Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

De ongelofelijke gezondheidsvoordelen van selenium en zink

De ongelofelijke gezondheidsvoordelen van selenium en zink

Ben je op zoek naar manieren om je algehele gezondheid te ondersteunen? Dan is het belangrijk om meer te weten over twee essentiële mineralen: selenium en zink. Deze twee spelen een cruciale rol in diverse lichaamsfuncties.

Selenium en zink zijn micronutriënten die onmisbaar zijn voor het functioneren van je lichaam. Ze ondersteunen een verscheidenheid aan lichaamsprocessen, waaronder de ondersteuning van het immuunsysteem, en dragen bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Selenium en zink, waarom zijn ze zo belangrijk?

Selenium draagt bij tot de instandhouding van normaal haar, de normale werking van het immuunsysteem, de instandhouding van normale nagels, en de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Een tekort kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid en haaruitval.

Zink ondersteunt de instandhouding van sterke botten, speelt een rol in het celdelingsproces, draagt bij tot een normale cognitieve functie, is goed voor het gezichtsvermogen, en ondersteunt de instandhouding van een normale huid en haar.

Hoe selenium en zink je gezondheid kunnen ondersteunen

  1. Immuunsysteem: Selenium en zink dragen bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem.
  2. Antioxidantbescherming: Deze mineralen helpen cellen te beschermen tegen oxidatieve schade.
  3. Huidgezondheid: Zink draagt bij aan de instandhouding van een normale huid.
  4. Schildklierfunctie: Selenium ondersteunt de normale werking van de schildklier.

selenium supplementen gezond voor je lichaam

Heb je een selenium- of zinktekort? 

Een tekort aan deze mineralen is zeldzaam, maar bepaalde gezondheidsaandoeningen of een zeer slecht dieet kunnen leiden tot vermoeidheid, haaruitval, en andere symptomen. Overleg met je arts als je zorgen hebt over een mogelijk tekort.

Selenium en zink een waardevolle aanvulling

Supplementen zoals selenium zink kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse voeding, vooral als je het gevoel hebt dat je niet voldoende van deze essentiële mineralen binnenkrijgt. Zoals bij elk supplement, is het belangrijk om met je arts te overleggen voordat je met een nieuw supplementenregime begint.

Welke selenium en zink supplementen?

Bij Bono ben je aan het goede adres voor selenium en zink supplementen van hoge kwaliteit. We zetten enkele voor je op een rij.

Selenium 200 mcg van NOW Foods

NOW Foods Selenium 200 mcg

Dit selenium voedingssupplement van het gerenomeerd merk NOW Foods bevat 200 microgram van goed opneembaar selenium per tablet. 

Zink 50 mg NOW Foods

NOW Foods Zink 50 mg tabletten

Helpt bij de instandhouding van sterke botten en een normale huid.

Zinkmagnesium- en vitamine B6 Lindens

Zinkmagnesium- en vitamine B6 Lindens

Deze tabletten zijn een formulering van 3 essentiële voedingsstoffen in één handige tablet. 

Selenium en zink kopen bij Bono?

Investeer in je gezondheid met selenium en zink supplementen van Bono. Bestel je favoriete supplementen voor 23:59 en ontvang ze binnen één werkdag.