Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Haartrends zomer 2022: 7 kapsels die je terug gaat zien

Haartrends zomer 2022: 7 kapsels die je terug gaat zien

Benieuwd naar de haartrends van zomer 2022? Nu de zomer eraan komt, betekent dit weer nieuwe haarkleuren en haarstijlen. Ook al heb je dun haar, krullend haar, steil haar of haar met slag: je kunt er altijd wel een nieuwe twist aan geven. Heb je inspiratie nodig voor een zomers kapsel of wil je weten wat deze zomerse haartrends zijn? Wij laten het je zien in dit blog.

1: Klassieke highlights

Een jaarlijks terugkerende trend is lichtere plukjes in het haar laten zetten, ook wel highlights genoemd. Deze subitele streepjes verf in het haar, die lichter zijn dan de eigen haarkleur, zorgen voor een frisse, zomerse look. Highlights beginnen, in tegenstelling tot een balayage, al bij de aanzet van het haar.

Blond haar met highlights - Bono.nl

2: Nonchalante bob

Wat we deze zomer ook vaak gaan zien, is een bob. De bob werd geïntroduceerd in Parijs in de jaren 20. De Franse bob wordt op de lengte van de kaak geknipt of net iets eronder en heeft een nonchalante look. De bob hoeft in principe niet gestyled te worden en hoeft er ook niet strak uit te zien, handig dus! Bovendien is een kortere coupe in de zomer fijn, doordat het zo minder warm wordt in de nek. Wil je de look helemaal compleet maken? Laat dan een pony knippen.

Haar in een bob - Bono.nl

3: Baby braids

Wellicht heb je dit deze kleine vlechtjes die je voor je gezicht draagt al voorbij zien komen. Grote sterren als Beyoncé, Christina Aguilera, Hailey Bieber en Bella Hadid zijn er fan van, al dragen Nederlandse sterren het ook. Hoe maak je baby braids? Heel makkelijk, je pakt twee voorste plukken en maakt hier een vlecht in. Knoop het vast met een klein, plastic elastiekje.

Baby braids haartrend - Bono.nl

4. Pixie

We snappen dat deze haarstijl niet voor iedereen is weggelegd. Toch verdient de zogenoemde pixie het wel om genoemd te worden. De pixie was in de jaren 50 en 60 hip en keerde onlangs weer terug. Een pixie betekent een kort kapsel met korte zijkanten en een korte achterkant. Het haar is juist bovenop wat langer en aan de voorkant zit een korte pony. Úrsula Corberó, onder andere bekend van de beroemde serie La Casa de Papel, staat bekend om dit kapsel.

Pixie haar Úrsula Corberó - Bono.nl

5. Bixie

We hebben het al gehad over de bob en de pixie, maar deze twee kunnen ook gecombineerd worden tot de bixie! Deze haarstijl ontstond in de jaren 90 en heeft ook weer z’n terugweg gevonden. Bij dit kapsel is het haar aan de zijkanten kort, maar aan de achterkant en voorkant juist wat langer. Anne Hathaway rockte dit kapsel al eerder.

Bixie haar Anne Hathaway - Bono.nl

6. Curtain bangs

Wie dacht dat deze trend alleen in 2021 zou zijn, heeft het mis. Curtain bangs zijn tot nu toe een blijvende trend. Curtain bangs zijn een zachte variant van de pony, twee plukken die als het ware als een gordijn over je gezicht heen vallen. Ze zijn geschikt voor ieder soort haar: krullend haar, stijl haar of laagjes: het staat bijna iedereen. Wel vergt het volumineus houden van de curtain bangs soms de nodige aandacht, een föhn kan hierbij helpen.

Curtain bangs knippen - Bono.nl

7. Stijl haar met middenscheiding

Wellicht heb je van nature al steil haar of heb je toch een hulpmiddel zoals een stijltang met hittebeschermer nodig. Super steil haar is namelijk helemaal in. Zet er een middenscheiding in, en je hebt een kapsel zoals in de modeshows.

Stijl haar in middenscheiding - Bono.nl

Producten voor de beste zomerse kapsels kopen bij Bono.nl?

Wat je ook nodig hebt: shampoos, conditioners, verzorgende haarmaskers voor geverfd haar, föhns of stijltangen, Bono heeft het! Bestel wat jouw haar nodig heeft. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis.