15% korting op melatonineShoppen

Beste 4 haarvitamines: welke past bij jou?

Shade Cybulkiewicz

Shade Cybulkiewicz

Top 4 haarvitamines: welke past het beste bij jou?

We streven allemaal naar een gezonde haargroei, sterke nagels en een mooie huid toch? Wat betreft haar, zou je denken dat haarproducten, zoals conditioners, serums, haarmaskers en andere leave-ins je haar al optimaal verzorgen. De realiteit wijst helaas anders uit. Mooi haar begint nou eenmaal ook van binnenuit. We zetten alles over haarvitamines voor je op een rijtje!

Alles over de beste haarvitamines

Met de juiste haarvitamines heb je een goede basis voor het extra stimuleren van je haargroei. Als het haarzakje over alle benodigde voedingsstoffen beschikt wat het nodig heeft om goed te kunnen groeien, dan verbetert de algehele haarconditie.

Haarvitamines zorgen ervoor dat je alle vitamines binnenkrijgt die het haar nodig heeft om mooi en gezond te blijven. Het haar wordt namelijk vanaf de haarwortel weer sterker en voller.

Welke haarvitamines de beste?

Tegenwoordig zijn er al een aantal haarvitamines op de markt gekomen en is het bij sommige meer of minder de moeite waard. Daardoor is het lastiger om de juiste keuze te maken. Dus wil je je haargroei versnellen, maar weet je niet hoe je dat kunt bereiken? Let dan goed op. Wij belichten namelijk vier haarvitamines in dit artikel die het beste bij jou en je haar passen.

Welke belangrijke voedingsstoffen moeten haarvitamines bevatten die het haar van binnenuit gezonder maakt?

Biotine foliumzuur
De meest bekende vitamines voor het haar zijn biotine en foliumzuur. Biotine zorgt voor een gezonde haargroei door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Foliumzuur speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Het is dan ook hierdoor de eerste stap op weg naar vol haar, omdat de haarzakjes hierdoor in staat zijn om nieuw gezond haar te vormen. Ook ondersteunt foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei. Op deze manier helpt foliumzuur haaruitval te voorkomen.

Selenium en Zink
Dit zijn mineralen die nodig zijn voor het in stand houden van gezond haar. Een tekort aan zink en selenium in het lichaam kan leiden tot verminderde groei en kan zelfs haaruitval tot gevolg hebben.

Bamboo Extract
Bamboe extract wordt gewonnen uit de bladeren en takken van de bamboe plant. Bamboe extract is van nature rijk aan silica (75%), een essentiële voedingsstof waarmee droog en beschadigd haar glanzender en gezonder wordt.

Aminozuren
Er zijn drie belangrijke aminozuren: carnitine, cysteïne en taurine. Deze aminozuren stimuleren de haargroei door de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels te verbeteren en de energieproductie te verhogen.

Vitamine B3 (Niacine)
Zorg dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt. Niacine, oftewel vitamine B3 bevordert een gezonde hoofdhuid en bloedsomloop. Het is een van de top voedingssupplementen als het aankomt op het voorkomen van haarverlies.

Vitamine C
Vitamine C bevordert de opname van ijzer. Dit is een belangrijk antioxidant die de haarvaten stimuleert zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid worden toegevoerd. Het voorkomt dat de haarwortels verzwakken.

Vitamine A
Zorgt voor een gezonde hoofdhuid waarbij het haar vanaf de wortel intens wordt gevoed.

De beste haarvitamines voor gezond, sterk en vol haar

SugarBearHair 

Zachte haarvitamine gummybeertjes voor beter haar

De altijd nog mega populaire blauwe beertjes is een vitamine supplement in de vorm van een snoepje. Ze zorgen dat je haar sterker en elastischer wordt, minder snel breekt en uiteindelijk zal het haar sneller groeien. Sugarbearhair is een vegetarische multivitamine, dat zich speciaal richt op het haar. Het slikken van grote en vieze capsules is officieel verleden tijd. De blauwe beertjes van Sugarbearhair zijn vegetarisch, vrij van gluten en niet getest op dieren. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bessen om een zoete smaak te geven aan de snoepjes. Een potje Sugarbearhair vitamins bevat 60 beertjes wat genoeg is voor één maand.

