Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

dun haar

Dun haar: dikker maken, shampoos, kapsels & meer

Dun haar: dikker maken, shampoos, kapsels & meer

Heb je dun haar? Met jou veel anderen. De één heeft dikker haar dan de ander; iedereen kan te maken hebben met dit fenomeen. Gelukkig kun je dun haar weer dikker maken op verschillende manieren. Wij zetten de oorzaken van deze haaruitdaging op een rijtje en geven je bruikbare tips om (extreem) dun haar dikker en voller te maken.

Haaruitval

Je krijgt niet per se dun haar door haaruitval, maar natuurlijk wel minder haar. Je ziet de hoofdhuid dan ook beter, ook al heb je van nature dik haar. Het is niet gebonden aan een geslacht; dun haar bij vrouwen kan net zo goed voorkomen als dun haar bij mannen. Het belangrijkste is dat je achterhaalt wat de oorzaak is. Haaruitval kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door erfelijke factoren of stress. Probeer samen met je huisarts erachter te komen, zodat je de juiste behandelmethode volgt.

De beste shampoo tegen dun haar door haaruitval

FOLIGAIN Anti-haaruitval shampoo voor dikker haar

Onze beste shampoo tegen dun haar bij vrouwen of dun haar bij mannen is de Foligain Shampoo (ook een variant voor vrouwen beschikbaar). Deze shampoo zorgt voor een effectieve behandeling.

Supplementen

Foligain haargroei capsules voor dikker haar

Foligain Haargroei Capsules

Kies voor de Foligain Haargroei Capsules, een vegetarisch supplement dat je twee keer per dag inneemt.

OASE Hair Vitamins

OASE Hair Vitamins  de beste tegen haaruitval

Ga je liever voor de heerlijke OASE haargummies om je haar een boost te geven. De haargummies bevatten 17 actieve ingrediënten. Bovendien smaken ze zo lekker, dat je bijna niet meer zonder kan. Probeer ze uit en zie je haar weer bloeien terwijl je geniet van een heerlijk snoepmomentje.

NOW Foods haar, huid & nagels

NOW Haar huid en nagels supplement

De unieke combinatie van vitamines, mineralen en kruidenextracten in dit haarsupplement van NOW Foods zijn veganistisch/vegetarisch, halal, eivrij, zuivelvrij, notenvrij en gemaakt zonder gluten.

Bekijk het complete assortiment van Bono's haarsupplementen en kies de haarvitamine die het beste aansluit bij je wensen.

Van nature dun haar

Extreem dun haar is niet verbonden aan haaruitval. Sommige mensen zijn gewoon geboren met dun haar. Ook al heb je veel haar, je haar oogt niet vol. We geven je straks tips over styling. Gelukkig is er een simpele oplossing: een effectieve shampoo. In het blogartikel over haartypes lees je hoe je je haartype herkent.

De beste shampoos tegen van nature dun haar

Revita Shampoo

DS Laboratories Revita shampoo voor dikker haar

Ben je geboren met dun haar? Dan heb je een shampoo nodig die het haar wat dikker maakt. De Revita Shampoo is hier de perfecte oplossing voor. De shampoo heeft een cosmetisch effect op het haar waardoor het dikker voelt en oogt na gebruik. Je merkt dat het haar makkelijker te stylen is en dat het er dikker uitziet na gebruik van de Revita Shampoo.

OASE Hair Thickening Shampoo

OASE Hair Thickening Shampoo

We hadden het eerder over de heerlijke haarvitamines van OASE. Daar houdt het niet op. OASE's assortiment bestaat ook uit een shampoo en conditioner. De shampoo bevat effectieve ingrediënten zoals, cafeïne, Trichogen™ VEG, Sulfopeptiden van soja (regelaars van celvoeding en groei). Ook heeft de shampoo een heerlijke aroma, die lang in het haar blijft hangen. Wij zijn helemaal van de OASE Hair Thickening Shampoo en Conditioner.

