Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wat is een OLAPLEX behandeling precies? Herstel zwaar beschadigd haar in 7 stappen!

Olaplex behadeling

Zeg 'beschadigd haar' en er is geen vrouw die niet meteen aan de OLAPLEX behandeling denkt. Het befaamde haarverzorging merk OLAPLEX heeft de laatste jaren welverdiend een positie weten te winnen als dé herstelbehandeling voor droog, kwetsbaar en en extreem beschadigd haar. In dit blog vertellen we wat Olaplex precies is en hoe de behandeling precies je beschadigde haarlokken herstelt!

Hoe begon het allemaal met OLAPLEX?

Het wondermiddel tegen beschadigd haar begon in de garage van OLAPLEX oprichter Dean Christal. Na twintig jaar in de skateboard wereld te hebben gewerkt, besloot Christal de stappen van zijn ouders en broer te volgen, namelijk ook de haarverzorging business betreden. Zijn broer had al twee haircare merken, zijn vader was distributeur in de beauty business en zijn moeder had haar eigen salon.

Hij huurde een aantal chemici in om een formule te creëren die ervoor zorgt dat het haar bij blonderen/ontkleuren zo min mogelijk beschadigt. Toen Christal op het punt stond zijn doel op te geven, kwam één van de chemici met een op bier lijkend vloeibare emulsie. Deze unieke formule met het gepatenteerde ingrediënt bis-aminopropyldiglycoldimaleaat, verknoopt zwavelwaterstof in het haar. Zo zag OLAPLEX voor het eerst het licht in 2014!

Olaplex herstelt zwaar beschadigd haar

Wat is een OLAPLEX herstelbehandeling en hoe werkt het?

Voelt je haar ten gevolge van chemische behandelingen, zoals haarverf, hitte tools of factoren van buitenaf (zon, zee of zwembadwater), droog en zwak aan? Dan ben je de perfecte kandidaat om de OLAPLEX behandeling toe te passen in je haarroutine. OLAPLEX is dé behandeling voor pluizig, dof, glansloos en extreem beschadigd haar. In een notendop uitgelegd, zorgt de gepatenteerde formule van OLAPLEX ervoor dat gebroken zwavelverbindingen weer aan elkaar hechten. In je haar verbinden zwavelbruggen de zwavelatomen van naast elkaar gelegen eiwitketens. Ze worden al bij de aanmaak van het haar gevormd, in het haarzakje. De zwavelbruggen bepalen de blijvende vorm van je haar: of het nu kroest, krult, golft of juist sluik is.

OLAPLEX gebruiksaanwijziging: 7 stappen!

OLAPLEX No.1 Bond Multiplier en No.2 Bond Perfector worden voornamelijk door kappers gebruikt. De rest van de stappen doe je thuis om zo het haar te versterken en te zorgen dat het volledig herstelt en gezond blijft.

Stap 1. OLAPLEX No.1 Bond Multiplier - het haar herstellen

Eerste salon stap

OLAPLEX No.1 gebruikt de kapper vaak tijdens het kleuren van het haar. Vooral bij het lichter maken van je coupe, is deze stap goud waard. Haar wat geblondeerd wordt, is kwetsbaarder. Daarom verbreken de natuurlijke verbindingen sneller. OLAPLEX No. 1 laat je vijf minuten intrekken, zodat het haar voorbereid is voor stap 2.

Stap 2. OLAPLEX No.2 Bond Protector - het haar versterken

Tweede salon stap

Na het gebruik van No.1 hoeft de kapper je haar niet uit te spoelen. OLAPLEX No.2 zorgt ervoor dat het herstelproces echt op gang komt. No.2 laat je ook zo’n 20 minuten inwerken. Na deze twee stappen, was je je coupe en sluit je het in met een haarmasker of conditioner.

Stap 3. OLAPLEX No.3 Hair Perfector - herstelbehandeling voor droog en beschadigd haar

Eenmaal per week (thuis)

olaplex no.3 hair perfector herstelbehandeling voor droog en beschadigd haar

Deze herstelbehandeling van OLAPLEX gebruik je 1x per week thuis. De behandeling van OLAPLEX houdt het haar sterk en beschermt het tegen schade. Verdeel een amandelhoeveelheid aan OLAPLEX No.3 over handdoekdroog haar heen en laat het minimaal 20 minuten intrekken. Is je haar extreem beschadigd? Dan raden we aan om er een nachtje mee te slapen. Na het inwerken spoel je het uit en was je het haar met de shampoo en conditioner van OLAPLEX (No.4 en No.5).

