15% korting op melatonineShoppen

Calcium, Collageen, Foliumzuur, Ijzer, Probiotica, Visolie, Vitamine B, Vitamine D

De 8 meest essentiële supplementen voor vrouwen

Isis Rijkaard

Isis Rijkaard

De 8 meest essentiële supplementen voor vrouwen

Bij het streven naar een gezond leven en het maximaliseren van onze algehele welzijn, kunnen supplementen een belangrijke rol spelen. Dit geldt vooral voor vrouwen, aangezien onze voedingsbehoeften tijdens verschillende levensfasen veranderen. Hier presenteren we acht essentiële supplementen die de gezondheid van vrouwen optimaal kunnen ondersteunen.

Waarom supplementen?

Hoewel veel vrouwen hun voedingsbehoeften vervullen met uitgebalanceerde maaltijden, hebben ze regelmatig baat bij supplementen om voldoende B-vitamines te krijgen voor energie, ijzer en foliumzuur om bloedarmoede te voorkomen, en calcium en vitamine D voor de gezondheid van botten en het immuunsysteem.

De 8 meest essentiële supplementen voor vrouwen

1. Calcium

NOW Foods Vitamine C 1000 Complex met Calcium (180 tabletten)

Calcium is cruciaal voor sterke botten en tanden. Vrouwen lopen vooral het risico op botverlies (osteoporose) naarmate we ouder worden. Supplementen met calcium kunnen botverlies minder maken. Calcium speelt ook een rol in stofwisseling, spiercontracties, hartslag en zenuwtransmissie.

Een supplement met een hoog calcium supplement is 'NOW Foods Vitamine C 1000 Complex met Calcium'. Dit is een supplement dat naast 1000 mg vitamine C, ook een waardevolle hoeveelheid calcium bevat in de vorm van 100 mg calciumascorbaat. Beide deze bestandsdelen zijn essentieel voor een goede gezondheid.

2. Vitamine D

NOW Foods Vitamine D3 & K2 1000 IU / 45 mcg (120 vegetarische capsules)

Ook vitamine D is essentieel voor gezonde botten en de opname van calcium. Het ondersteunt tevens een gezond immuunsysteem. Vitamine D-suppletie is nuttig voor velen, aangezien we meestal niet genoeg vitamine D produceren door blootstelling aan de zon, vooral voor degenen die het grootste deel van de dag binnenshuis doorbrengen of in een klimaat met weinig zonlicht leven.

In dit licht is 'NOW Foods Vitamine D3 & K2 1000 IU / 45 mcg' zeer nuttig. Dit product is een voedingssupplement dat zowel vitamine D3 (in een dosering van 1000 IU) als vitamine K2 (45 mcg) bevat in één handige capsule.

3. Foliumzuur

NOW Foods Foliumzuur 800 mcg met vitamine B12 (250 tabletten)

Foliumzuur is essentieel voor vrouwen die zwanger willen worden of al zijn. Het wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap om neurale buisdefecten te voorkomen. Deze in water oplosbare vorm van een B-vitamine helpt ook bij het aanmaken van nieuwe gezonde cellen en voorkomt bloedarmoede.

Om dit belangrijke element in het dieet van aanstaande moeders te ondersteunen, is er 'NOW Foods Foliumzuur 800 mcg met vitamine B12'. Dit voedingssupplement bestaat uit tabletten met 800 mcg foliumzuur en een extra hoeveelheid vitamine B12.

4. IJzer

Lindens IJzer 14 mg (120 tabletten)

IJzer is nodig voor het transport van zuurstof in het bloed. Een tekort aan ijzer leidt vaak tot bloedarmoede. Optimale zuurstofniveaus zijn essentieel voor zowel lichaamsprestaties als hersenfunctie. IJzerinname is bijzonder uitdagend voor veganisten en vegetariërs, en zwangere vrouwen die een hogere ijzerbehoefte hebben naarmate hun bloedtoevoer toeneemt. 

Om deze uitdaging aan te pakken, is 'Lindens IJzer 14 mg' een goede keuze. Dit voedingssupplement bestaat uit tabletten met een ijzerdosering van 14 mg per tablet. De verpakking bevat 120 tabletten, ontworpen om te helpen bij het onderhouden van voldoende ijzerniveaus in het lichaam.

