Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

De beste oliën bij een hot oil treatment voor Kroeshaar

De beste oliën bij een hot oil treatment voor Kroeshaar

Last van droog, stroef en ruw haar? Al eerder gehoord van hete oliebehandeling voor krullend tot kroeshaar? In dit blog zullen we je er alles over vertellen en gaan we dieper in op de voordelen van hete oliebehandelingen, geven we tips over hoe je deze behandeling thuis kunt doen en delen we de beste oliën om te gebruiken. Dus grab a cup of tea, laat je haar los en lees verder om alles te weten te komen over hoe je jouw kroeshaar de verzorging kunt geven die het verdient met hete oliebehandelingen!

Hoe werkt een hete oliebehandeling en waarom is het goed voor kroeshaar?

Een hete oliebehandeling is een behandeling waarbij je een olie opwarmt en aanbrengt op je haar en hoofdhuid. De olie kan opgewarmd worden door middel van het stomen of door het op een bepaalde temperatuur te verwarmen.

De warmte van de olie maakt de cuticula, of de buitenste laag van de haarschacht, los, wat ervoor zorgt dat de olie beter in de haarschacht kan doordringen. Dit kan helpen om de hoofdhuid te hydrateren en voeding te geven aan het haar, wat kan leiden tot glanzender en gezonder uitziend haar.

Hete oliebehandelingen zijn vooral goed voor kroeshaar omdat het vaak droog en beschadigd is. De behandeling kan helpen om de natuurlijke oliën van het haar te herstellen en de hoofdhuid te hydrateren, wat kan helpen om kroezen te verminderen en het haar gladder en glanzender te maken.

Hoe maak je zelf een hete oliebehandeling voor kroeshaar thuis?

Om zelf een hete oliebehandeling voor kroeshaar te maken, heb je het volgende nodig:

  • Een olie naar keuze (zoals kokosolie, olijfolie, arganolie, jojobaolie of avocado-olie)
  • Een hittebestendige container
  • Een handdoek of een muts om het haar te bedekken
  • Optioneel: een haardroger of föhn om de warmte van de olie te verhogen

Stap 1: Kies een olie naar keuze en doe een kleine hoeveelheid in de hittebestendige container. Zorg ervoor dat je genoeg olie gebruikt om je haar en hoofdhuid te bedekken, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar.

Stap 2: Verwarm de olie tot de gewenste temperatuur. Je kunt dit doen door de container in een pan met heet water te zetten of door de olie in een hittebestendige container in de magnetron op te warmen. Zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt, want dit kan schade toebrengen aan je haar en hoofdhuid.

Stap 3: Was en droog je haar grondig. Gebruik eventueel een conditioner voor extra verzorging.

Stap 4: Breng de warme olie aan op je haar en hoofdhuid. Masseer de olie zachtjes in je hoofdhuid en verdeel het vervolgens over de lengte van je haar.

Stap 5: Bedek je haar met een handdoek of een muts om de warmte van de olie te verhogen. Je kunt ook een haardroger of föhn gebruiken om de warmte te verhogen. Laat de olie ongeveer 30-60 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Stap 6: Spoel de olie volledig uit met warm water. Gebruik eventueel een milde shampoo om eventuele resten te verwijderen.

Stap 7: Conditioner aanbrengen en je haar grondig uitspoelen. Laat het haar vervolgens drogen op de gewenste manier.

Na de hete oliebehandeling zal je haar glanzender en gezonder ogen. Het is aan te raden om de behandeling om de week te doen voor het beste resultaat.

Hoe vaak moet je een hete oliebehandeling voor kroeshaar doen en hoe onderhoud je het resultaat erna?

Het is aan te raden om een hete oliebehandeling voor kroeshaar om de week te doen om het haar te hydrateren en te versterken. Als je haar droog en beschadigd is, kun je de behandeling vaker doen, zoals om de drie tot vier dagen. Zorg ervoor dat je de olie niet te vaak gebruikt, want dit kan leiden tot een overtollige olieproductie in de hoofdhuid.

Om het resultaat van de hete oliebehandeling te behouden, is het belangrijk om je haar goed te verzorgen na de behandeling. Dit betekent dat je je haar regelmatig wast met een milde shampoo en conditioner en het droog föhnt op lage temperatuur of het op een natuurlijke manier laat drogen. Het is ook aan te raden om je haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zon, wind en chloor, door het te bedekken met een hoofddoek of een muts.

Vergeet ook niet om je hoofdhuid te masseren om de bloedcirculatie te bevorderen en de natuurlijke oliën te verdelen over het haar. Dit kan helpen om kroezen te verminderen en het haar gezonder te maken. Als je haar erg droog is, kun je ook een leave-in conditioner of een haarolie gebruiken om het haar te voeden en te hydrateren.

Welke valkuilen zijn er bij het doen van een hete oliebehandeling voor kroeshaar en hoe voorkom je deze?