1. Ingrediënten Sugarbearhair

Het is de bedoeling dat je twee beertjes per dag inneemt. Maar wat krijg je eigenlijk binnen? Dit zijn de ingrediënten: Vitamine A, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, Vitamine B-6, Folic Avid, Vitamine B-12, Biotine, Pantothenic Acid, Iodine, Zink, Choline en Inositol.

Sugar Bear Hair Ingrediënten

2. Unieke eigenschappen van Sugarbearhair

 • Kan bijdragen aan langer, gezonder en glanzender haar
 • Bevat vitamine A, C, D, E, B6, B12 en verschillende actieve mineralen
 • Zoete smaak van bessen
 • Kan bijdragen aan het ondersteunen van de conditie van het haar
 • Voor mannen en vrouwen
 • Kan ook positief effect hebben op nagels en de huid

3. Prijs Sugarbearhair

Voor een potje met 60 haarvitamine snoepjes betaal je €30,-.

OASE Hair Vitamins

OASE Haarvitamines voor beter haar

OASE Hair Vitamins zijn haarvitamines die vol zitten met de juiste natuurlijke ingrediënten voor een optimale en duurzame haarverzorging. OASE Hair Vitamins zijn namelijk revolutionaire, vegan Soft Gums™ die bijdragen aan mooi, lang, gezond en glanzend haar.

OASE Hair Vitamins versterkt haar van binnenuit

Ze zijn gecreëerd om het haar van binnenuit te versterken, verzorgen en het haar sneller te laten groeien. Deze speciale haarvitamines zorgen voor prachtig lang, sterk en gezond haar. Ze verkleinen bovendien ook het risico op haarbreuk. Doordat OASE Hair Vitamins de haarstructuur verbetert, groeit het haar sneller en voller, krijgt het een gezonde uitstraling en een mooie glans. Daarnaast voorkomt deze gummie haarbreuk, zodat het haar optimaal kan groeien. Voor het haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten!

Geen gelatine in OASE Hair Vitamins

De meeste gummies bevatten gelatine: een bindmiddel dat men uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) haalt. Andere gummies gebruiken een vernieuwde variant: pectine. OASE Hair Vitamins onderscheidt zich doordat ze een nieuwe methode ontwikkeld hebben, namelijk om ingrediënten in een gummy te verwerken zonder gebruik te maken van gelatine of pectine: Soft Gums™. Dit is in samenwerking met een Zwitsers bedrijf. De gepatenteerde methode zorgt voor een 'bouncy' structuur in de Soft Gums™. Daarnaast zijn de Soft Gums™ vegan en halal gecertificeerd.

1. Ingrediënten in OASE Hair Vitamins

OASE Hair Vitamins bestaan uit 16 hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten: Glucosestroop, suiker, gemodificeerd zetmeel, vitamine- en mineralen samenstelling (vitamine A, B6, B12, C, E, niacine, biotine, foliumzuur, selenium, zink, jodium, carnitine, cysteïne, taurine, inositol), bamboe-extract (75% Silica), acidifier (appelzuur en citroenzuur), zuurteregelaar (natriumcitraat), natuurlijke smaakstof, coating materiaal (carnaubawas), kleuringsproducten (wortelconcentraat).

 

OASE Hair Vitamins Ingrediënten 

2. Unieke eigenschappen van OASE Hair Vitamins 

 • Langer en sterker haar
 • Mooie verpakking
 • Voedt het haar van binnenuit
 • Bevat bamboe-extract
 • Verbetert de algehele gezondheid
 • Verbetert de haarsterkte
 • Voorkomt haaruitval
 • Gaat haarbreuk tegen

 

3. Prijs van OASE Hair Vitamins

Een potje OASE Hair Vitamins bevat ongeveer 30 dagelijkse dosissen (circa 60 Soft Gums, 210g) en kost €34,-. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2 Soft Gums.

