Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Vitamine B: het geheim van een energiek leven

Vitamine B: het geheim van een energiek leven

Vitamine B is een verzamelnaam voor een groep van acht wateroplosbare vitamines die cruciaal zijn voor verschillende lichaamsfuncties. Deze omvatten B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B5 (pantotheenzuur), B6 (pyridoxine), B7 (biotine), B9 (foliumzuur) en B12 (cobalamine). Elk van deze vitamines speelt een unieke rol, maar gezamenlijk dragen ze bij aan het ondersteunen van diverse processen in het lichaam.

De verschillende soorten vitamine B en hun specifieke gezondheidsvoordelen:

 1. Vitamine B1 (Thiamine): Draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 2. Vitamine B2 (Riboflavine): Noodzakelijk voor een normaal energieleverend metabolisme en het behoud van normale huid en slijmvliezen.
 3. Vitamine B3 (Niacine): Draagt bij tot de instandhouding van normale huid en slijmvliezen en een normaal energieleverend metabolisme.
 4. Vitamine B5 (Pantotheenzuur): Belangrijk voor een normaal energieleverend metabolisme en draagt bij aan een normale synthese en een normaal metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters.
 5. Vitamine B6 (Pyridoxine): Draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen en een normaal energieleverend metabolisme.
 6. Vitamine B7 (Biotine): Draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten en de instandhouding van normaal haar.
 7. Vitamine B9 (Foliumzuur): Draagt bij aan de weefselgroei tijdens de zwangerschap en heeft een rol in het proces van celvernieuwing.
 8. Vitamine B12 (Cobalamine): Noodzakelijk voor een normale vorming van rode bloedcellen en een normaal energieleverend metabolisme.

Vitamine B inname voor een betere gemoedstoestand

De gezondheidsvoordelen van vitamine B

 1. Energiebalans en vermindering van vermoeidheid: vitamine B, waaronder B1, B2, B3, B5, B6, B9 en B12, is betrokken bij de energieproductie.

 2. Gezondheid van huid, haar en nagels: biotine (vitamine B7) is belangrijk voor de gezondheid van huid, haren en nagels.

 3. Hersenfunctie en cognitie: vitamine B, waaronder B1 en B3, ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en de psychologische functie.

 4. Gezonde spijsvertering: vitamine B1 en B2 dragen bij aan een normaal energieleverend metabolisme, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering.

Voedingsbronnen van vitamine B en supplementen

Er zijn veel voedingsbronnen van vitamine B die je kunt eten om je inname van deze vitamines te verhogen. Sommige van de beste voedingsbronnen van vitamine B zijn:
 • Volle granen: zoals volkorenbrood, volkorenpasta, havermout en quinoa
 • Vlees: zoals varkensvlees, rundvlees, kip en vis
 • Eieren
 • Melk en melkproducten
 • Groene bladgroenten: zoals spinazie, boerenkool en broccoli
 • Fruit: zoals bananen, appels en aardbeien
 • Noten: zoals amandelen, cashewnoten en walnoten
 • Peulvruchten: zoals linzen, erwten en bonen
 • Vitamine B12 komt voor in dierlijke producten, dus vegetariërs en veganisten kunnen het tekort risico lopen en dienen extra aandacht te besteden aan de inname of supplementen.

Maar als je niet altijd aan deze voedingsbronnen kan denken. Kan je ervoor kiezen om vitamine B te nemen in de vorm van supplementen, dit biedt vooral uitkomst als je last hebt van een tekort aan vitamine B. Voordat je een vitamine B-supplement gaat gebruiken, is het aanbevolen om een arts te raadplegen, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, of andere medicijnen gebruikt. 

De beste supplementen die  vitamine B bevatten op een rij:

1. Lindens Vitamine B6 Pyridoxine 100 mg (100 tabletten) 

Verrijk je dagelijkse routine met Lindens Vitamine B6 Pyridoxine 100 mg tabletten. Deze supplementen bieden een handige manier om je inname van Vitamine B6 te verhogen, een essentiële vitamine die bijdraagt aan normale psychologische functies en het verminderen van vermoeidheid en moeheid.

2. NOW Foods Vitamine B Complex B-50 capsules 

Ontdek de kracht van B-vitamines met NOW Foods Vitamine B Complex B-50 capsules. Deze capsules bevatten een uitgebalanceerde mix van essentiële B-vitamines, choline en inositol, en zijn ontworpen om bij te dragen aan een normaal energieleverend metabolisme.

3. NOW Foods Vitamine B12 5.000 mcg (60 zuigtabletten)  

NOW Foods Vitamine B12 5.000 mcg zuigtabletten zijn een gemakkelijke en effectieve manier om je dagelijkse vitamine B12 inname te verhogen. Deze vitamine is belangrijk voor het normaal energieleverend metabolisme en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

4. Lindens Vitamine B1 Thiamin 100mg (100 tabletten) 

 

Lindens Vitamine B1 100 mg tabletten zijn een uitstekende keuze voor iedereen die zijn vitamine B1 inname wil verhogen. Vitamine B1 draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme, essentieel voor het behoud van algehele vitaliteit en welzijn.

5. NOW Foods Vitamine B12 Complex Vloeibaar 

 

Verhoog je vitamine B12 inname op een makkelijke manier met NOW Foods Vitamine B12 Complex Vloeibaar. Deze vloeibare formule is ideaal voor diegenen die een alternatief zoeken voor tabletten en draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme en de normale werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B kopen bij Bono?

Bij Bono hebben we een uitgebreid assortiment aan vitamine B-producten. Ontdek onze selectie en vind het supplement dat het beste bij uw behoeften past. Bestel vandaag nog en profiteer van snelle levering!