, bevatten sommige soorten vis, zoals zalm en forel, astaxanthine. Het niveau van astaxanthine in vis varieert afhankelijk van het soort vis en de voeding die de vis heeft gehad.
 • Kip: Sommige kippenvoer bevat astaxanthine om de kip een rode kleur te geven, wat resulteert in rood vlees van kip.
 • Eieren: Sommige eieren, zoals goudeneieren, bevatten astaxanthine als gevolg van het voer dat de kippen krijgen.
 • Voedingssupplementen: Astaxanthine kan ook worden gebruikt als voedingssupplement in de vorm van capsules, tabletten of poeder.

Houd er rekening mee dat astaxanthine doorgaans wordt gebruikt in kleine hoeveelheden en dat het niet altijd op de verpakking van deze producten wordt vermeld. 

Astaxanthin: the natural remedy that boosts your skin and hair

Supplementen met astaxanthine kopen?

Er zijn verschillende soorten supplementen beschikbaar met astaxanthine, waaronder capsules, tabletten, poeder en siroop. Welk supplement het beste is om te nemen, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke doelen die je wilt bereiken. Bono verkoopt diverse voedingssupplementen met astaxanthine, uitsluitend van merken waarvan bekend is dat ze getest zijn op kwaliteit en puurheid.

 1. NOW Foods Astaxanthine 10 mg (60 softgels) 
  NOW® Astaxanthine is afkomstig van Non-GMO Haematococcus pluvialis microalgen. Dit extra sterke product bevat meer astaxanthine (10 mg per softgel) dan andere astaxanthine supplementen.

 2. Bono Astaxanthine 4mg (60 softgels) 
  Bono Astaxanthine 4mg (60 softgels)
  Bono Astaxanthine is een antioxidant en beschermt cellen tegen beschadiging. Ook kan het de werking van het immuunsysteem verbeteren. Mensen gebruiken astaxanthine voor vele doeleinden, waaronder de ziekte van Alzheimer, atletische prestaties, veroudering van de huid, spierpijn door inspanning, en vele andere. Deze softgels van Bono bevatten 4mg astaxanthine.

 3. OASE Skin Vitamins 1 Month (60 vegan soft gums™) 
  OASE Skin Vitamins 1 Month (60 vegan soft gums™)
  Wil je je huid echt een boost geven, dan zijn de gummies van OASE Skin Vitamins ideaal hiervoor. Naast astaxanthine (4mg) bevatten de heerlijke vitamine gummies ook onder andere ingrediënten zoals: biotine, amino aciden, foliumzuur, selenium, zink en careflow (mangovruchtpoeder). OASE Skin Vitamins is een vegan collageen booster die je huid er weer jong, strak en stralend uit laat zien.

Conclusie astaxanthine

Bedankt voor het lezen van het blogartikel over astaxanthine. We hopen dat je hebt geleerd over de vele gezondheidsvoordelen van deze krachtige natuurlijke stof en hoe je het op een makkelijke en effectieve manier kunt opnemen in je dagelijkse voeding. Astaxanthine kan een geweldige manier zijn om je gezondheid een boost te geven en om te helpen om je beste zelf te zijn. Als je nog meer wilt weten over astaxanthine of als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten van de klantenservice. Bestel je astaxanthine supplementen vandaag nog voor 23:59 uur bij Bono en het wordt morgen geleverd.