Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

DHEA: Wat is het en is het gevaarlijk?

DHEA: Wat is het en is het gevaarlijk?

DHEA, dehydroepiandrosteron, is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd door de bijnieren. In deze blog gaan we in op DHEA, wat het doet in het lichaam, de mogelijke bijwerkingen en het gebruik van DHEA bij mannen en vrouwen.

Wat is DHEA?

DHEA wordt geproduceerd door de bijnieren. Het is een natuurlijk voorkomend hormoon in het menselijk lichaam..

Wat zijn de symptomen van een DHEA tekort?

Man moe door tekort aan DHEA

Een tekort aan DHEA kan verschillende symptomen veroorzaken, waaronder vermoeidheid, spierzwakte en een verminderd libido. Als je vermoedt dat je een tekort aan DHEA hebt, is het belangrijk om dit te bespreken met een arts om de juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling te krijgen.

  Hoeveel DHEA per dag?

  De aanbevolen dosering van DHEA hangt af van verschillende factoren, waaronder leeftijd en geslacht. Over het algemeen wordt een dosering van 25 tot 50 milligram per dag aanbevolen voor volwassenen. Het is echter belangrijk om de precieze dosering te bespreken met een arts.

  Heeft DHEA bijwerkingen?

  Natuurlijk rijst de vraag: is DHEA veilig? Hoewel DHEA als een veilig supplement wordt beschouwd, zijn er ook mogelijke bijwerkingen verbonden aan het gebruik ervan. Mogelijke bijwerkingen zijn:

  • Acne
  • Stemmingswisselingen
  • Verstoringen van de hormoonbalans
  DHEA Formule

  En wanneer kun je beter geen DHEA supplement gebruiken? Als je zwanger bent, borstvoeding geeft, een hormoongevoelige aandoening hebt, zoals auto-immuunziektes, borstkanker of prostaatkanker, of als je bepaalde medicijnen gebruikt, wordt het nemen van DHEA supplementen afgeraden. Daarnaast kunnen mensen met bepaalde aandoeningen, zoals lupus en depressie, ook beter geen DHEA supplementen gebruiken. Overleg met je arts voordat je begint met het gebruik van een DHEA supplement. 

  Is DHEA verboden?

  Het is belangrijk om op te merken dat DHEA verboden kan zijn in bepaalde sportcompetities vanwege de mogelijke prestatieverhogende effecten. Als je een atleet bent, is het belangrijk om de regels van je sportcompetitie te kennen voordat je begint met het nemen van DHEA supplementen. In sommige EU-landen is het gebruik van DHEA supplementen niet toegestaan en in andere EU-landen is het toegestaan ​​onder bepaalde voorwaarden en onder strikte regulering en toezicht van medische professionals. Het is belangrijk om de wet- en regelgeving in jouw specifieke land te raadplegen voordat je begint met het nemen van een DHEA supplement.

  Wanneer stoppen met DHEA?

  Als je bijwerkingen ervaart of als je merkt dat het nemen van DHEA supplementen geen effect heeft op jouw specifieke doelen, is het belangrijk om te overwegen te stoppen met het nemen van DHEA supplementen. Het is ook belangrijk om het nemen van DHEA supplementen te bespreken en te bepalen of het nog steeds de juiste keuze is voor jou.

  DHEA supplementen

  Als je DHEA supplementen wilt kopen, is het belangrijk om alleen de beste DHEA supplementen van betrouwbare bronnen te kopen. Er zijn veel verschillende merken en soorten DHEA supplementen beschikbaar, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en de beste optie te vinden voor jouw specifieke behoeften en doelen. 

  EuroVital DHEA 10 mg

  EuroVital DHEA

  EuroVital DHEA 10mg is een voedingssupplement dat een veilige en effectieve dosis DHEA levert. Dit product is geschikt voor volwassenen en is vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Bestel EuroVital DHEA 10mg vandaag nog.

  EuroVital DHEA 25 mg

  EuroVital DHEA 25mg

  EuroVital DHEA 25 mg is een krachtig voedingssupplement dat een redelijk hoge dosis DHEA bevat. EuroVital DHEA 25 mg is geschikt voor volwassenen en is daarbij vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Eurovital DHEA supplementen zijn ook verkrijgbaar in EuroVital DHEA 50 mg, EuroVital DHEA 100 mg. 

  EuroVital DHEA Cream

  EuroVital DHEA Cream

  EuroVital DHEA Cream is een rijke, hydraterende crème die is geformuleerd met DHEA en andere huidverzorgende ingrediënten. Deze anti-aging cream helpt ook bij het bevorderen van een gezonde en stralende huid. EuroVital DHEA Cream is geschikt voor alle huidtypen en kan dagelijks worden gebruikt voor  een jeugdige uitstraling.

  DHEA kopen?

  DHEA is een hormoon dat een rol speelt bij de hormoonproductie. Het is echter belangrijk om op te merken dat het gebruik van DHEA supplementen bijwerkingen kan veroorzaken en dat het belangrijk is om de juiste dosering te nemen en het gebruik te bespreken met een arts voordat je begint met het nemen van DHEA supplementen. Als je overweegt om DHEA supplementen te nemen, is het belangrijk om de beste supplementen van betrouwbare bronnen te kopen. Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan ons DHEA assortiment