Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Cortisol onder controle: de kracht van natuurlijke supplementen

Cortisol onder controle: de kracht van natuurlijke supplementen

In de snelle wereld van vandaag is stress een onvermijdelijke metgezel. Een van de fysiologische reacties op stress is de productie van het hormoon cortisol, bekend als het 'stresshormoon'. Hoewel cortisol cruciaal is voor verschillende lichaamsfuncties, kan een overmaat ervan leiden tot ongewenste gezondheidsproblemen zoals slaapproblemen, gewichtstoename, en een verzwakt immuunsysteem. Gelukkig biedt Bono een scala aan natuurlijke supplementen aan die kunnen helpen bij het verlagen van de cortisolspiegels, en daarmee bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn.

Wat doet cortisol precies?

Cortisol is onze ingebouwde alarmklok die ons wakker schudt en klaarstoomt om de dag te tackelen. Geproduceerd in onze bijnieren, speelt dit slimme hormoon een sleutelrol in verschillende functies in ons lichaam. Deze omvatten:

 • Het reguleren van de stofwisseling,
 • Het verminderen van ontstekingen,
 • Het controleren van de slaap-waakcyclus.

Het is als onze persoonlijke superheld die tevoorschijn komt om ons te helpen in tijden van nood - of dat nu is om te vluchten voor een onverwachte storm of om die belangrijke deadline te halen!

Hoe voelt een te hoog cortisolniveau?

Te veel van het goede kan soms slecht zijn, en dat geldt ook voor cortisol. Een overdrive van cortisol kan voelen als een achtbaan die maar niet stopt. Je zou een constante staat van 'aan' kunnen ervaren, een gejaagd gevoel, of zelfs slapeloosheid. Het is alsof je lichaam continu op volle toeren draait, klaar voor actie, zelfs wanneer je gewoon wilt relaxen en ontspannen na een lange dag.

Wat gebeurt er als je cortisol te hoog is?

Op de lange termijn kan een hoge cortisolspiegel een beetje een feestverstoorder zijn. Het kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen zoals:

 • Gewichtstoename,
 • Hoge bloeddruk,
 • Slaapproblemen,
 • Verhoogd gevoel van angst,
 • Een verward immuunsysteem,
 • Verhoogde bloedsuikerspiegel,
 • Negatieve effecten op je huid en haren.

Het is dus belangrijk om deze ongenode gast in toom te houden om de levenskwaliteit te behouden.

Stress and supplements

Wat gebeurt er als je cortisol te laag is? 

Cortisol is cruciaal voor tal van vitale lichaamsfuncties. Een te laag cortisolniveau kan dus net zo problematisch zijn als een te hoog niveau. Dit kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, spierzwakte, gewichtsverlies, stemmingswisselingen en huidveranderingen. Het behouden van een gebalanceerd cortisolniveau is dus van essentieel belang voor onze algehele gezondheid en welzijn

Wat doet cortisol met stress?

En dan de relatie tussen cortisol en stress - het is een beetje een kip-en-ei-verhaal. Stress triggert de productie van cortisol, wat op zijn beurt ons lichaam helpt om te reageren op stressvolle situaties. Echter, te veel cortisol kan het moeilijker maken om te ontspannen en los te laten. Het is alsof cortisol je lichaam in een voortdurende staat van hoge alertheid houdt, zelfs wanneer de stressor is verdwenen. Maar vrees niet, met de juiste supplementen en levensstijl aanpassingen, kun je de harmonie tussen cortisol en stress herstellen en een pad naar rust en welzijn bewandelen!

Wat te doen tegen te hoog cortisol?

Het aanpakken van de overmaat aan cortisol vereist een holistische benadering die kan bestaan uit een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap. Echter, soms hebben we een extra steuntje in de rug nodig om onze innerlijke rust te herstellen.

Dit is waar cortisolsupplementen in beeld komen. Bij Bono bieden we een selectie van hoogwaardige supplementen aan die specifiek zijn samengesteld om de cortisolspiegels op natuurlijke wijze te helpen beheren. Ingrediënten zoals Ashwagandha, Rhodiola Rosea en L-Theanine zijn niet alleen bekend om hun stress-verlagende eigenschappen, maar ook om hun potentieel om een gezonde cortisolrespons te ondersteunen. Door deze supplementen te integreren in jouw dagelijkse routine, kan je een stap zetten naar het verminderen van cortisol, het verlichten van stresssymptomen en het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn.

Ontdek onze zorgvuldig samengestelde collectie van cortisol-verlagende supplementen en zet vandaag nog de stap naar een rustiger en evenwichtiger leven.