5. B-vitamines

NOW Foods Vitamine B12 5.000 mcg (60 zuigtabletten)

B-vitamines ondersteunen talrijke lichaamsfuncties, waaronder stofwisseling en energieproductie. Ze zijn oplosbaar in water, wat betekent dat ze elke dag moeten worden aangevuld. B12 is een vaak voorkomend tekort dat leidt tot lagere energieniveaus en verminderde prestaties.

Voor wie op zoek is naar een aanvulling van vitamine B12, is 'NOW Foods Vitamine B12 5.000 mcg' een uitstekende optie. Dit product is een voedingssupplement bestaande uit zuigtabletten met een hoge dosering van 5.000 mcg vitamine B12 per tablet.

6. Visolie

NOW Foods Ultra Omega 3 (180 softgels)

Visolie is een populaire dagelijkse supplement om de behoefte aan omega-3-vetzuren te vervullen. Deze gezonde vetten zijn essentieel voor de gezondheid van hart en hersenen, maar ons lichaam produceert ze zelf niet, dus we moeten ze via onze voeding krijgen 

Een supplement zoals 'NOW Foods Ultra Omega 3' is een uitstekende manier om aan deze behoefte te voldoen. Dit product is een voedingssupplement dat hoge kwaliteit visolie levert in de vorm van softgels, speciaal geformuleerd om de inname van deze essentiële vetzuren te ondersteunen.

7. Collageen

SugarBear Women's Multi

Collageen is een populair supplement dat de gezondheid van het bindweefsel, de gewrichten, de huid, het haar en de nagels kan ondersteunen.

'SugarBear Women's Multi' is een voedingssupplement dat is ontworpen met de gezondheidsbehoeften van vrouwen in het achterhoofd. Hoewel het niet specifiek een collageensupplement is, bevat het collageen en een breed scala aan vitamines en mineralen. Deze zijn niet alleen belangrijk voor de algehele gezondheid, inclusief de gezondheid van huid, haar en nagels.

8. Probiotica

NOW Foods Probiotic-10 25 miljard capsules

Probiotica ondersteunen niet alleen een gezonde spijsvertering, maar helpen ook bij het in balans houden van gezonde bacteriën in de darm. Dit beïnvloedt lichaamssystemen en versterkt immuniteit. Ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van urineweginfecties.

Een uitstekend supplement om deze voordelen te ondersteunen is 'NOW Foods Probiotic-10 25 miljard capsules'. Dit voedingssupplement bevat een hoge concentratie van tien verschillende soorten probiotica, met een totaal van 25 miljard levensvatbare organismen per capsule.

De 8 meest essentiële supplementen voor vrouwen

Hormoonbalans

Evenzo is het belangrijk om rekening te houden met de hormonale veranderingen die je als vrouw ervaart in het leven. Als vrouw heb je vaak te maken met hormonale onbalans tijdens je maandelijkse cyclus, wat zowel mentaal als fysiek invloed heeft. Daarom kunnen supplementen, speciaal ontwikkeld voor vrouwen, nuttig zijn om de balans van lichaam en geest te ondersteunen.

Een gezonde hormoonbalans is direct gerelateerd aan een gezonde levensstijl. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals slaap, voeding, lichaamsbeweging, en blootstelling aan schadelijke stoffen bij het streven naar een gezondere hormoonbalans.

Twee belangrijke hormonen in het vrouwelijk lichaam zijn progesteron en oestrogeen. Een disbalans van deze hormonen zorgt voor verschillende klachten zorgen. Bij symptomen van disbalans is het nuttig om naast een gezonde levensstijl ook te kiezen voor supplementen die helpen de balans te herstellen.

De beste supplementen voor vrouwen koop je bij Bono

Wil je gelijk aan de slag met het aanschaffen voor de meest geschikte supplementen voor jouw lichaam? Dan ben je bij Bono bij het juiste adres. Bekijk ons volledige assortiment en haal je favorieten in huis! Voor 23:59 besteld, morgen in huis.