Er zijn een aantal valkuilen waar je rekening mee moet houden bij het doen van een hete oliebehandeling voor kroeshaar, waaronder:

  1. Te veel olie gebruiken: Gebruik niet te veel olie, want dit kan leiden tot een overtollige olieproductie in de hoofdhuid en lelijk uitziend haar. 
  2. Te lang laten intrekken: Laat de olie niet te lang intrekken, want dit kan leiden tot een overtollige olieproductie in de hoofdhuid.
  3. Te weinig olie gebruiken: Gebruik genoeg olie om je haar en hoofdhuid goed te bedekken, anders kan de behandeling niet effectief zijn.
  4. Vergeten om de olie goed uit te spoelen: Zorg ervoor dat je de olie grondig uitspoelt met warm water en eventueel een milde shampoo om eventuele resten te verwijderen. 
  5. De olie te heet maken: Zorg ervoor dat de olie niet te heet is voordat je het aanbrengt, want dit kan schade toebrengen aan je haar en hoofdhuid. 

Door deze valkuilen te voorkomen, kun je ervoor zorgen dat de hete oliebehandeling effectief is en het gewenste resultaat oplevert. Om te voorkomen dat je haar beschadigd kan raken door te hete olie hebben wij bij Bono de perfecte oplossingen in huis. 

Wat zijn de meest geschikte oliën voor een hete oliebehandeling?

Er zijn een aantal oliën die geschikt zijn voor hete oliebehandelingen voor kroeshaar, waaronder:

  1. Kokosolie: Kokosolie is rijk aan vetzuren en anti-oxidanten, wat het geschikt maakt om de hoofdhuid te hydrateren en het haar te versterken.
  2. Olijfolie: Olijfolie is rijk aan vitamine E en oliezuur, wat het geschikt maakt om het haar te voeden en te versterken.
  3. Arganolie: Arganolie is rijk aan vitamine E en oliezuur en kan helpen om het haar te hydrateren en te versterken.
  4. Jojobaolie: Jojobaolie lijkt op ons eigen haarolie en kan helpen om de natuurlijke oliën van het haar te herstellen.
  5. Avocado-olie: Avocado-olie is rijk aan vitamine E en kan helpen om het haar te voeden en te versterken.

Maar er zijn nog véél meer oliën die het haar kunnen geven wat het nodig heeft. 

Bij Bono hebben we top producten die o.a. deze ingrediënten bevatten en jouw haar precies de voeding bieden die het nodig heeft tijdens een hete oliebehandeling. 

Je kunt één van deze oliën alleen gebruiken of een combinatie van verschillende oliën samenstellen om aan te passen aan jouw specifieke haartype en behoeften. Het is aan te raden om altijd een kleine hoeveelheid van de olie op een klein stukje van je huid te testen voordat je het op je hele hoofd aanbrengt, om te zien of je allergisch bent voor de olie.

De beste oliën bij een hot oil treatment voor Kroeshaar

1. Olaplex No.7 Bonding Oil 

Olaplex No.7 Bonding Oil

De Olaplex No.7 Bonding Oil is een leave-in olie die het haar tot diep in de wortel herstelt. Deze nieuwste innovatie van Olapex is geformuleerd met het originele en gepatenteerde Olaplex-actieve ingrediënt zoals alle Olaplex producten. Het is een zeer geconcentreerde, gewichtloze herstellende stylingolie die een stralende gloed op je haar geeft. Deze olie bevat Groene thee olie, Zonnebloemolie, Moringa Oleifera olie en nog veel meer oliën die jouw haar optimaal verzorgen. Daarnaast draagt deze olie bij aan het verzachten van het haar en bevordert het de levendigheid van de haarkleur.

2. CHI Argan Oil 

CHI Argan Oil

CHI Argan Oil. Deze argan haarolie van CHI is een lichtgewicht, snel absorberende mix van oliën speciaal geformuleerd om dof, beschadigd haar te verjongen en te hydrateren. Arganolie bevat anti-oxidanten en vitamine E. Deze luxe olie mix maakt je haar direct glad. Zo heb je binnen no-time gezond uitziende haar met ongelooflijke glans en beweging. Bovendien helpt de unieke oliemix ook je haar beschermen tegen schade van thermische styling en UV-stralen. Resultaat na gebruik van de CHI Argan Oil: glad en gezond haar!

3. Moroccanoil Dry Scalp Treatment 

Moroccanoil Dry Scalp Treatment (45 ml.)

De Moroccanoil Dry Scalp Treatment is een herstellende behandeling voor mannen en vrouwen met een droge hoofdhuid en de daarbij horende problemen. Een droge hoofdhuid kan zorgen voor schilfers en een verstoorde haargroei.

De Dry Scalp Treatment bevat essentiële oliën zoals lavendel, geranium en arganolie die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren en vitamine E. Deze ingrediënten hebben een beschermende en hydraterende werking op de hoofdhuid, waardoor droogheid en schilfers worden tegengegaan. Het resultaat: gezond, stralend en prachtig haar.

Voedende en verzorgende haarproducten kopen bij bono.nl? 

Nu je precies weet welke oliën je het beste kan gebruiken voor jouw hete oliebehandeling, is het tijd om de meest geschikte in huis te halen. Benieuwd naar andere voedende en verzorgende haarproducten? Bekijk dan nu ons brede assortiment aan haarproducten. Bestel wat jouw haar nodig heeft. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!