Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Hoe verhoog je als vrouw je libido? Ontdek ultieme lust!

Hoe verhoog je als vrouw je libido? Ontdek de beste lustopwekkers, supplementen en vitamines.

Als vrouw is het soms moeilijk om je libido op peil te houden. Je hebt het druk met werk, gezin en sociale verplichtingen, en dan schiet je seksleven er wel eens bij in. Maar gelukkig zijn er manieren om je libido te verhogen, zodat je weer kunt genieten van seksuele intimiteit met je partner. In dit blogartikel ontdek je de beste lustopwekkers, supplementen en vitamines die je daarbij een handje helpen. Ook delen we een aantal out-of-the-box tips met je. 

Hoe kan je als vrouw je libido verhogen?

Er zijn verschillende manieren om je libido te verhogen. Hieronder geven we  je een aantal tips die je helpen om weer meer zin te krijgen in seks.

 • Zorg voor voldoende slaap: als je moe bent, heb je minder zin in seks. Zorg daarom voor voldoende slaap. Probeer minimaal zeven uur per nacht te slapen, en ga op tijd naar bed.
 • Eet gezond: een gezonde voeding kan bijdragen aan een gezond libido. Zorg voor voldoende groenten, fruit en volkoren producten, en beperk de inname van suiker en alcohol.
 • Beweeg regelmatig: beweging kan bijdragen aan een betere doorbloeding, en daarmee ook aan een beter libido. Zorg daarom voor voldoende lichaamsbeweging, zoals wandelen, fietsen of zwemmen.
 • Verminder stress: stress kan een negatieve invloed hebben op je libido. Probeer daarom stress te verminderen, bijvoorbeeld door yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen.
 • Praat erover: als je weinig zin hebt in seks, kan dat ook te maken hebben met emotionele of relationele problemen. Praat erover met je partner, een vriendin of een professional.
  Libido verhogen met supplementen bij Bono

  Waarom is jouw libido laag? 

  Het is normaal dat jouw seksuele verlangen soms fluctueert. Maar als je merkt dat jouw libido voor een langere tijd verlaagd is, kan dit invloed hebben op je zelfbeeld en je relaties. Hieronder belichten we enkele veelvoorkomende redenen waarom je een verminderd libido kunt ervaren:

  1. Hormonale veranderingen: veranderingen in je hormoonspiegels kunnen een grote invloed hebben op jouw libido. Denk aan je menstruatiecyclus, zwangerschap, de periode na de bevalling, borstvoeding en de menopauze. Aandoeningen die jouw hormoonspiegels beïnvloeden, zoals polycysteus ovarium syndroom of hypothyreoïdie, kunnen ook een rol spelen.
  2. Medische aandoeningen: ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk, cardiovasculaire problemen, of neurologische aandoeningen kunnen jouw libido verminderen. Ook sommige medicijnen, zoals bepaalde antidepressiva, hebben een verlagend effect op het seksuele verlangen.
  3. Stress en mentale uitdagingen: voel je je vaak gestrest, of het nu door werk, financiën of familiezaken komt? Dit kan druk zetten op je libido. Ook psychische klachten zoals depressie en angst hebben invloed.
  4. Relatieproblemen: als er problemen zijn in jouw relatie, zoals een gebrek aan verbinding, vertrouwenskwesties of andere conflicten, kan dit jouw seksuele verlangen verminderen.
  5. Levensstijlkeuzes: overmatig alcoholgebruik, drugs of roken kunnen jouw libido beïnvloeden. Ook een zittende levensstijl of ongezond dieet kan van invloed zijn.
  6. Traumatische ervaringen: als je in het verleden traumatische seksuele ervaringen hebt gehad, kan dit nog steeds invloed hebben op jouw huidige seksuele verlangen. Zoek in zo'n geval professionele hulp. Het inzicht krijgen in wat jouw libido beïnvloedt, is de eerste stap naar een oplossing. Als je je zorgen maakt over jouw libido, praat dan met een professional die je kan helpen de oorzaak te vinden en aan te pakken.

  Wat zijn de beste supplementen voor vrouwen?

  Maca voor verhoging libido vrouwBij Bono bieden we een assortiment aan supplementen van gerenommeerde merken zoals NOW Foods, OstroVit, Natrol en Naturewise. Deze merken staan bekend om hun kwaliteitsingrediënten en transparante productinformatie. Bijvoorbeeld, de maca-supplementen bevatten extracten van de maca-wortel, die voornamelijk groeit in de hoge Andes van Peru. Ginseng-supplementen bevatten extracten van de ginsengwortel, bekend vanuit Aziatische tradities. Het is belangrijk om te weten dat supplementen bedoeld zijn om het algemene welzijn te ondersteunen en geen gegarandeerde effecten hebben op specifieke gezondheidsaspecten zoals het libido.

  Welk supplement voor libido?

  Hieronder vind je een aantal supplementen die je daarbij kunnen helpen.

