Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

De kracht van taurine: wat is het en hoe kan het jouw gezondheid verbeteren?

De kracht van taurine: wat is het en hoe kan het jouw gezondheid verbeteren?

Heb je ooit gehoord van taurine? Taurine is een aminozuur dat voorkomt in een aantal voedingsmiddelen en supplementen. Ben je klaar om de kracht van taurine te ontdekken? Laten we dan beginnen.

De bijwerkingen van taurine

Gelukkig zijn er maar weinig bijwerkingen van taurine geassocieerd. Het is een veilige voedingsstof die in kleine hoeveelheden voorkomt in voedingsmiddelen en die over het algemeen goed wordt verdragen. Bij hoge doses kan taurine de volgende bijwerkingen geven:

 1. Diarree
 2. Buikkrampen
 3. Maagproblemen

Als je taurine gebruikt volgens de aanbevolen doseringen, zijn deze bijwerkingen meestal niet te verwachten. Zoals altijd is het echter altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je een nieuw supplement begint te gebruiken.

In welke voedingsmiddelen is taurine te vinden?

Taurine is een aminozuur dat voorkomt in een aantal voedingsmiddelen. Hieronder staan enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die taurine bevatten:

 1. Vlees, met name rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees
 2. Vis, met name zalm, tonijn, kabeljauw en sardines
 3. Zuivelproducten, met name melk, kaas en yoghurt
 4. Granen, met name haver, gerst en rogge
 5. Eieren

Het is ook mogelijk om taurine als supplement te kopen in capsule- of poedervorm.

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor taurine?

Het is belangrijk om te weten dat er geen specifieke aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is voor taurine, omdat ons lichaam het zelf kan aanmaken uit andere aminozuren. Maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is. Taurine komt voor in een aantal voedingsmiddelen die we dagelijks eten, zoals vlees, vis, zuivel en granen, dus de meeste mensen krijgen al voldoende binnen. Maar als je denkt dat je wat extra taurine nodig hebt, dan hebben wij de beste kwaliteit taurine supplementen voor jou.

Verschillende supplementen met taurine

Als je geïnteresseerd bent in het nemen van taurine-supplementen, is het belangrijk om te weten welke supplementvormen beschikbaar zijn. Hier zijn een paar supplementvormen om te overwegen:

 1. Taurine-poeder: Dit poeder is gemakkelijk te mengen met water of andere vloeistoffen, zodat je het snel kunt opnemen.

 2. Taurine-tabletten: Deze kleine, gemakkelijk te slikken tabletten zijn een handige manier om aan je taurine-behoefte te voldoen.

 3. Taurine-energiedranken: Als je op zoek bent naar een snelle energie-boost, kun je overwegen om taurine-energiedranken te drinken. Let wel op dat deze drankjes vaak ook cafeïne en andere stoffen bevatten, dus gebruik ze met mate.

 4. Taurine-capsules: Net als tabletten, zijn taurine-capsules gemakkelijk te slikken en een handige manier om aan je dagelijkse dosis te komen.

Wat zijn hoge kwaliteit taurine supplementen?

Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit taurine-supplementen, is het belangrijk om te kijken naar merken die bekend staan om hun zuivere en effectieve producten. Een van deze merken is NOW Foods. Hier zijn enkele van de top-rated taurine-supplementen van NOW Foods:

 1. NOW Foods Taurine 1000mgNOW Foods Taurine 1000mg: Dit supplement bevat 1000mg taurine per capsule en is gemaakt van pure, farmaceutische kwaliteit taurine.

 2. NOW Foods Taurine Poeder (227 gr.)NOW Foods Taurine Poeder (227 gr.): Dit poeder is gemakkelijk te mengen met water of andere vloeistoffen en bevat pure, farmaceutische kwaliteit taurine. Het is ook vrij van vulstoffen, smaakstoffen en kleurstoffen.

 3. NOW Foods L-Theanine 100 mg met Inositol en Taurine (90 tabletten)NOW Foods L-Theanine 100 mg met Inositol en Taurine (90 tabletten): Dit supplement bevat niet alleen taurine, maar ook L-theanine en inositol. 

Voedingssupplement met taurine kopen bij bono?

We hebben het gehad over taurine, het aminozuur dat voorkomt in het menselijk lichaam en in een aantal voedingsmiddelen. Wil je de beste taurine supplementen kopen? Dan ben je bij Bono aan het juiste adres. Voor 23:59 uur besteld, is morgen in huis.