Droog haar herstellen en hydrateren: tips en tricks

Droog haar herstellen en hydrateren: tips en tricks - Blog bono

Droog haar is een veelvoorkomend probleem waar veel vrouwen mee te maken hebben. Het kan leiden tot broos haar, gespleten punten en pluizig haar. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om droog haar te herstellen. In deze blog geven we je tips en tricks om je haar weer gezond en glanzend te maken.

Wat veroorzaakt droog haar?

Droog haar kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

  • Regelmatig gebruik van stylingtools, zoals een föhn of stijltang
  • Te vaak wassen van het haar, waardoor de natuurlijke oliën worden verwijderd
  • Gebruik van agressieve haarproducten, zoals haarlak of mousse
  • Onvoldoende inname van vocht en voedingsstoffen, zoals water en vitamines

Is droog haar erfelijk?

Hoewel droog haar niet direct erfelijk is, kan het wel een genetische component hebben. Dit betekent dat als iemand in jouw directe familie droog haar heeft, de kans groter is dat jij het ook hebt.

Het type haar dat je hebt, wordt bepaald door de vorm van je haarzakjes. Mensen met ronde haarzakjes hebben over het algemeen steiler haar, terwijl mensen met ovale haarzakjes krullend haar hebben. Het is ook mogelijk dat mensen met ovale haarzakjes meer kans hebben op droog haar dan mensen met ronde haarzakjes. Dit kan een genetische component hebben.

Naast genetica kunnen ook externe factoren, zoals hitte, chemische behandelingen en het weer, invloed hebben op de vochtigheid van je haar. Daarom is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen door het te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Kan droog haar hersteld worden?

Ja, droog haar kan zeker hersteld worden. Het is belangrijk om de oorzaak van het droge haar te achterhalen en deze aan te pakken. Droog haar kan hersteld worden door het gebruik van de juiste producten en technieken.

Hoe lang duurt herstel haar?

Droog haar herstellen en hydrateren: tips en tricks

De tijd die nodig is om beschadigd haar      te herstellen, hangt af van de oorzaak van de schade en de mate van de schade.    Over het algemeen duurt het herstelproces van haar enkele maanden tot een jaar.    Hier zijn enkele tips om het herstelproces van beschadigd haar te versnellen:

  • Knip beschadigde delen af: Als      je haar erg beschadigd is, is het misschien nodig om beschadigde delen af te knippen. Dit helpt om verdere schade te voorkomen en de groei van gezonder haar te bevorderen.
  • Gebruik verzorgingsproducten: Gebruik haarverzorgingsproducten die zijn ontworpen om beschadigd haar te herstellen, zoals shampoos en conditioners met proteïne. Proteïne helpt om het haar te versterken en te herstellen.
  • Verminder hitte- en chemische behandelingen: Vermijd het gebruik van hittegereedschap en chemische behandelingen, zoals kleuren en relaxers, die het haar verder kunnen beschadigen.
  • Eet een gezond dieet: Zorg voor een gezond dieet met voldoende eiwitten, vitamines en mineralen om de gezondheid van je haar te ondersteunen.
  • Gebruik natuurlijke oliën: Natuurlijke oliën zoals kokosolie, arganolie.

Tips om droog haar te herstellen

  1. Gebruik de juiste shampoo en conditioner: Kies voor een hydraterende shampoo en conditioner die speciaal zijn ontworpen voor droog haar. Zoek naar producten met ingrediënten zoals jojoba-olie, shea butter en arganolie. Vermijd producten met sulfaten en parabenen, omdat deze de hoofdhuid kunnen irriteren en het haar verder kunnen uitdrogen.
  2. Verminder de frequentie van het wassen van je haar: Was je haar niet te vaak, omdat dit de natuurlijke oliën kan verwijderen die het haar nodig heeft om gezond te blijven. Probeer je haar om de dag of om de twee dagen te wassen en gebruik tussen de wasbeurten door een droogshampoo om overtollig vet te absorberen.
  3. Vermijd hitte van stylingtools: Hitte van stylingtools kan het haar uitdrogen en beschadigen. Beperk het gebruik van de föhn, stijltang en krultang en gebruik ze alleen als het echt nodig is. Gebruik altijd een hittebeschermer voordat je stylingtools gebruikt om je haar te beschermen.
  4. Gebruik een haarmasker: Gebruik een haarmasker of een diepe conditioner om je haar te hydrateren en te voeden. Laat het masker 10-15 minuten intrekken en spoel het vervolgens grondig uit met water. Je kunt ook een haarmasker zelf maken met ingrediënten zoals avocado, olijfolie en honing.
  5. Eet gezond: Een gezond dieet met voldoende water, eiwitten, vitamines en mineralen is essentieel voor gezond haar. Eet voedingsmiddelen zoals vette vis, noten, zaden, groene bladgroenten en fruit om je haar gezond te houden.
  6. Bescherm je haar tegen de zon: Blootstelling aan zonlicht kan het haar beschadigen en uitdrogen. Draag een hoed of gebruik een product met SPF om je haar te beschermen tegen de zon.
  7. Drink voldoende water: Voldoende water drinken is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je haar. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende water drinkt om je haar van binnenuit te hydrateren.

