15% korting op melatonineShoppen

Haaruitval, Haarverlies, Minoxidil, Nanoxidil

Het verschil tussen Minoxidil en Nanoxidil

Justin Regterschot

Justin Regterschot

Het verschil tussen Minoxidil en Nanoxidil

Laatste update: 25-03-2021

Minoxidil en Nanoxidil zijn beiden ingrediënten die worden gebruikt om de haargroei te stimuleren. Minoxidil bestaat al meer dan 20 jaar en wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. Sinds kort is er ook Nanoxidil op de markt en steeds meer mensen maken de overstap van Minoxidil naar Nanoxidil. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee haargroei stimulerende ingrediënten?

Minoxidil

Linn Pharma Minoxidil tegen haaruitval

Minoxidil werd in eerste instantie ontwikkeld als geneesmiddel tegen een te hoge bloeddruk in de vorm van capsules. Gebruikers die deze capsules innamen, kwamen er al snel achter dat hun haargroei verbeterde. Niet veel later werd er een wetenschappelijk onderzoek opgezet om te onderzoeken of Minoxidil daadwerkelijk invloed had op de haargroei. Niet veel later werd Minoxidil geregistreerd als geneesmiddel tegen haaruitval, omdat het middel wel degelijk een positieve invloed had op de haargroei.

Resultaten klinisch onderzoek Minoxidil

Gedurende 1 jaar werden er 984 mannen geobserveerd om te kijken of Minoxidil invloed had op hun haargroei. Aan het einde van jaar 1 werden de volgende resultaten geconstateerd:

  • 15,9% van de mannen hadden zeer goede resultaten. 47,9% waren tevreden met het resultaat en 20,6% van de mannen was matig tevreden. 15,9% van de mannen gaf aan dat de Minoxidil niets had gedaan.
  • Voor het gebruik van Minoxidil gingen er gemiddeld 69,7 haren per wasbeurt verloren. Aan het eind van het onderzoek waren dit er nog maar 33,8.
  • De gemiddelde score van patiënttevredenheid op een schaal van 0 (extreem ontevreden) tot 10 (zeer tevreden) steeg van 2,9 bij de start van de studie tot 4,4 aan het einde van de studie. De onderzoekers vonden de score van 4,4 nog behoorlijk laag aangezien de gemeten effectiviteit zo goed was.
  • 3,9% van de mannen hadden last van bijwerkingen. Geen van deze bijwerkingen werd als ernstig geclassificeerd.

Bron: http://www.ishrs.org/articles/minoxidil-study.htm

Nadelen Minoxidil

Ondanks dat Minoxidil een goede oplossing is om vroegtijdig haarverlies tegen te gaan zijn er ook een aantal bijwerkingen. Ongeveer 3.9% van de mensen die Minoxidil gebruiken, krijgt last van bijwerkingen. Helaas kunnen bijwerkingen ook ontstaan door andere ingrediënten die vaak in een Minoxidil lotion gevonden worden, zoals alcohol of Propylene glycol. 

Nanoxidil

DS Labaratories spectral DNC -N Lotion met Nanoxidil tegen haaruitval

Nanoxidil is een haargroei stimulerend ingrediënt. Er is geen recept nodig om Nanoxidil aan te schaffen in Nederland. Dat komt omdat dit ingrediënt niet wordt gezien als een geneesmiddel maar als een cosmetisch ingrediënt. Mede hierdoor kent Nanoxidil ook geen bijwerkingen. Nanoxidil heeft een laag moleculair gewicht, waardoor het beter wordt opgenomen in de hoofdhuid dan andere haargroei stimulerende lotions.

Nanoxidil werd ontworpen door DS Laboratories, een marktleider op het gebied van producten tegen haaruitval. Zij hebben het ingrediënt verwerkt in hun wereldberoemde lotion tegen haaruitval: de Spectral DNC-N. Dit is tevens al jarenlang het bestverkochte product tegen haarverlies op onze website. Naast Nanoxidil bevat de Spectral DNC -N ook nog andere actieve ingrediënten tegen vroegtijdig haarverlies zoals procyanidin B-2, adenosine, koper peptiden en retinol.

Resultaten klinisch onderzoek Nanoxidil

Er is een studie uitgevoerd met meer dan 250 mensen gedurende 1 jaar. Daaruit kwamen de volgende resultaten naar voren:

  • 93% merkte afname van het haarverlies
  • 83% merkte hergroei van het haar (gemeten aan de hand van de hoeveelheid haren per cm2)
  • 80% zag aanzienlijke verbetering (volgens medische evaluatie)

Daarnaast worden er op dit moment nieuwe onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van Nanoxidil op de haargroei. Deze keer worden de onderzoeken niet in Amerika gedaan, maar in Italië. De tussentijdse resultaten (6 maanden) zijn nog beter dan het Amerikaanse onderzoek dat in de link hieronder te vinden is.

Bron: https://cdn.shopify.com/s/files/1/1781/6645/files/Spectral.DNC-N.pdf?1871088877649943336

Conclusie haargroei stimulerende lotions

Nanoxidil tegen Minoxidil, wat is beter?

Er zijn veel verschillende haargroei stimulerende lotions op de markt. Sommige vallen onder de geneesmiddelenwet, en sommige onder 'cosmetica'. Wanneer een product onder de geneesmiddelenwet valt, dan is er een grotere kans op bijwerkingen. Als je op zoek bent naar een lotion om vroegtijdig haarverlies tegen te gaan, dan raad Bono je aan om de Spectral DNC -N met 5% nanoxidil te gebruiken. Het ingrediënt nanoxidil heeft een klinisch bewezen werking en een laag moleculair gewicht waardoor het beter wordt opgenomen in de hoofdhuid dan vele andere haargroei stimulerende lotions.

Voor wie is de Spectral DNC -N geschikt?

  • Mannen en vrouwen die zich zorgen maken over overmatig haarverlies;
  • Mannen en vrouwen in elk stadium van dunner wordend haar;
  • Mannen en vrouwen die een haartransplantatie hebben ondergaan en zowel de getransplanteerde als bestaande haarfollikels willen stimuleren.

De formule van de Spectral DNC -N pakt alle bekende oorzaken van haaruitval aan. Het stimuleert de haargroei door de microcirculatie naar de haarzakjes te verhogen en verlengt de anagenese (groei) fase van de haargroei.

Twijfel je nog over welke haargroei stimulerende lotion je moet kiezen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Een specialist kan je dan adviseren over welk ingrediënt of lotion het beste bij jouw situatie past.