Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Cortisol onder controle: de kracht van natuurlijke supplementen

Cortisol onder controle: de kracht van natuurlijke supplementen

In de snelle wereld van vandaag is stress een onvermijdelijke metgezel. Een van de fysiologische reacties op stress is de productie van het hormoon cortisol, bekend als het 'stresshormoon'. Hoewel cortisol cruciaal is voor verschillende lichaamsfuncties, kan een overmaat ervan leiden tot ongewenste gezondheidsproblemen zoals slaapproblemen, gewichtstoename, en een verzwakt immuunsysteem. Gelukkig biedt Bono een scala aan natuurlijke supplementen aan die kunnen helpen bij het verlagen van de cortisolspiegels, en daarmee bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn.

Wat doet cortisol precies?

Cortisol is onze ingebouwde alarmklok die ons wakker schudt en klaarstoomt om de dag te tackelen. Geproduceerd in onze bijnieren, speelt dit slimme hormoon een sleutelrol in verschillende functies in ons lichaam. Deze omvatten:

  • Het reguleren van de stofwisseling,
  • Het verminderen van ontstekingen,
  • Het controleren van de slaap-waakcyclus.

Het is als onze persoonlijke superheld die tevoorschijn komt om ons te helpen in tijden van nood - of dat nu is om te vluchten voor een onverwachte storm of om die belangrijke deadline te halen!

Hoe voelt een te hoog cortisolniveau?

Te veel van het goede kan soms slecht zijn, en dat geldt ook voor cortisol. Een overdrive van cortisol kan voelen als een achtbaan die maar niet stopt. Je zou een constante staat van 'aan' kunnen ervaren, een gejaagd gevoel, of zelfs slapeloosheid. Het is alsof je lichaam continu op volle toeren draait, klaar voor actie, zelfs wanneer je gewoon wilt relaxen en ontspannen na een lange dag.

Wat gebeurt er als je cortisol te hoog is?

Op de lange termijn kan een hoge cortisolspiegel een beetje een feestverstoorder zijn. Het kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen zoals:

  • Gewichtstoename,
  • Hoge bloeddruk,
  • Slaapproblemen,
  • Verhoogd gevoel van angst,
  • Een verward immuunsysteem,
  • Verhoogde bloedsuikerspiegel,
  • Negatieve effecten op je huid en haren.

Het is dus belangrijk om deze ongenode gast in toom te houden om de levenskwaliteit te behouden.

Stress and supplements

Wat gebeurt er als je cortisol te laag is? 

Cortisol is cruciaal voor tal van vitale lichaamsfuncties. Een te laag cortisolniveau kan dus net zo problematisch zijn als een te hoog niveau. Dit kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, spierzwakte, gewichtsverlies, stemmingswisselingen en huidveranderingen. Het behouden van een gebalanceerd cortisolniveau is dus van essentieel belang voor onze algehele gezondheid en welzijn

Wat doet cortisol met stress?

En dan de relatie tussen cortisol en stress - het is een beetje een kip-en-ei-verhaal. Stress triggert de productie van cortisol, wat op zijn beurt ons lichaam helpt om te reageren op stressvolle situaties. Echter, te veel cortisol kan het moeilijker maken om te ontspannen en los te laten. Het is alsof cortisol je lichaam in een voortdurende staat van hoge alertheid houdt, zelfs wanneer de stressor is verdwenen. Maar vrees niet, met de juiste supplementen en levensstijl aanpassingen, kun je de harmonie tussen cortisol en stress herstellen en een pad naar rust en welzijn bewandelen!

Een holistische benadering van welzijn

Het vinden van balans in ons dagelijks leven kan een uitdaging zijn. Een holistische benadering, bestaande uit een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, is cruciaal voor het behouden van een gezonde levensstijl. Daarnaast zijn er natuurlijke ingrediënten en supplementen die traditioneel worden gebruikt om het welzijn te ondersteunen.

Supplementen

  • Rhodiola rosea: dit kruid komt van nature voor in de koude regio's van Europa en Azië.
  • Ashwagandha, ook bekend als Indiase ginseng, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. 
  • L-Theanine is een aminozuur dat voornamelijk wordt aangetroffen in theebladeren.

Bono's assortiment

Bij Bono begrijpen we dat ware schoonheid en gezondheid beginnen van binnenuit. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment van natuurlijke supplementen die jouw innerlijke rust en welzijn centraal stellen. Neem de stap, verken onze collectie en vind de perfecte metgezel voor jouw reis naar een stress-vrij leven. 
    

Rhodiola rosea supplementen:

NOW Foods Rhodiola bono supplements
  • NOW Foods Rhodiola 500 mg: Ervaar de essentie van de serene berglandschappen van Siberië en China met NOW Foods Rhodiola. Elk supplement bevat 500 mg Rhodiola, zorgvuldig geoogst om de kwaliteit en zuiverheid te waarborgen
Ashwagandha supplementen:
OstroVit Ashwagandha vegan bono supplements
  • OstroVit Ashwagandha Vegan: dit veganistische supplement brengt je de eeuwenoude tradities van Ayurveda met de veelzijdigheid van Ashwagandha. Ontworpen om harmonie te brengen in je dagelijkse routine.

NOW Foods Ashwagandha Extract supplements Bono
  • NOW Foods Ashwagandha Extract (450 mg): met NOW Foods Ashwagandha Extract kun je elke dag beginnen met een moment van balans. Dit supplement, met 450 mg Ashwagandha per capsule, is een natuurlijke keuze voor jouw dagelijkse routine.

L-Theanine supplementen 

L-theanine supplements bono

L-theanine supplements

SleepBear vitamins

Bestellen bij Bono 

Bij Bono zijn we toegewijd aan het aanbieden van hoogwaardige, natuurlijke supplementen. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om deel uit te maken van een gebalanceerde levensstijl. Ontdek ons assortiment en vind het supplement dat bij jou past.