15% korting op melatonineShoppen

De beste shampoos tegen haaruitval

Justin Regterschot

Justin Regterschot

De beste shampoos tegen haaruitval

Een hoop bedrijven claimen dat zij de beste shampoo tegen haaruitval verkopen. Uiteindelijk vallen de resultaten vaak tegen en bevatten de shampoos amper ingrediënten die de haargroei verbeteren. In deze blogpost vermelden we een aantal aandachtspunten voor als je een shampoo tegen haaruitval wilt aanschaffen.

 • Het is een natuurlijke shampoo tegen haaruitval, zonder schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, parabenen, siliconen. Deze ingrediënten staan bekend om het reinigen van de hoofdhuid. Dat is niet verkeerd, maar helaas doen deze ingrediënten dit op een te agressieve manier. Hierdoor worden ook essentiële oliën van de hoofdhuid verwijderd, welke de huid juist nodig heeft om gehydrateerd en gezond te blijven. Op den duur zal dit resulteren in huidirritaties en schilfers op de hoofdhuid. Dit heeft een negatief effect op de haargroei.
 • Het is een shampoo met haargroeistimulerende ingrediënten zoals Ketoconazol, Cafeïne, Niacinamide, Procyanidine B2, Biotine of Koper peptiden. Er zijn veel ingrediënten die een positief effect hebben op de haargroei. Deze ingrediënten onderdrukken bijvoorbeeld de dihydrotestosteron (oorzaak erfelijke haaruitval) in de haarzakjes, stimuleren een gezonde hoofdhuid, verbeteren de circulatie in de hoofdhuid of geven de haarzakjes van de juiste voedingsstoffen.
 • De shampoo is bekend en wordt aangeraden door specialisten. Er zijn een hoop kwakzalvers op de markt die allemaal beweren dat hun shampoo het beste werkt tegen haaruitval. Helaas zijn deze bedrijven alleen maar uit op geld en verdwijnen niet veel later weer van de markt. Zorg ervoor dat de shampoo die je wilt aanschaffen (wereldwijd) bekend is. Kijk bijvoorbeeld hoeveel reviews de shampoo heeft op Amazom.com en of deze ook goed zijn. Ook kun je de website bekijken van het bedrijf dat de shampoo ontwikkelt. Vaak kun je hieruit al opmaken of het bedrijf al langer bestaat en te vertrouwen is.
 • Vrouw wast haar om haaruitval tegen te gaan

  Keuze van Bono

  Bij ons valt de keuze op 3 verschillende shampoos tegen haaruitval. De reden is dat alle drie de shampoos op een andere manier werken, maar allemaal effectief zijn. Een persoonlijke voorkeur zal uiteindelijk doorslaggevend zijn.

  1. De Regenepure DR Shampoo van Salonceuticals
   Regenepure DR doctor recommended shampoo tegen haaruitval
   Speciaal ontwikkeld om haaruitval tegen te gaan door het ingrediënt Ketoconazol. Ketoconazol heeft een ontstekingsremmende werking, bestrijdt roos en eczeem op de hoofdhuid en onderdrukt de dihydrotestosteron. Daarnaast bevat deze shampoo ook nog een aantal andere belangrijke ingrediënten die een positieve invloed hebben op de gezondheid van het haar en de haargroei. De shampoo is ontwikkeld door Salonceuticals, een bedrijf dat zich sinds 2011 alleen nog maar richt op producten tegen haaruitval. De shampoo is wereldwijd bekend en wordt door veel dermatologen aangeraden als bestrijding van haaruitval.

  2. De Revita Shampoo van DS Laboratories
   DS Laboratories Revita Shampoo tegen haaruitval
   De Revita Shampoo is waarschijnlijk het meest bekend in Nederland. Ook deze shampoo is speciaal ontwikkeld tegen haaruitval. De shampoo bevat dihydrotestosteron blokkerende ingrediënten die een gezonde hoofdhuid te stimuleren. De ingrediënten zijn uitsluitend natuurlijk. Het grootste verschil met de Regenepure DR is dat deze shampoo geen Ketoconazol bevat, maar Procyanidin B2. De werking is vrijwel hetzelfde, maar wordt door sommige gebruikers als 'minder agressief' ervaren. De shampoo is ontworpen door DS Laboratories, een bedrijf dat zich al sinds 2010 richt op haaruitval. Met een eigen onderzoeksteam hebben zij al diverse succesvolle producten tegen haaruitval op de markt gebracht.

  3. De Foligain Anti-Haaruitval Shampoo van Foligain
   FOLIGAIN Anti-Haaruitval Shampoo voor Mannen
   Deze shampoo komt in twee verschillende varianten: een voor mannen en een voor vrouwen. Het enige verschil tussen deze twee varianten is de geur en textuur om voor zowel mannen als voor vrouwen aantrekkelijk te maken. Er is dus geen verschil in effectiviteit. Beide Anti-Haaruitval shampoos maken gebruik van een nieuw Triple Action Regrowth complex genaamd Trioxidil. Het complex is opgebouwd uit dihydrotestosteron (DHT) blokkers, om te zorgen dat de haren niet meer vroegtijdig krimpen en uiteindelijk uitvallen. Ook zorgt het Trioxidil complex voor een betere circulatie in de hoofdhuid d.m.v. een liposfeer microemulsietentechnologie. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen de haarfollikels beter bereiken. Daarnaast bevat de lotion ingrediënten zoals biotine, koper peptiden en andere vitamines, kruiden en plantenextracten die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een gezonde haargroei. Hierdoor krijgen de haarfollikels de juiste voedingsstoffen voor de maximale groei van het haar.