Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Jojoba-olie en haarverzorging: alles wat je moet weten

Blog: Jojoba-olie en haarverzorging: alles wat je moet weten - Bono

Jojoba-olie is een populair ingrediënt in haarverzorgingsproducten en wordt vaak gebruikt door volwassen vrouwen. In deze blog zullen we je alles vertellen wat je moet weten over jojoba-olie en hoe je het kunt gebruiken om je haar gezond en glanzend te houden.

Wat is jojoba-olie?

Jojoba plant – Bono blog

Jojoba-olie wordt geperst uit de zaden van de jojobaplant, die vooral groeit in de woestijnen van Arizona, Californië en Mexico. Jojoba-olie is eigenlijk geen olie, maar een vloeibare was die erg lijkt op het natuurlijke vet dat ons haar produceert. Hierdoor wordt jojoba-olie goed door het haar opgenomen en kan het diep doordringen in de haarschacht om het te hydrateren en te voeden. Jojoba-olie bevat ook vitamine E, B-vitamines en mineralen zoals zink, koper en selenium.

Voordelen van jojoba-olie voor het haar

Jojoba-olie heeft verschillende voordelen voor het haar, waaronder:

  • Het kan het haar en de hoofdhuid hydrateren zonder het te verzwaren: Jojoba-olie heeft een lichte textuur die snel door het haar wordt opgenomen. Hierdoor kan het vocht toevoegen aan het haar en de hoofdhuid zonder het haar vet te maken of te verzwaren. Dit maakt jojoba-olie ideaal voor mensen met fijn of dun haar.
  • Het kan roos en een droge, jeukende hoofdhuid helpen verminderen: Jojoba-olie kan helpen om de hoofdhuid te kalmeren en irritaties te verminderen. 
  • Het kan het haar beschermen tegen schade door UV-straling en andere omgevingsfactoren: Jojoba-olie bevat antioxidanten die het haar kunnen beschermen tegen schade door UV-straling en andere omgevingsfactoren zoals wind, koude lucht en vervuiling.

Hoe jojoba-olie te gebruiken in haar?

  • Als een pre-wash behandeling: masseer de olie in je haar en laat het minstens 30 minuten zitten voordat je het uitwast.
  • Als een leave-in conditioner: breng de olie aan op vochtig haar en laat het in je haar zitten zonder het uit te spoelen. Dit helpt om het haar te hydrateren en te beschermen tegen omgevingsfactoren zoals wind en koude lucht.
  • Als een stylingproduct: gebruik een kleine hoeveelheid jojoba-olie om je haar te stylen en glans te geven. Dit kan vooral handig zijn voor mensen met droog of pluizig haar, omdat jojoba-olie het haar kan temmen en glad maken.

Het gebruik van jojoba-olie in haarverzorging is zeer veelzijdig en kan aangepast worden aan de specifieke behoeften van jouw haar.

Hoe lang jojoba-olie in het haar laten zitten?

Schaaltje Jojoba – Bono blog

Je kunt jojoba-olie in je haar laten zitten zolang als je wilt, maar het wordt aanbevolen om het minstens 30 minuten in te laten trekken voordat je het uitwast als je het gebruikt als een pre-wash behandeling. Als je het als een leave-in conditioner gebruikt, hoef je het niet uit te wassen en kan het de hele dag in je haar blijven zitten.

Welke olie is goed voor haargroei?

Jojoba-olie is zeker niet de enige olie voor het haar. Er zijn verschillende andere oliën die bekend staan om hun eventuele voordelen, waaronder:

  • Castorolie: Castorolie bevat ricinolzuur, dat de bloedcirculatie in de hoofdhuid kan stimuleren en de haarzakjes kan voeden. Dit kan helpen om de haargroei te stimuleren en haaruitval te voorkomen.
  • Kokosolie: Kokosolie is rijk aan laurinezuur, wat bekend staat om zijn antibacteriële en antischimmelwerking. Dit helpt om de hoofdhuid gezond te houden.
  • Amandelolie: Amandelolie bevat veel vitamine E, een belangrijke antioxidant. Het helpt het haar te hydrateren en gespleten haarpunten te voorkomen.
  • Arganolie: Arganolie is rijk aan vetzuren en vitamine E, die samen een krachtige antioxidant- en ontstekingsremmende werking hebben. 

Het beste is om verschillende oliën uit te proberen en te kijken welke het beste werkt voor jouw haar.

Wat zijn producten met jojoba-olie?

OASE Shampoo

OASE Thickening Shampoo & Conditioner

De OASE Shampoo is een hydraterende shampoo die rijk is aan natuurlijke ingrediënten, waaronder jojoba-olie, arganolie en vitamine E. Deze shampoo reinigt het haar grondig zonder het uit te drogen en beschermt het tegen omgevingsfactoren zoals UV-straling en vervuiling. Deze shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik.

OASE Conditioner

De OASE Conditioner is een voedende conditioner die het haar diep hydrateert en verzacht. De conditioner bevat jojoba-olie, arganolie en sheaboter, die allemaal helpen om het haar te voeden. Bovendien kan de OASE Conditioner helpen om gespleten haarpunten te voorkomen en het haar glanzender en gezonder te maken. Gebruik de conditioner na de OASE Shampoo voor optimaal resultaat.

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo & Conditioner

De Moroccanoil Moisture Repair Shampoo is speciaal ontworpen om droog en beschadigd haar te hydrateren. De shampoo bevat keratine en arganolie, die samen kunnen helpen om het haar te versterken, te hydrateren en te beschermen. Bovendien kan de Moisture Repair Shampoo helpen om gespleten haarpunten te voorkomen en het haar gladder en gezonder te maken. Geschikt voor dagelijks gebruik.

Moroccanoil Moisture Repair Conditioner

De Moroccanoil Moisture Repair Conditioner is een voedende conditioner. De conditioner bevat keratine en arganolie, die samen helpen om het haar te versterken en te beschermen tegen verdere schade. Bovendien kan de Moisture Repair Conditioner helpen om gespleten haarpunten te voorkomen en het haar gladder en gezonder te maken. Gebruik na de Moisture Repair Shampoo voor optimaal resultaat.

Jojoba-olie in je haarroutine opnemen?

Jojoba zaden - Bono blog

Jojoba-olie is een geweldig ingrediënt voor haarverzorging en kan helpen om je haar gezond en glanzend te houden. Door jojoba-olie toe te voegen aan je haarverzorgingsroutine kun je profiteren van de vele voordelen.  Bekijk ons ruime haarassortiment en kijk of er iets voor jou tussen zit. 

Last van droog haar? Bekijk dan onze blog over 'Droog haar herstellen en hydrateren: tips en tricks'!