Welke haarproducten tegen droog haar helpen?

OLAPLEX lijn

Alle OLAPLEX producten zijn veganistisch en vrij van sulfaten, parabenen, ftalaten, gluten en noten. Ze zijn geschikt voor alle haartypes en worden aanbevolen voor beschadigd, broos en gekleurd haar. OLAPLEX No.4, No.5 en No.3 werken samen om de verbindingen in het haar te versterken en te beschermen, waardoor het haar er gezonder, sterker en glanzender uitziet.

  • OLAPLEX No.3, No.4 en No.5
    OLAPLEX No.4 Bond Maintenance Shampoo: Is een herstellende shampoo die speciaal is ontworpen om de haarstructuur te versterken en te beschermen. Deze shampoo reinigt het haar mild en voedt het intensief, zodat het haar gezond en glanzend blijft. Dankzij de unieke formule met de gepatenteerde OLAPLEX-technologie wordt het haar van binnenuit versterkt, waardoor het minder snel beschadigt en afbreekt. De shampoo is geschikt voor alle haartypes, maar vooral aanbevolen voor beschadigd, gebleekt of gekleurd haar. Gebruik de OLAPLEX No.4 Bond Maintenance Shampoo in combinatie met de OLAPLEX No.5 Bond Maintenance Conditioner voor een optimaal resultaat.
  • OLAPLEX No.5 Bond Maintenance Conditioner: Is een hydraterende en herstellende conditioner die het haar zacht en glanzend maakt. Deze conditioner is speciaal ontwikkeld om het haar te versterken en te beschermen, zodat het gezond blijft en minder snel beschadigt of afbreekt.
  • OLAPLEX No.3 Hair Perfector: Dit is een intensieve behandeling die het haar herstelt en versterkt. Het is speciaal ontwikkeld voor beschadigd en gekleurd haar en bevat ingrediënten die de verbindingen in het haar herstellen en beschermen. De formule kan worden gebruikt als een wekelijkse behandeling om het haar te versterken en de gezondheid van het haar te verbeteren.

Lola Cosmetics Morte Súbita lijn

Alle producten in de Lola Cosmetics Morte Súbita lijn hebben een aangename geur en zijn geschikt voor dagelijks gebruik op alle haartypes, met name droog, krullend en beschadigd haar. Ze zijn vrij van sulfaten, siliconen, parabenen en ftalaten en bevatten geen dierlijke ingrediënten. Deze lijn is speciaal ontwikkeld om droog en krullend haar te voeden, hydrateren en beschermen, terwijl het haar er gezond, glanzend en pluisvrij uitziet.

  • Lola Cosmetics Masker tegen droog haar
    Lola Cosmetics Morte Súbita Shampoo: Dit is een vochtinbrengende shampoo die het haar zachtjes reinigt en hydrateert. Het bevat ingrediënten zoals kokosolie, keratine en panthenol om het haar te voeden, hydrateren en beschermen. 
  • Lola Cosmetics Morte Súbita Conditioner: Dit is een voedende conditioner die het haar verzacht, ontwart en hydrateert. Het bevat ingrediënten zoals sheaboter, avocado-olie en kokosolie om het haar te voeden, hydrateren en beschermen. 
  • Lola Cosmetics Morte Súbita Masker: Dit is een intensief haarmasker dat het haar diep hydrateert en voedt. Het bevat ingrediënten zoals sheaboter, keratine en arganolie om het haar te voeden, hydrateren en beschermen. Het kan worden gebruikt als een wekelijkse behandeling om het haar te versterken en te herstellen. 
  • Lola Cosmetics Morte Súbita - Total Repair Spray: is een leave-in spray die het haar herstelt en beschermt tegen schade veroorzaakt door hitte en styling. De formule bevat kokosolie, vitamine E en aminozuren die het haar voeden, hydrateren en versterken. De spray is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen en is geschikt voor alle haartypes. 

Droog haar tegengaan: kies de juiste producten

Droog haar kan dus veroorzaakt worden door diverse factoren en kan leiden tot gespleten haarpunten, breuk en dof uitziend haar. Het herstellen van droog haar kan worden bereikt door het gebruik van vochtinbrengende shampoos, conditioners en haarmaskers, evenals het beperken van het gebruik van hitte- en chemische behandelingen. Benieuwd naar onze andere haarproducten? Bekijk ons haar assortiment

Wil je weten hoe je precies je haar van de zon beschermt? Lees dan onze blog '6 gouden tips om je haar tegen de zon te beschermen'.