Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Haaruitval, Haarverlies, Shampoo

Shampoo voor haaruitval: Zo krijg je gezond en sterk haar

Isis

Isis Rijkaard

Shampoo voor haaruitval: Zo krijg je gezond en sterk haar

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem waar velen van ons mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er oplossingen, zoals shampoo speciaal ontwikkeld voor haaruitval! In deze blog ontdek je de top 5 shampoos tegen haaruitval, de oorzaken van haaruitval en haarverzorgingstips om je haar gezond en sterk te houden.

Oorzaken van haaruitval

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval, maar we zullen de 5 meest voorkomende bespreken:

 • Erfelijkheid: Sommige mensen zijn genetisch vatbaarder voor haaruitval.Hormonale veranderingen: Hormonen spelen een grote rol bij haargroei en -verlies. Zwangerschap, menopauze en schildklierproblemen kunnen allemaal haaruitval veroorzaken.
 • Stress: Stress kan leiden tot tijdelijke of langdurige haaruitval.
 • Medicatie: Bepaalde medicijnen, zoals chemotherapie, kunnen haaruitval veroorzaken.
 • Slechte haarverzorging: Overmatig gebruik van stylingproducten, warmtestyling en strakke kapsels kunnen je haar beschadigen en haaruitval veroorzaken.

Haaruitval door stress: symptomen en oplossingen

Stress kan een grote invloed hebben op je haar. Symptomen van haaruitval door stress zijn onder meer plotselinge en onverklaarbare haaruitval, dunner wordend haar en zelfs kale plekken. Om stressgerelateerde haaruitval tegen te gaan, is het belangrijk om stress te verminderen en je haar goed te verzorgen.

Haarverzorgingstips voor haaruitval

Bono Blog Haaruitval, vrouw met pluk haar aan borstel haaruitval

Hier zijn 10 haarverzorgingstips om haaruitval te voorkomen en je haar gezond en sterk te houden:

 1. Gebruik een milde, sulfaatvrije shampoo die geschikt is voor jouw haartype.
 2. Vermijd overmatig gebruik van warmtestyling en laat je haar regelmatig aan de lucht drogen.
 3. Masseer je hoofdhuid regelmatig om de bloedcirculatie te bevorderen.
 4. Vermijd strakke kapsels die je haar kunnen beschadigen.
 5. Eet een uitgebalanceerd dieet rijk aan voedingsstoffen die goed zijn voor je haar, zoals biotine, ijzer en vitamine D.
 6. Gebruik een goede conditioner om je haar te hydrateren en te voeden.
 7. Beperk het gebruik van chemische behandelingen, zoals kleuringen en permanenten.
 8. Gebruik een zachte borstel en kam je haar voorzichtig om breuk te voorkomen.
 9. Bescherm je haar tegen zon, wind en kou met een hoed of sjaal.
 10. Overweeg het gebruik van haarverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor haaruitval, zoals shampoo voor haaruitval.

Beste shampoos tegen haaruitval: Top 5 Shampoo's tegen haaruitval 

Om je te helpen het beste uit je haar te halen, hebben we bij Bono een top 5 van de beste shampoos tegen haaruitval samengesteld. Deze shampoos zijn speciaal ontwikkeld om haaruitval tegen te gaan en je haar weer gezond en sterk te maken:

1. FOLIGAIN Anti-Haaruitval Shampoo voor vrouwen (236 ml)

1. FOLIGAIN Anti-Haaruitval Shampoo voor vrouwen (236 ml)

Dit is een sulfaatvrije shampoo met 2% Trioxidil die de haargroei stimuleert door een bevordering in de bloedcirculatie. Zo wordt vroegtijdig haarverlies bij vrouwen tegen gegaan. 

2. FOLIGAIN Anti-Haaruitval Shampoo voor Mannen (236 ml.)

FOLIGAIN Anti-Haaruitval Shampoo voor Mannen (236 ml.)

Deze sulfaatvrije shampoo is speciaal voor mannen ontwikkeld. Deze shampoo verbetert net als de vrouwelijke variant de bloedcirculatie in de hoofdhuid en bevordert de haargroei.

3. Watermans Grow Me Haargroei Stimulerende Shampoo

Watermans Grow Me Haargroei Stimulerende Shampoo

Dit is een haargroei stimulerende shampoo voor langer, dikker, sterker en mooier haar. De sulfaatvrije shampoo is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en alle soorten haartypes.

4. REGENEPURE NT Shampoo tegen Haaruitval (224 ml)

REGENEPURE NT Shampoo tegen Haaruitval (224 ml)

Dit is een conditionerende shampoo die de hoofdhuid vitaal houdt en onzuiverheden verwijderd. De shampoo is geformuleerd met Panethenol en Lecithine om het haar te voeden en te versterken terwijl de ingrediënten Cafeïne en Niacine de hoofdhuid schoon houden en stimuleren om een gezonde en vollere haargroei te bevorderen.

5. VETA Shampoo tegen haaruitval 

VETA Shampoo tegen haaruitval

Last van beginnend haarverlies. Deze haargroei stimulerende shampoo is ontwikkeld om haarverlies te bestrijden dat veroorzaakt wordt door stress, alopecia androgenetica (erfelijke haaruitval) en schommelingen in de hormoonhuishouding.

Shampoo voor haar uitval kopen bij Bono

  Bij Bono begrijpen we dat haaruitval een gevoelig onderwerp kan zijn en dat het belangrijk is om de juiste producten te vinden die werken voor jouw specifieke situatie. Onze zorgzame en professionele benadering zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt bij het kiezen van de juiste shampoo voor haaruitval en andere haarverzorgingsproducten die passen bij jouw behoeften.

  Dus, als je op zoek bent naar een oplossing voor haaruitval, probeer dan een van onze top 10 shampoos tegen haaruitval. Of haal je favorieten in huis en bekijk ons volledige anti-haaruitval assortiment!