Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

dun haar

Dun haar: dikker maken, shampoos, kapsels & meer

Shade

Shade Cybulkiewicz

Dun haar: dikker maken, shampoos, kapsels & meer

Heb je dun haar? Met jou veel anderen. De een heeft dikker haar dan de ander; iedereen kan te maken hebben met extreem dun haar. Gelukkig kun je dun haar dikker maken op verschillende manieren. Wij zetten de oorzaken van dun en weinig haar op een rijtje en geven je bruikbare tips om (extreem) dun haar dikker en voller te maken.

Je krijgt niet per se dun haar door haaruitval, maar natuurlijk wel minder haar. Je kunt de hoofdhuid beter zien, ook al heb je van nature dik haar. Het is niet per se gebonden aan een geslacht; dun haar bij vrouwen kan net zo goed voorkomen als dun haar bij mannen. Het belangrijkste is dat je achterhaalt waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt. Haaruitval kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door erfelijke factoren of stress. Probeer samen met je huisarts naar de oorzaak te zoeken, zodat je de juiste behandelmethode kunt opstellen. 

De beste shampoo tegen dun haar door haaruitval

FOLIGAIN Anti-haaruitval shampoo voor dikker haar

Onze beste shampoo tegen dun haar bij vrouwen of dun haar bij mannen is de Foligain Anti-Haaruitval Shampoo (ook een variant voor vrouwen beschikbaar). Deze shampoo zorgt voor een effectieve behandeling tegen haarverlies. Nog belangrijker: de Foligain shampoo bestrijdt het dunner worden van de haren. De shampoo stimuleert de bestaande haargroei, gaat verdere haaruitval tegen en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.

Dun haar vitamine: supplement tegen dun haar

Foligain haargroei capsules voor dikker haar

Je kunt dun haar voorkomen door de haargroei op een veilige en gemakkelijke manier te stimuleren. Kies voor de Foligain Haargroei Capsules, een vegetarisch supplement dat je twee keer per dag inneemt. De capsules doen twee dingen: haaruitval tegengaan en de haargroei stimuleren. De capsules bevatten alle ingrediënten die de haargroei nodig heeft om te kunnen groeien. Een simpel en pijnloze oplossing om dunner wordend haar door haaruitval tegen te gaan.

Van nature dun haar

Extreem dun haar is niet per se verbonden aan haaruitval. Sommige mensen zijn gewoon geboren met dun haar. Ook al heb je veel haar, je haar oogt niet vol. We geven je straks tips over styling. Gelukkig is er een simpele oplossing: een effectieve shampoo tegen dun haar!

Onze beste shampoo tegen van nature dun haar

DS Laboratories Revita shampoo voor dikker haar

Ben je geboren met dun haar? Dan heb je een shampoo nodig die het haar wat dikker maakt. De Revita Shampoo is hier de perfecte oplossing voor. De shampoo heeft een cosmetisch effect op het haar waardoor het dikker voelt en oogt na gebruik. Je zal merken dat het haar makkelijker te stylen is en dat het er dikker uitziet na gebruik van de Revita Shampoo.

Tips voor dun haar

Naast het gebruiken van producten tegen dunner wordend haar zijn er ook nog een aantal tips die je kunt gebruiken.

Dun haar kapsels: geen laagjes!

Wellicht is je wel eens verteld dat het beste kapsel voor dun haar laagjes is (het knippen van laagjes in het haar). Dat zou immers volume creëren. Helaas werkt dit niet zo bij dun haar. De kapper knipt namelijk haar van de onderkant van je haar weg. Dan hou je aan de onderkant niet zo veel over. Het beste kapsel voor dun haar is dus één lengte. Dan lijkt je haar veel voller omdat de haren over elkaar heen vallen.

Matte wax of clay in plaats van shining producten gebruiken

BluMaan Hybrid Cream Clay

Je kunt dus haar dikker laten lijken door matte stylingsproducten te gebruiken. Producten die je haar laten glanzen, laten dun haar juist nog dunner lijken. Vermijd deze dus.

Je haar op je kop föhnen

Probeer de föhn eigenlijk te vermijden of gebruik een goede hittebeschermende lotion. Deze tip is vooral goed voor dun haar bij vrouwen. Föhn je haar op de kop goed droog. Zo creëer je volume en kun je dun haar dikker laten lijken.

Gezonde voeding

Foligain haargroei capsules voor dikker haarGezond haar begint van binnen, zorg dus voor gezonde voeding. Belangrijk voor een goede haargroei: zorg ervoor dat je genoeg vitamine B en zink binnenkrijgt. Zo voorkom je dun en weinig haar. Eet voldoende eieren, melk, noten, groenten, fruit, vlees en sojabonen. Geen tijd voor? Denk dan eens aan haarsupplementen zoals de Foligain Haargroei Capsules. Twee keer per dag slikken om je haargroei te stimuleren en haaruitval (of het nu haaruitval door erfelijke redenen of stress is) te voorkomen.

Gebruik van haarvezels

Haarvezels voor dikker lijkend haar

Het gebruik van haarvezels is een simpele oplossing om je haar dikker te laten ogen. Haarvezels zijn statisch geladen vezels die je op het haar en de hoofdhuid aanbrengt in de kleur van je eigen haar. Hierdoor lijkt het haar veel voller en worden kalende plekken gemaskeerd. Het is simpelweg make-up voor je haar wat je een hoop extra zelfvertrouwen kan geven.

Vragen over extreem dun haar?

Heb jij alles geprobeerd, maar blijf jij zitten met extreem dun haar of heel weinig haar? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag.