Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Droog haar of jeukende hoofdhuid? Deze 5 merken helpen je ervan af!

Mirthe Dymanus

Mirthe Dymanus

Stop met het vergiftigen van je haar: 5 producten die daarbij helpen

De meeste mensen hebben nog steeds niet door wat voor ingrediënten er precies in hun haarproducten zitten. Best zorgelijk, als je bedenkt dat je twee à drie keer per week een shampoo of conditioner gebruikt. Maar welke producten zijn vriendelijk voor je haar én vooral voor je hoofdhuid?

Met deze 5 natuurlijke shampoos, zonder siliconen, parabenen en parfum ben je binnen no-time af van een jeukende hoofdhuid en droog en dof haar. Alle vijf de shampoos zijn parabeen- en sulfaatvrij en gemaakt van plantenextracten, natuurlijke antioxidanten en essentiële oliën. Daardoor wordt je haar en hoofdhuid verzorgd in plaats van uitgedroogd. 

FOLIGAIN

Heb je last van roos, haarverlies of grijs haar? Dan biedt Foligain biedt de beste oplossingen. De innovatieve en natuurlijke producten zorgen voor gezonde haargroei en geven je een mooie volle haardos.

Wat is Trioxidil?

Het nieuwste ingrediënt van Foligain is Trioxidil: het werkt tegen haaruitval en dunner wordend haar. Trioxidil is ontwikkeld en geperfectioneerd door Foligain om essentiële ingrediënten tot diep in de haarzakjes door te laten dringen. De haarzakjes worden hierbij opnieuw geactiveerd voor gezonder, dikker uitziend haar. De vochtbalans van je haar en huid wordt behouden waardoor je minder last hebt van droogheid, jeuk en irritatie.

Deze drievoudige aanpak met bio-actieve ingrediënten bevordert de groei van gezond haar en zorgt voor een optimale conditie van de hoofdhuid. De ingrediënten zijn klinisch onderzocht en bleken op sommige fronten beter te werken dan minoxidil. Minoxidil is oorspronkelijk een medicijn tegen een hoge bloeddruk die ook haargroei stimuleert. Daarbij ook bijwerkingen als irritatie, een droge huid, huiduitslag of een branderig gevoel. Iets dat Trioxidil niet heeft door de natuurlijke en medicijnvrije formule. Trioxidil werkt op drie manieren:

Producten die helpen bij het vermijden van vergiftigen van het haar

Hoe werkt Trioxidil?

Een sulfaatvrije shampoo met 2% Trioxidil die de haargroei stimuleert en vroegtijdig haarverlies tegengaat voor vrouwen.

Blokkeren van dihydrotestosteron (DHT)

De ingrediënten in Trioxidil richten zich op de belangrijkste oorzaken van haaruitval. Dit gebeurt door de haarzakjes van binnenuit te versterken. Zo richten de bioactieve ingrediënten zich met name op het verminderen van DHT.

DHT zorgt ervoor dat haarzakjes krimpen en de groeifase van het haar vermindert. Het verminderen van DHT is een belangrijke factor in de strijd tegen dun haar. Klinische studies hebben aangetoond dat Trioxidil effectief is in het verminderen van DHT.

Haarzakjes versterken

Een haarzakje (haarfollikels) dat gezond en goed verbonden is zorgt voor een gezonde haargroei. Een bepalende factor is de productie van eiwitten (ECM). Eiwitten spelen een belangrijke rol in het verstevigen van het haar, het herstellen van de huid en een gezonde groeifase van het haar. Haar dat niet voldoende eiwitten (ECM) bevat, zal vaak dun en futloos aanvoelen. Trioxidil stimuleert deze eiwitten (ECM) om daarmee de haarfollikels sterker te maken. Wat uiteindelijk resulteert in dikker en voller haar.

