Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Blue Monday 2024: tips om deze dag te overwinnen

Blue Monday 2024 tips om deze dag te overwinnen

Blue Monday, vaak de meest sombere dag van het jaar genoemd, valt op de derde maandag van januari. Deze dag staat symbool voor de dip die velen ervaren na de feestdagen, wanneer de realiteit van het nieuwe jaar inslaat. Maar bij Bono zien we Blue Monday als een kans voor zelfzorg en positiviteit.

De betekenis van Blue Monday

Blue Monday is gebaseerd op verschillende factoren zoals het weer, schulden na de feestdagen, mislukte goede voornemens en lage motivatieniveaus. Het is een concept, maar het gevoel van neerslachtigheid is voor sommigen heel echt. Met name het gure januariweer kan een extra uitdaging zijn, met korte, donkere dagen die ons humeur kunnen beïnvloeden. De koude en grijze dagen, vaak zonder veel zonlicht, kunnen bijdragen aan een gevoel van neerslachtigheid. Dit, gecombineerd met de nasleep van de feestdagen maakt Blue Monday een symbolische dag voor velen.

Blue monday: definition - weather

Strategieën om Blue Monday te overwinnen

 • Beweeg: een frisse wandeling of een korte workout kan wonderen doen voor zowel je lichaam als geest. Overweeg om je dag te beginnen met een lichte jog of yoga om je energieniveaus te verhogen. Zelfs een korte wandeling in de natuur kan je helpen om te ontspannen en je gedachten te verfrissen. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan een gezondere levensstijl en kan helpen om stress te verminderen.

 • Connectie: zoek contact met vrienden of familie, zelfs als het virtueel is. Organiseer een online spelletjesavond, bel iemand op voor een praatje of schrijf een ouderwetse brief. Sociale interactie, hoe klein ook, kan je stemming aanzienlijk verbeteren en een gevoel van verbondenheid creëren.

 • Reflectie: sta stil bij wat je wél hebt bereikt en wees dankbaar. Het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek kan je helpen om de positieve aspecten van je leven te herkennen en te waarderen. Reflecteer op je successen, leer van je fouten en stel doelen voor de toekomst om je persoonlijke groei te bevorderen.

 • Ontspanning: neem tijd voor jezelf met een goed boek of een warm bad. Overweeg ontspanningstechnieken zoals meditatie of diepe ademhalingsoefeningen. Creëer een rustige ruimte in je huis waar je kunt ontspannen en ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Soms is het beste wat je kunt doen even helemaal niets doen en simpelweg genieten van het moment.

 • Gezonde voeding: een evenwichtig dieet speelt een cruciale rol in hoe we ons voelen. Voeding rijk aan essentiële voedingsstoffen kan de stemming verbeteren en energie leveren. Overweeg om voedingsmiddelen met omega-3 vetzuren, zoals zalm en walnoten, te integreren in je dieet. Ook is het raadzaam om voldoende fruit en groenten te eten, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Vermijd zware, vette maaltijden die je lethargisch kunnen maken en kies in plaats daarvan voor lichte, voedzame maaltijden die je energie geven.

 • Slaap: een goede nachtrust is essentieel voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Slaap helpt bij het herstellen van de dagelijkse stress en bevordert een beter humeur en alertheid. Zorg voor een consistente slaaproutine en creëer een rustgevende slaapomgeving. Vermijd schermen en stimulerende middelen zoals cafeïne in de avond. Probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie of het lezen van een boek voordat je naar bed gaat om een rustige slaap te bevorderen.

Het integreren van deze activiteiten in je dagelijkse routine kan bijdragen aan een meer gebalanceerd gevoel, vooral tijdens uitdagende dagen zoals Blue Monday. Ze zijn bedoeld om je welzijn te versterken zonder dat ze je hele leven overheersen.