Bekijk het complete assortiment van OASE Beauty

Regenepure DR Shampoo

regenepure-dr-shampoo

De Regenepure DR Shampoo is een sulfaatvrije shampoo die voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Na veel onderzoek te hebben gedaan, heeft Salonceuticals de Regenepure DR weten te ontwikkelen met een positief resultaat. De shampoo is in een zeer korte periode wereldwijd bekend geworden en wordt door vele kenners op het gebied van haaruitval aangeraden (vandaar de naam Doctor Recommended).

Tips voor dun haar

Naast het gebruiken van producten tegen dunner wordend haar zijn er ook nog een aantal tips die je kunt gebruiken.

Kapsels: geen laagjes!

Wellicht is je wel eens verteld dat het beste kapsel voor dun haar laagjes is (het knippen van laagjes in het haar). Dat zou immers volume creëren. Helaas werkt dit niet zo bij dun haar. De kapper knipt namelijk haar van de onderkant van je haar weg. Dan hou je aan de onderkant niet zo veel over. Het beste kapsel voor dun haar is dus één lengte. Dan lijkt je haar veel voller omdat de haren over elkaar heen vallen.

Matte wax of clay in plaats van shining producten gebruiken

BluMaan Hybrid Cream Clay

Je kunt dus haar dikker laten lijken door matte stylingsproducten te gebruiken. Producten die je haar laten glanzen, laten dun haar juist nog dunner lijken. Vermijd deze dus.

Je haar op je kop föhnen

Probeer de föhn eigenlijk te vermijden of gebruik een goede hittebeschermende lotion. Deze tip is vooral goed voor dun haar bij vrouwen. Föhn je haar op de kop goed droog. Zo creëer je volume en kun je dun haar dikker laten lijken.

Gezonde voeding

Foligain haargroei capsules voor dikker haarGezond haar begint van binnen, zorg dus voor gezonde voeding. Belangrijk voor een goede haargroei: zorg ervoor dat je genoeg vitamine B en zink binnenkrijgt. Eet voldoende eieren, melk, noten, groenten, fruit, vlees en sojabonen. Geen tijd voor? Denk dan eens aan haarsupplementen zoals de Foligain Haargroei Capsules of OASE Hair Vitamins.

Gebruik van haarvezels

Haarvezels voor dikker lijkend haar

Het gebruik van haarvezels is een simpele oplossing om je haar dikker te laten ogen. Haarvezels zijn statisch geladen vezels die je op het haar en de hoofdhuid aanbrengt in de kleur van je eigen haar. Hierdoor lijkt het haar veel voller en worden kalende plekken gemaskeerd. Het is simpelweg make-up voor je haar wat je een hoop extra zelfvertrouwen geeft.

Droogshampoo voor dikker haar

De belangrijkste reden waarom droogshampoo je haar voller kan maken, is dat het helpt bij het absorberen van overtollige olie en vuil bij de wortels van je haar. Dit is het gebied waar het haar vaak het platst lijkt, vooral bij mensen met fijn of dun haar. Door overtollige olie te absorberen, voorkomt de droogshampoo dat het haar tegen de hoofdhuid aan plakt, waardoor het direct meer volume krijgt. Eén van de fijnste droogshampoos die we verkopen en hebben uitgeprobeerd, is de No. 4D Droogshampoo van OLAPLEX. Een fijn haarproduct voor dames die haastig de deur uit moeten.

 

Vragen over extreem dun haar?

Heb jij alles geprobeerd, maar blijf jij zitten met extreem dun haar of heel weinig haar? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag, zodat jij zo snel mogelijk weer met een volle coupe rondloopt.

Haarproducten voor dun haar kopen bij Bono?

Voel je fantastisch en zelfverzekerd met onze revolutionaire haarproducten. Trakteer je haar vandaag nog op de boost die het verdient. Want jij verdient het om er elke dag geweldig uit te zien. Bekijk ons assortiment aan shampoos.