Vochtbalans op orde houden

Om gezond haar te hebben is een gezonde hoofdhuid essentieel. Foligain producten stimuleren de hoofdhuid, dankzij de zogenoemde ‘moisture lock’ techniek. Deze zorgt ervoor dat de belangrijke voedingswaarden in de huid blijven en daardoor de vochtbalans in orde blijft. Hiermee wordt een droge huid en irritaties voorkomen en helpt het bij het bevorderen van een gezonde en gevoede hoofdhuid.

Moroccanoil

Wat ooit begon als één enkel, revolutionair product in de beauty-industrie, is nu uitgegroeid tot een volledige lijn van haar- en lichaamsproducten. Allemaal op basis van het voedende, antioxidantrijke arganolie, ook wel Marokkaans goud, die zo kenmerkend is voor het merk.

Een voedende oliebehandeling verrijkt met arganolie, voor ieder haartype en -textuur.

Moroccanoil focust zich op de juiste manier van haarstyling en haarverzorging. Het meest kenmerkende product, Moroccanoil Treatment, is de ultieme basis van het haar. Een voedende oliebehandeling verrijkt met arganolie, voor ieder haartype en -textuur. Moroccanoil Treatment beschermt, herstelt en doet het haar herleven. Vooral na haarkleuringen, verschillende chemische processen of beschadigd haar door omgevingsfactoren. De Moroccanoil Treatment heeft een hoogwaardige, alcoholvrije formule die gemakkelijk en direct wordt geabsorbeerd door droog of nat haar, zonder dat het kleverige productresten achterlaat.

Om het haar een volledige verzorging te bieden kan je de treatment combineren met de Moroccanoil Hydrating Shampoo. De shampoo herstelt de vochtbalans van uitgedroogd of gewoon droog haar. Je haar zal er gezonder uitzien en vooral veel gezonder aanvoelen. Het maakt je haar beter handelbaar, zacht en stralender. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk arganolie. Alle shampoos van Moroccanoil zijn veilig voor gekleurd haar en vrij van sulfaten, fosfaten en parabenen.

OLAPLEX

Is je haar kapot van alle styling tools die je in de afgelopen tijd gebruikt hebt? Heb jij je haar te vaak geverfd of heeft je haar te veel zon gehad? Beschadigd haar is nog niet verloren, en daar heeft Olaplex de juiste oplossingen voor! Waarschijnlijk heb je wel eens van Olaplex gehoord, maar wat is Olaplex nu precies?

De schade aan je haar ontstaat doordat bepaalde verbindingen in het haar verbroken worden door processen zoals het blonderen of verven van je haar en het verhitten van je haar met een stijltang of föhn. De producten van Olaplex herstellen beschadigd haar tot in de kern. Olaplex heeft een unieke formule die de haarzakjes daadwerkelijk herstelt. Deze resultaten zijn wetenschappelijk bewezen en de producten gaan daarnaast lang mee. Een kwalitatief sterk product dat ook nog eens duurzaam is. De treatment van Olaplex werkt aan de binnenkant van het haar en verbindt alle verbroken zwavelverbindingen. Het resultaat is gezond, sterk en glanzend haar.

Olaplex nummer 4, shampoo zonder sulfaten en parabenen

Eén van de bekendste Olaplex producten is Olaplex Bond Maintenance Shampoo No 4. Deze versterkende en beschermende shampoo is geschikt voor ieder haartype. De innovatieve Bond Building technologie hydrateert het haar en verwijdert vuil en stylingresten zonder je haar of hoofdhuid te beschadigen. Het resultaat: onweerstaanbare glans en een heerlijk schoon gevoel zonder irritatie.

Olaplex vult de collectie aan met de Bond Maintenance conditioner No 5. Deze conditioner is geschikt voor elk haartype en zorgt voor mooi, glanzend en gezond haar. De unieke formule repareert en hydrateert je haar, of je nu kroeshaar of beschadigd haar hebt. Doordat er geen schadelijke stoffen zoals sulfaten en parabenen in zitten, wordt jouw hoofdhuid niet aangetast maar juist verzorgd. Olaplex pleit voor sterk en gezond haar.