  • l-argine supplement voor hoger libido vrouw
   L-arginine: l-arginine is een aminozuur dat van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen zoals vlees, zuivel en noten. Het wordt ook geproduceerd door het menselijk lichaam. L-arginine is beschikbaar als supplement, vaak in capsule- of poedervorm. Dit supplement wordt gewaardeerd om zijn hoge kwaliteit en zuiverheid door merken zoals NOW Foods
  • Ginseng: ginseng is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in traditionele Chinese en Koreaanse geneeskunde. Het is voornamelijk afkomstig uit Azië en Noord-Amerika. Ginseng is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, thee en tincturen. 
  • Ginkgo Biloba: ginkgo biloba, ook bekend als de Japanse notenboom, is een van de oudste levende boomsoorten. De bladeren van deze boom worden vaak gebruikt om supplementen te maken. Deze supplementen zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals capsules, tabletten en thee. 
  • Muira Puama: muira puama, een plant afkomstig uit het Amazonegebied in Brazilië, wordt traditioneel gebruikt in de Zuid-Amerikaanse kruidengeneeskunde. De wortel en schors worden gebruikt voor verschillende doeleinden.
   Zink voor het verhogen van libido vouw
  • Zink: een essentieel mineraal dat betrokken is bij tal van lichaamsprocessen. Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting. 

   Welke vitamine voor libido vrouw?

   Bepaalde vitamines kunnen bijdragen aan een gezond libido bij vrouwen. Hieronder vind je een aantal vitamines die je daarbij kunnen helpen.

   • Vitamine B6: vitamine B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit
   • Zink: Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed en het draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting. 

   Veelgestelde vragen (FAQ's) over het verhogen van je libido als vrouw

   Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het verhogen van het libido bij vrouwen.

   Wat verhoogt het libido bij vrouwen?
   Natuurlijke activiteiten zoals sporten, een gezond dieet en het verminderen van stress kunnen het libido bij vrouwen verhogen.

   Welk hormoon zorgt voor zin in seks bij vrouwen?
   Het hormoon testosteron speelt een belangrijke rol bij het libido van vrouwen.

   Wat veroorzaakt hoog libido?
   Een hoog libido kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen, medicatie, nieuwe partners of experimenten met nieuwe seksuele activiteiten.

   Hoe verhoog je je libido op een natuurlijke wijze?
   Het verhogen van lichamelijke activiteit, het eten van voeding rijk aan zink en vitamine B6, en het verminderen van stress door middel van ontspanningsoefeningen, meditatie, yoga en massages kunnen op een natuurlijke wijze het libido van vrouwen verhogen.

   Out of the box libido tips voor vrouwen

   Libido verhogen vrouw

   Het verhogen van het vrouwelijk libido gaat niet alleen over wat je inneemt, maar soms ook over wat je doet, denkt of zelfs voelt. Hier zijn enkele out-of-the-box tips die het proberen waard zijn:

   • Kleurentherapie: sommige kleuren kunnen sensaties en gevoelens opwekken. Het dragen van passie-rood of zelfs diep paars kan een gevoel van sensualiteit versterken. Experimenteer met kleuren in je kleding, lingerie of zelfs je slaapkamerinrichting.
   • Sensuele aanrakingen: probeer een zijdezachte stof of een veren-tikker om je huid te strelen, niet noodzakelijk in een seksuele context, maar gewoon om je lichaam te wekken en te laten reageren op zachte prikkels.
   • Lachsessies: het klinkt misschien gek, maar lachen stimuleert de endorfineproductie, vermindert stress en kan je meer ontspannen en ontvankelijk maken. Overweeg een lachmeditatie of zelfs lachyoga.
   • Aromatherapie met een twist: gebruik geuren niet alleen om te ontspannen, maar kies specifieke geuren die sensualiteit stimuleren. Denk aan geuren zoals jasmijn of sandelhout. Je kunt deze aroma's in kaarsen, oliën of zelfs in badzout vinden.
   • Gedachtenkracht: probeer elke dag even tijd te nemen om te fantaseren. Dit hoeft niet per se erotisch te zijn, maar het voeden van je fantasie kan je meer in contact brengen met je sensuele zelf.
   • Ontdek nieuwe muziekgenres: muziek kan onze stemming en energie sterk beïnvloeden. Probeer genres die je normaal niet zou beluisteren, zoals tango, jazz of zelfs tribale ritmes, om je lichaam op een nieuwe manier te voelen bewegen
   • Creatieve expressie: duik in schilderen, beeldhouwen of dans. Het uiten van jezelf kan ook leiden tot een verhoogde connectie met je lichaam en verlangens.

   De sleutel is om open te staan voor nieuwe ervaringen, om je comfortzone te verlaten en om je sensualiteit te ontdekken op manieren die je misschien nog niet eerder hebt overwogen. Het is een reis van zelfontdekking, en de bestemming is net zo spannend als het pad ernaartoe.

   Je libido verhogen met supplementen bij Bono?

   Zin in méér zin? Laat je libido tot ongekende hoogtes stijgen en ontdek de kracht van verlangen met Bono. Overweeg supplementen die je hierbij kunnen helpen. Bekijk ons assortiment en start vandaag nog met het verhogen van je libido! Voor 23:59 besteld, morgen in huis.