Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Ontdek de wereld van asthaxanthine

Astaxanthine: het natuurlijke middel dat je huid, haar een boost geeft – Blog Bono

Astaxanthine is een natuurlijke stof, aanwezig in bepaalde micro-algen, zoals Haematococcus pluvialis, en wordt gebruikt als een kleurstof in voedingsmiddelen en dranken. Deze stof heeft de aandacht van onderzoekers getrokken vanwege zijn interessante eigenschappen.

De rol van astaxanthine in voeding en welzijn

Terwijl studies astaxanthine onderzoeken voor diverse potentiële toepassingen, is het belangrijk om te benadrukken dat meer onderzoek nodig is om de volledige impact en effectiviteit te begrijpen. Astaxanthine is ook verkrijgbaar als voedingssupplement. Het is van belang om te vermelden dat supplementen niet bedoeld zijn als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding.

Bijwerkingen van astaxanthine

Astaxanthine wordt over het algemeen als veilig beschouwd binnen de aanbevolen doseringen. Zoals bij elk supplement, kunnen er bijwerkingen optreden, hoewel deze zeldzaam zijn. Raadpleeg altijd een arts als u bijwerkingen ervaart.

Welke voedingsmiddelen bevatten astaxanthine?

Astaxanthine komt van nature voor in bepaalde soorten vis, waaronder zalm, forel en garnalen. Het kan ook worden toegevoegd aan voedingsmiddelen als een kleurstof of voedingssupplement. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die astaxanthine bevatten:

  • Vis: Zoals eerder vermeld, bevatten sommige soorten vis, zoals zalm en forel, astaxanthine. Het niveau van astaxanthine in vis varieert afhankelijk van het soort vis en de voeding die de vis heeft gehad.
  • Kip: Sommige kippenvoer bevat astaxanthine om de kip een rode kleur te geven, wat resulteert in rood vlees van kip.
  • Eieren: Sommige eieren, zoals goudeneieren, bevatten astaxanthine als gevolg van het voer dat de kippen krijgen.
  • Voedingssupplementen: Astaxanthine kan ook worden gebruikt als voedingssupplement in de vorm van capsules, tabletten of poeder.

Houd er rekening mee dat astaxanthine doorgaans wordt gebruikt in kleine hoeveelheden en dat het niet altijd op de verpakking van deze producten wordt vermeld. 

Productinformatie

Bij Bono zijn er verschillende supplementen beschikbaar met astaxanthine  van merken die bekend staan om hun kwaliteit en puurheid. Het is belangrijk om te vermelden dat deze supplementen niet specifiek zijn bedoeld om gezondheidscondities te behandelen of te voorkomen.

  1. NOW Foods Astaxanthine 10 mg (60 softgels) 
    NOW® Astaxanthine is afkomstig van Non-GMO Haematococcus pluvialis microalgen. Dit extra sterke product bevat meer astaxanthine (10 mg per softgel) dan andere astaxanthine supplementen.
  2. Bono Astaxanthine 4mg (60 softgels) 
    Bono Astaxanthine. Deze softgels van Bono bevatten 4mg astaxanthine.
  3. OASE Skin Vitamins 1 Month (60 vegan soft gums™) 
    Naast astaxanthine (4mg) bevatten de heerlijke vitamine gummies van  OASE Skin Vitamins ook onder andere ingrediënten zoals: biotine, amino aciden, foliumzuur, selenium, zink en careflow (mangovruchtpoeder). 

Tot slot

Astaxanthine is een interessant onderwerp in de wereld van supplementen. Voor meer informatie of vragen over astaxanthine, neem gerust contact op met onze klantenservice. Ontdek onze astaxanthine producten op Bono en profiteer van snelle levering .Bestel je astaxanthine supplementen vandaag nog voor 23:59 uur bij Bono en het wordt morgen geleverd.