 

SweetbunnyHare

SweetBunnyHair Hair Vitamin Gummies

Deze haarvitamines zijn in de vorm van kleine roze konijntjes en speciaal gecreëerd voor het haar. Naast dat ze heerlijk zoet ruiken, smaken ze ook lekker. De SweetBunnyHare Haarvitamines bevat ingrediënten die kunnen bijdragen aan het lang en gezond maken van het haar en uiteindelijk het versterken van de haarwortels. De haarvitamines zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zijn te gebruiken voor alle soorten haartypes.

1. Ingrediënten in SweetbunnyHare

SweetbunnyHare haarvitamines bevatten: Vitamine A, B6, B12, C, D, E, biotine, panthonetic acid, zink, iodine, choline, folic acid, and inositol.

Sweet Bunny Hare Ingrediënten

2. Unieke eigenschappen in SweetBunnyHare Haarvitamines

 • Voor mannen en vrouwen
 • Bevat vitamine A, C, E, B6, B9, B12 en biotine
 • Biotine kan de conditie van het haar verbeteren
 • Bevat geen hormonen
 • Zink draagt bij aan de normale haargroei
 • Halal gecertificeerd

 

3. Prijs SweetBunnyHare Haarvitamines

De prijs van de SweetBunnyHare Haarvitamines is €24,95,- voor een pot met 30 gummies. Per dag neem je twee SweetBunnyHare haarvitamine gummies in.

 

Bono Haargroei Capsules

Bono Haargroei Capsules (60 capsules)

Sinds kort heeft Bono haar eigen lijn aan voedingssupplementen Een uitgebreide collectie waaronder ook haargroei capsules. De haarformule voor deze haargroei capsules zorgt ervoor dat je haar langer, dikker en glanzend wordt. De plantaardige haargroei capsules van Bono bevatten biotine. Dit draagt bij bij aan de normale en gezonde haargroei. Koper ondersteunt een normale pigmentatie van het haar en om ook de huid gezond te helpen houden is vitamine A toegevoegd.

1. Ingrediënten in Bono Haargroei Capsules

L-cysteïne en keratine

Mooi haar begint eenmaal bij de wortel en de hoofdhuid, dus van binnen. Naast vitamines en mineralen, bevatten de haargroei stimulerende capsules ook andere stoffen. Denk aan L-cysteïne, een bestanddeel van het eiwit keratine. Dit is een bouwsteen van haren en nagels. Bono Haargroei Capsules zijn geschikt voor mannen én vrouwen en voor alle haartypen!

2. Unieke eigenschappen van Bono Haargroei Capsules

 • Voller en sterker haar
 • Stimuleert haargroei
 • Voor het behoud van glanzend haar
 • Geschikt voor mannen én vrouwen
 • Met bestanddelen van keratine
 • Plantaardige capsules
 • Voor alle haartypen

3. Prijs Bono Haargroei Capsules

De prijs van de Bono Haargroei Capsules is 24,95 euro. Op het moment van schrijven is er een introductie actie en kosten de haargroei stimulerende capsules 14,95 euro. Eén vitamine pot bevat 60 capsules. Per dag neem je twee capsules in met ruim water innemen.

De beste haarvitamines koop je bij Bono.nl

Er zijn genoeg vitamines die je haar weer een boost geven. Voor de één is de smaak belangrijker, voor de ander juist de ingrediënten of hoe kauwbaar het snoepje is. Als je voor de goedkoopste prijs wilt gaan, kies dan voor SweetBunnyHair Vitamins of de nieuwe haargroei capsules van ons eigen merk Bono, die overigens ook het optimale aan ingrediënten bevatten voor het stimuleren van de haargroei. Als je voor de beste ingrediënten wilt gaan, en dus voor de beste resultaten, kies dan voor OASE Hair Vitamins. Laatstgenoemde komt wat ons betreft daarom ook als beste uit de test.