Bono's supplementen: 

Bij Bono geloven we in de kracht van voedingssupplementen als aanvulling op een gebalanceerd dieet. Hier zijn enkele supplementen die kunnen helpen om Blue Monday te overwinnen:

NOW foods Magnesium supplementen bij Bono
 • Magnesium: dit mineraal ondersteunt de energiestofwisseling, heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/ moeheid. Het is goed voor de gemoedstoestand en gunstig voor een goede geestelijke balans. 

  NOW Foods Magnesium 400mg is ontworpen om uw lichaam te voorzien van een essentiële dosis magnesium, een mineraal dat bekend staat om zijn rol in het ondersteunen van de energiestofwisseling en de normale werking van het zenuwstelsel. Elk van de 180 capsules in deze verpakking bevat 400 mg magnesium, wat kan bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid en moeheid, vooral tijdens perioden zoals Blue Monday.

 • Ostrovit Vitamine B complex bij BonoVitamine B-complex: het product 'OstroVit Vitamine B Complex' is een uitstekende aanvulling voor diegenen die hun inname van B-vitamines willen verhogen. Dit supplement bevat 90 tabletten en biedt een uitgebreide mix van B-vitamines, waaronder B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12, die bekend staan om hun rol in diverse lichaamsfuncties. Zo is vitamine B5 bijvoorbeeld belangrijk voor het energiemetabolisme en ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Het ondersteunt in stress-situaties, spannende tijden en drukke werkzaamheden: het helpt bij geestelijke inspanning/ druk. Wil je meer weten over de werking van vitamine B? Bekijk dan hier onze blog!

 • Vitamine C: draagt bij tot een normale psychologische functie: het draagt bij aan de geestelijke veerkracht en een heldere geest. 
  Now Foods vitamine C bij Bono
  Het product 'NOW Foods Vitamine C-1000' is een uitstekende keuze voor diegenen die hun vitamine C-inname willen verhogen. Dit supplement biedt een krachtige dosis van 1000 mg vitamine C per tablet. Vitamine C staat bekend om zijn rol in tal van lichaamsfuncties, waaronder het ondersteunen van het immuunsysteem en het is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten en helpt de huid (van binnenuit) te versterken. 

 • Now Foods ijzer supplementen bij Bono
  IJzer: ijzer is goed bij vermoeidheid en moeheid. Het bevordert de energiestofwisseling. Het levert een bijdrage aan het behoud van cognitieve functies en speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit. 

  Het supplement 'NOW Foods IJzer 18mg' is een doeltreffende optie voor iedereen die zijn of haar ijzerinname wil verhogen. Dit product biedt een substantiële hoeveelheid ijzer per capsule. Bekijk onze blog over ijzer als je hier meer over wil weten!

 • Natrol 5-HTP mood positive bij Bono5-HTP: dit is een stof die in het lichaam wordt gebruikt voor de synthese van serotonine, een neurotransmitter die een rol speelt in de stemming en het algemene welzijn.

  Het product 'Natrol Mood Positive 5-HTP' biedt een geconcentreerde bron van 5-HTP in tabletvorm, wat het een handige aanvulling maakt voor je dagelijkse routine.

 • Ostrovit vitamine d en k bij Bono
  Vitamine D-supplementen Vitamine K'OstroVit Vitamine D3 & K2' biedt een combinatie van deze twee vitamines in tabletvorm, wat het een praktische aanvulling maakt op uw voedingsregime.

 • Natrol DHEA supplement bij Bono
  DHEA (dehydroepiandrosteron) is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt en verschillende functies kan hebben. Het product 'Natrol DHEA' biedt een supplementaire bron van dit hormoon.

Conclusie: Blue Monday als kans

Blue Monday kan een moment zijn voor zelfreflectie en het nemen van stappen naar een gezonder en gelukkiger leven. Bij Bono zijn we er om je te ondersteunen met producten die bijdragen aan je innerlijke en uiterlijke gezondheid. Laten we van Blue Monday een positieve start van het jaar maken!