Bono's exclusieve lentekortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingcodes

Dit zijn de beste shampoos voor gekleurd haar

Shampoos voor gekleurd haar

Niks maakt je blijer dan een vers geknipt kapsel met je haar weer geverfd bij de aanzet. Ook al weet je misschien dat haarverf niet al te best is voor je haar, je coupe ziet er toch het beste uit mét haarverf. Die highlights in de zomer moeten er toch echt komen. Daarbij is het van belang dat je een haarroutine hebt die geschikt is voor geverfd haar, zodat je haar niet droog en onhandelbaar wordt.

Waarom is haarverf schadelijk?

Allereerst is haarverf één van de meest onderzochte cosmetische producten en is het door het Europese Wetenschappelijke Comité voor Consumenten (SCCP) veilig bevonden. Wel kan er, net als bij ieder ander cosmeticaproduct, een allergische reactie optreden. Maar waarom is haarverf schadelijk voor het haar?

Dit is te wijten aan de chemische stoffen die in haarverf zitten. De meeste haarkleuringen bevatten namelijk agressieve chemische stoffen als waterstofperoxide (hydrogen peroxide), Ppd en ammoniak. Deze stoffen zorgen ervoor dat het haar gestript wordt. De haarschubben aan de buitenkant van het haar zijn namelijk normaal gezien gesloten, maar haarverf opent deze schubben. Dit gebeurt al helemaal bij verf waar waterperoxide in zit. Op deze manier kan het haar de nieuwe kleur goed absorberen, maar wordt het haar wel dof en droog. Hier kun je het best een verzorgende shampoo voor gebruiken.

Wat zijn de beste shampoos voor geverfd haar?

Dan vraag je je misschien af: wat is een goede shampoo voor gekleurd haar? Deze vind je in de shampoo lijnen die gericht zijn op beschadigd en/of gekleurd haar. Vaak zijn deze zo ontwikkeld, dat je haarkleur niet verandert zodra je de shampoo gebruikt. We introduceren er een paar aan je:

OLAPLEX shampoos

Olaplex shampoos voor gekleurd haar

Bono is een van de officiële distributeurs van OLAPLEX via New-Flag Benelux. Dat er namaak van dit merk is, zegt al hoe populair de producten zijn. OLAPLEX is wereldberoemd doordat het droog, pluizig of extreem beschadigd haar weer tot leven brengt. Dit doet het merk door middel door het gepatenteerde ingrediënt Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat verbroken zwavelbruggen weer met elkaar verbinden voor glans, sterkte en veerkracht. Ideaal dus voor geblondeerd haar of ander geverfd haar. De producten zijn vrij van parabenen, gluten, sulfaten en dierproeven en zijn 100% veganistisch.

OLAPLEX No.4 Bond Maintenance Shampoo

OLAPLEX No. 4 shampoo

Een shampoo voor gekleurd haar is de OLAPLEX No.4 Bond Maintenance Shampoo. Dit is de standaard OLAPLEX shampoo voor thuis. Deze shampoo is ontwikkeld voor haar dat beschadigd is door hittebehandelingen, zonlicht en haarverf. OLAPLEX No. 4 Bond Maintenance herstelt het beschadigde haar door verbroken zwavelbruggen weer met elkaar te verbinden voor de perfecte haarstructuur. De shampoo is volgens velen de best verzorgende shampoo, ook voor gekleurd haar.

OLAPLEX No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo

OLAPLEX No.4C shampoo

Wil je niet alleen de beste shampoo voor gekleurd haar, maar ook een shampoo om ophoping op het haar te verwijderen? Ga dan voor de Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo. Deze shampoo verhelpt dof, verkleurd, droog, onhandelbaar en vettig haar en verwijdert overtollige oliën, chloor en chemische restanten. Build-up kan namelijk voor vuil een haarbreuk zorgen.

Lola Cosmetics shampoos

Lola Cosmetics is een Braziliaans merk dat zich richt op de drama's van het haar, inclusief droog en extreem beschadigd haar, ook door kleuring. 

Lola Cosmetics Morte Súbita - Hydrating Shampoo

Lola Cosmetics shampoo voor gekleurd haar

De Lola Cosmetics Morte Súbita - Hydrating Shampoo is speciaal bedoeld voor ernstig beschadigd haar door bleken, verven en stijlen. De shampoo reinigt op milde wijze, voedt het haar intensief en verzorgt door middel van jaborandi extract en aloë vera. Dit is dan ook een zeer goede shampoo voor geverfd en geblondeerd haar. De shampoo is daarbij vrij van gluten, sulfaten, synthetische kleurstoffen, parabenen, siliconen en dierlijke derivaten.

Shampoos met keratine

Misschien heb je al wel eens van een keratine behandeling gehoord. Maar wat is een keratine behandeling? Keratine is een lichaamseigen eiwit, aanwezig in het menselijk haar, huid en nagels. Ieders haar bestaat voor wel voor 90 tot 95% uit keratine. Door onder andere je haar te verven of permanent krullen te zetten, verdwijnt keratine uit het haar. Vervolgens vult vocht deze ruimte op, waardoor het haar zwak, droog en breekbaar wordt.

Een keratine behandeling op geverfd haar voorkomt dit. Het keratine gehalte in het haar wordt namelijk weer aangevuld met zacht, glanzend en pluisvrij haar als gevolg. Zo’n keratine behandeling kan bij de kapper, maar ook gemakkelijk bij je thuis.

CHI Keratin Reconstructing Shampoo

CHI keratine shampoo

CHI is een beroemd door de CHI stijltang en de keratine behandelingen voor thuis. Het merk heeft een gehele keratine lijn vrij van parabenen, sulfaten, gluten en dierproeven. De shampoo waarmee het allemaal begint is de CHI Keratin Reconstructing Shampoo. Deze shampoo reinigt het haar en herstelt beschadigd haar door middel van keratine. De schubbenlaag wordt weer versterkt en het haar heeft glans en elasticiteit. Je beschermt zo je geverfde haar tegen toekomstige beschadiging.

Plasticvrije shampoos

HappySoaps is een bekend merk dat zich inzet voor een betere wereld én beter haar. De shampoo bars lossen stukje bij beetje op in de douche en bevatten verzorgende ingrediënten om het haar te versterken. De shampoo bars zijn duurzaam, plasticvrij, lokaal gemaakt en vrij van chemicaliën. 

HappySoaps Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar

HappySoaps shampoo bar voor gekleurd haar

Deze HappySoaps shampoo bar is voornamelijk geschikt voor geblondeerd en blond haar. De HappySoaps Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar bevat namelijk kamille en calendula (goudsbloem) dat het haar een tikkeltje lichter maakt. Wil je je highlights licht houden? Dan is dit product ideaal voor je. De shampoo bar werkt met kamille, goudsbloem, quinoa en olijfolie verzorgend én verzachtend. Daarbij is de shampoo bar plasticvrij en wel goed voor 90 tot 110 wasbeurten, ook wel drie tot vier shampooflessen! Niet alleen goed dus voor het haar, maar ook het milieu.

Shampoos voor gekleurd haar kopen bij Bono.nl?

Klaar met droog haar, maar niet klaar met je haar verven? Gelukkig zijn er genoeg merken die beschadigd haar door verven verhelpen en in de toekomst voorkomen. Bekijk ons shampoo assortiment en het bijbehorende conditioner assortiment. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!