Van alle Olaplex producten is de Olaplex Hair Perfector No 3. onmisbaar in je badkamerkastje. Dit product is geen conditioner of masker maar een herstelbehandeling waarmee het haar van binnenuit wordt opgebouwd. Het herstelt de verbroken zwavelbruggen aan de binnenkant van het haar, zonder dat de resultaten worden uitgespoeld na een aantal wasbehandelingen.

Regenepure

De Regenepure DR Shampoo is een sulfaatvrije shampoo tegen haaruitval en is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Na veel onderzoek heeft Salonceuticals de Regenepure DR weten te ontwikkelen met een positief resultaat. De shampoo is in een zeer korte periode wereldwijd bekend geworden en wordt door vele kenners op het gebied van haaruitval aangeraden (vandaar de naam Doctor Recommended).

Een sulfaatvrije shampoo om haarverlies tegen te gaan en de hoofdhuid te voeden.

De Regenepure NT Nourishing Treatment is een conditionerende shampoo die onzuiverheden verwijderd en de hoofdhuid vitaal houdt. De Regenepure NT (Nourishing Treatment) is rijk aan organische natuurlijke ingrediënten die de haren versterken, de haardikte bevorderen en de hoofdhuid voeden en gehydrateerd houden. Onder andere omega en emu olie hebben een hydraterende werking op je hoofdhuid zonder irritaties op te wekken. De Regenepure NT reinigt de hoofdhuid en bevordert de toekomstige haargroei.

De unieke combinatie van ingrediënten zorgen voor een voedende behandeling die de hoofdhuid en haarfollikels stimuleren zodat zwak en broos haar geen kans krijgt. De Regenepure NT zorgt voor een toename in haardikte, haarvolume en bevordert de algehele gezondheid van het haar.

Het grootste verschil met de Regenepure DR shampoo is dat de DR zich vooral richt op het stimuleren van de haargroei door o.a. het ingrediënt ketoconazol. De Regenepure NT richt zich meer op het voeden (nourishing) van het haar. De Regenepure NT shampoo is niet alleen gemaakt om je haar te voeden en te reinigen maar bevat precies wat het haar nodig heeft om gezond te blijven.

DS Laboratories

DS Laboratories heeft vele succesvolle, en wetenschappelijk bewezen producten op de markt. De Revita- en Spectral-lijnen zijn geformuleerd met één doel: voller, beter, dichter en langer haar. Of het nu gaat om dunner of dunner wordend haar, man of vrouw, DS Laboratories hebben de producten om het haar en de hoofdhuid te revitaliseren en het verouderingsproces te bestrijden.

Een sulfaatvrij shampoo die vroegtijdig haarverlies tegengaat en de bestaande haargroei stimuleert.

De Revita Shampoo is speciaal ontwikkeld om de vitaliteit van het haar en de gezondheid van de hoofdhuid te stimuleren. Deze shampoo bevat een unieke combinatie van actieve ingrediënten, waarbij haaruitval wordt tegengegaan en de kwaliteit en dikte van het haar verbeterd wordt. Een unieke combinatie van hydraterende ingrediënten speciaal ontwikkeld om de hoofdhuid vitaal te houden en haarzakjes te versterken. Het bevordert voller en dikker haar.

Wordt de haargroei op je hoofd steeds minder of merk je dat je de laatste tijd meer last krijgt van haaruitval, dan is deze shampoo geschikt voor jou. Het haar zal namelijk binnen een aantal keren wassen al dikker aanvoelen en haaruitval zal afnemen. De shampoo bevat geen schadelijke ingrediënten, zoals in veel ‘goedkopere’ supermarkt shampoos wel te vinden is. Door de juiste ingrediënten, zal je hoofdhuid weer als gezond aanvoelen, bevordert het de haargroei en zal je haar minder futloos of slap aanvoelen.