Cortisolverlagende supplementen

 • Rhodiola Rosea is een adaptogeen kruid dat van nature voorkomt in de koude regio's van Europa en Azië. Het staat bekend om zijn vermogen om het lichaam te helpen zich aan te passen aan fysieke en mentale stress. Door de cortisolniveaus te moduleren, kan Rhodiola Rosea helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de energieniveaus, wat het een uitstekend supplement maakt voor diegenen die op zoek zijn naar natuurlijke stressverlichting en een energieboost.
 • Ashwagandha, ook bekend als Indiase ginseng, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het is befaamd om zijn adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen zich aan te passen aan stress en de fysieke effecten ervan te verminderen. Ashwagandha kan niet alleen helpen bij het verlagen van de cortisolniveaus, maar het kan ook de immuniteit versterken, de slaapkwaliteit verbeteren en bijdragen aan een verhoogd gevoel van welzijn. 
 • L-Theanine is een aminozuur dat voornamelijk wordt aangetroffen in theebladeren.  Het staat bekend om zijn vermogen om ontspanning te bevorderen zonder slaperigheid te veroorzaken, wat het een populaire keuze maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om met stress om te gaan. Bovendien kan L-Theanine de mentale focus en alertheid verbeteren, waardoor het een veelzijdig supplement is voor zowel ontspanning als cognitieve ondersteuning.

Bono's assortiment

Bij Bono begrijpen we dat ware schoonheid en gezondheid beginnen van binnenuit. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment van natuurlijke supplementen die jouw innerlijke rust en welzijn centraal stellen. Neem de stap, verken onze collectie en vind de perfecte metgezel voor jouw reis naar een stress-vrij leven. 
    

Rhodiola rosea supplementen:

NOW Foods Rhodiola bono supplements
 • NOW Foods Rhodiola 500 mg: Stap in de wereld van antioxidanten met NOW Foods Rhodiola. Afkomstig uit de serene berglandschappen van Siberië en China, biedt dit supplement een natuurlijke ondersteuning in stressvolle tijden. De kracht van fenolische verbindingen in jouw dagelijkse routine kan je helpen jouw cortisolniveaus te beheren en jouw welzijn te verbeteren.

Ashwagandha supplementen:

OstroVit Ashwagandha vegan bono supplements
 • OstroVit Ashwagandha Vegan: Verken de kalmerende kracht van Ashwagandha met OstroVit’s veganistische supplement. Ontworpen om zowel mentale als fysieke prestaties te verbeteren, is deze Ayurvedische wonderwortel jouw bondgenoot in het verminderen van stress en angst. Met elke capsule bevorder je een gevoel van kalmte en klaarheid, een stap dichter bij een stressvrij leven.

NOW Foods Ashwagandha Extract supplements Bono
 • NOW Foods Ashwagandha Extract 450 mg): Omhels de Ayurvedische traditie met NOW Foods Ashwagandha Extract. Elk tablet is een uitnodiging om de dagelijkse stress te verminderen en de innerlijke rust te herstellen. Met 450mg Ashwagandha per capsule, is het een natuurlijke keuze voor een gebalanceerd leven.

L-Theanine supplementen 

L-theanine supplements bono
 • NOW Foods L-Theanine 100 mg met Inositol en Taurine: Ontdek de synergie van L-Theanine, Inositol, en Taurine. Dit supplement is jouw dagelijkse ondersteuning voor mentale helderheid en een serene gevoel van welzijn. Zeg vaarwel tegen stress en verwelkom de rust en focus die deze blend je biedt.

L-theanine supplements

 • NOW Foods L-Theanine 100 mg en NOW Foods L-Theanine 200 mg: Laat de kalmerende golven van L-Theanine over je heen spoelen. Afkomstig uit de serene blaadjes van de theestruik, ondersteunt L-Theanine jouw lichaam tijdens stressvolle situaties, en biedt een oase van rust in een hectische wereld.

SleepBear vitamins

 • Sleep Good Blend by SugarBear: Droom weg met de Sleep Good Blend van SugarBear. Met een unieke mix van L-Theanine en andere natuurlijke ingrediënten, is deze blend jouw ticket naar ontspannen nachten en energieke dagen. 

Bestellen bij Bono 

Ervaar de serene omarming van natuurlijke balans. Ontdek de voordelen van Rhodiola Rosea, Ashwagandha, en L-Theanine supplementen voor jouw welzijn. Verrijk jouw leven met onze premium selectie van cortisol-verlagende supplementen! Bij bono, is een kalmer en evenwichtiger leven slechts een klik verwijderd.