Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

6 gouden tips om je haar tegen de zon te beschermen.

6 gouden tips om je haar tegen de zon te beschermen.

Je haar beschermen tegen de zon is echt een must! We weten allemaal hoe belangrijk het is om je tijdens die hete, lange zomerdagen in te smeren (en opnieuw in te smeren!) met zonnecrème om huidschade te voorkomen. Maar wist je dat de zon ook je haar kan beschadigen?

Wat doet de zon precies met je haar?

Als je haar langdurig aan de zon wordt blootgesteld, kunnen UVA- en UVB-stralen de buitenste laag van de haarstreng, de cuticula genaamd, beschadigen, zegt dermatoloog Wilma Bergfeld, MD. "Schade door de zon kan leiden tot verkleuring, droge en broze lokken, gebroken of gespleten haarpunten, dunner wordend en pluizig haar.”

Alle haartypes zijn vatbaar voor beschadiging, ongeacht de kleur of textuur. Je haar is vooral kwetsbaar voor schade door de zon als het fijn of licht gekleurd is. Dat fijnere, lichtere haar mist de dikte of het pigment dat het kan beschermen tegen de zonnestralen terwijl donkerder, grover haar meestal vetter is en de dikte, de donkere kleur en de oliebedekking helpen om het te beschermen. Je haar is ook kwetsbaarder en vatbaarder voor beschadiging door de zon als je dun, plat of strak opgerold haar hebt.

Hoe bescherm je je haar tegen de zon?

hoe bescherm je je haar tegen de schade van de zon

Het goede nieuws is dat je voorzorgsmaatregelen kunt nemen om je haar te beschermen tegen de hete zomerzon. De zonnestralen werken op het haar als het ware als bleekmiddel. Bleek reageert met de melanine in het haar en verwijdert de kleur in een onomkeerbare chemische reactie. Bleek beschadigt ook de schubbenlaag en de proteïne in het haar, die keratine wordt genoemd.

Hitte tools, bleken en andere factoren van buitenaf 

Hete stijltangen of rollers, chloorwater in zwembaden of het oplichten van je haar kan het kwetsbaarder maken voor de zomerstress van hitte en zon. Al deze factoren beschadigen de keratine in je haar. De beschadigde proteïne zorgt ervoor dat zon en hitte gemakkelijker in het haar doordringen met als resultaat: breekbare haarlokken. Als je je haar bleekt of accentueert, heb je het haar al beschadigd. Als je daar ook nog eens in een chloorzwembad gaat zwemmen of in de zon gaat zitten, krijg je zeer aanzienlijke haarbreuk.

6x gouden tips voor haarbescherming tegen de zon

Wat moet je doen als je in de zomer graag buiten bent, maar geen zin hebt in kroeshaar, dof en beschadigd haar?

  1. Wikkel een sjaal om je haar, draag een breedgerande hoed of bedek jezelf met een paraplu.
  2. Ga vroeg of laat op de dag naar buiten, net zoals je je huid zou beschermen.
  3. Als je in een chloorbad zwemt, draag dan een badmuts of doe je haar in een hoge knot om uw haar droog te houden. Als je haar nat wordt, zorg er dan voor dat je het zwembadwater - dat chemicaliën zoals chloor bevat - uit je haar spoelt met schoon water.
  4. Gebruik een SPF-product dat je haar beschermt tegen schadelijke zonnestralen.
  5. Gebruik haarproducten en conditioners die geschikt zijn voor je haarkleur en -type, en voor het klimaat. 
  6. Als je fijn haar hebt, zoek dan naar een formule die volume geeft. De zomer is een favoriet seizoen van velen, maar de volgende keer dat je in de zon bent, vergeet dan niet om je haar ook tegen de zon te beschermen. 

De beste haarproducten om je haar te beschermen tegen de zon!

Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray 

Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray (160 ml.)

Helpt te voorkomen dat de haarkleur vervaagt of koperachtig wordt door het te beschermen tegen dagelijkse omgevingsfactoren die het haar verzwakken. Zo bevat deze spray een mix van antioxidanten om vervuiling en andere omgevingsstressoren, te neutraliseren. Ook zitten er zonnefilters in om UV-stralen te helpen absorberen en thermische bescherming tegen hitte. De ArganID™ micro-ingekapselde technologie verzegelt de schubbenlaag.

BioSilk Silk Therapy Conditioner Irresistible (207 ml.)

Biosilk Silk Therapy Irresistible Conditioner

Deze conditioner is geformuleerd om vocht te herstellen en is gemaakt met een mix van botanische extracten en kruiden samen met UV-absorbers. Zijdeproteïnen dringen het haar binnen om het te conditioneren en een ongelooflijke glans te geven. Resultaat haar dat glad en zijdezacht aanvoelt.

Dream Cream haarmasker

Lola Cosmetics Dream Cream - Masker (450 gr.)

Super hydraterend masker voor haar met grote problemen (en voor degenen die geen problemen willen hebben). Kies je wapens: vruchten, oliën en plantaardige boters. Met Arganolie en Avocadoboter vormt dit masker een beschermende film die de draden voedt en regenereert. Dream Cream vormt een beschermende film in de draden die het haar gehydrateerd en gezond houdt.

OLAPLEX No. 6 - Bond Smoother

OLAPLEX No.6 Bond Smoother (100 ml.)

Deze leave-in beschermt jouw haar nu 72 uur tegen UV-straling van de zon en het gebruik van hitte styling tools. Als je je zorgen maakt over het herstellen van beschadigd haar, vocht, ontwarren, haarbescherming, het verminderen van haarbreuk, en / of het elimineren van kroes en flyaway, dan is dit het product voor jou!

OLAPLEX No. 7 - Bonding Oil

OLAPLEX No.7 Bonding Oil (30 ml.)

Deze heerlijke haarolie van OLAPLEX biedt bescherming tegen hitte tot 230 graden, minimaliseert pluis en fly-aways en heeft UV-bescherming. Beschermt het haar en maakt het weer glanzend!

Haarbescherming tegen de zon kopen bij Bono?

Wil je je haar optimaal beschermen tijdens de zonnige dagen? Bestel dan bij Bono de beste haarbescherming tegen de zon. Ook voor het herstel na schade die de zon veroorzaakt kun je bij Bono terecht. Bestel de beste haarmaskers, conditioners en shampoo om zo je haar maximaal te voeden en herstellen. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.