Stap 4. OLAPLEX No.4 Shampoo - Onderhoudende shampoo

Dagelijks gebruik (thuis)

Olaplex No.4 Shampoo Onderhoudende shampoo

De shampoo van OLAPLEX brengt weer vocht en proteïnen in het haar. Zo is het haar weer in haar natuurlijke staat. Gebruik de shampoo bij iedere wasbeurt, vooral na het gebruik van OLAPLEX No.3. Masseer de shampoo in, laat het even intrekken en spoel het haar goed uit.

Stap 5. OLAPLEX No.5 Conditioner - Verzorgende conditioner

Dagelijks gebruik (thuis)

Olaplex No.5 Conditioner Verzorgende conditioner

Wat is een haarwasbeurt zonder het gebruik van een conditioner? OLAPLEX No.5 herstelt, voedt en verzorgt het haar nadat je het met de shampoo reinigt. De conditioner doet dit allemaal zonder dat het haar verzwaart. Masseer een royale hoeveelheid in het haar en laat het ongeveer drie minuten inwerken. Nu is het tijd voor de laatste stap!

Stap 6. OLAPLEX No.8 Bond Intense Moisture Mask - Haarmasker

Een- à tweemaal per week (thuis)

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask Haarmasker

Na de conditioner kun je een haarmasker aanbrengen. Het haarmasker van OLAPLEX. (No.8) hydrateert het haar intensief. Breng OLAPLEX No.8 aan en laat het 10 minuten inwerken. Hierna spoel je het haar uit en style je het naar wens.

Stap 7.  Bond Smoother leave-in conditioner, OLAPLEX No. 7 Bonding Oil of OLAPLEX No. 9

Olaplex Bond Smoother leave-in conditioner No.6

Dagelijks gebruik (thuis)

Je sluit deze magische OLAPLEX haarroutine met een leave-in conditioner. Ga je liever voor een crème dan raden we aan om OLAPLEX No.6 te gebruiken. Dit is een leave-in conditioner die je haar hydrateert, versterkt en het proces tijdens het drogen van je haar versnelt.

Olaplex No. 7 Bonding Oil

Ga je toch liever voor een olie textuur om je haar intensief te voeden? Dan is OLAPLEX No.7 de perfecte oplossing. De OLAPLEX No.7 Bonding Oil is een leave-in olie die het haar tot diep in de wortel herstelt. Daarnaast beschermt deze olie het haar tijdens het gebruik van styling tools. 

OLAPLEX No. 9

Ga je liever voor een haarserum? Dan adviseren we je voor het nieuwste haarproduct namelijk OLAPLEX No. 9 te gaan. De OLAPLEX No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum beschermt het haar wel tot 48 uur tegen invloeden van buitenaf en temperaturen tot wel 232°C. 

Voordelen van een OLAPLEX behandeling

Wij zetten de voordelen van een OLAPLEX haarroutine voor je op een rijtje!

 • Bevat geen siliconen.
 • Beschermt haarkleur langer.
 • Geschikt voor alle haartypen.
 • Zichtbaar verschil in haarconditie na gebruik.
 • Vegan.
 • Haarverzorging op salonniveau thuis.
 • Gepatenteerde formule.
 • Gebroken of zwakke verbindingen in het haar zijn het doelwit van OLAPLEX.
 • Herstelt droog en (extreem) beschadigd haar.
 • Bevat bis-aminopropyl diglycol (dit mag geen enkel ander merk gebruiken).

Welke OLAPLEX producten voor de basis?

We kunnen ons voorstellen, dat niet iedereen zich het kan permitteren om alle haarproducten van OLAPLEX te kopen. Wellicht is het budgetair een beetje te veel van het goede of vind je het gewoon fijner om minder stappen te ondergaan. Voor een goede Olaplex basis gebruik je in ieder geval OLAPLEX No.3, Olaplex No.4, OLAPLEX No.5 en als laatste een leave-in: OLAPLEX  No.6No.7 of No. 9.

OLAPLEX reviews

Olaplex before & after en reviews

Onze OLAPLEX klanten kunnen niet meer terug als ze eenmaal aan OLAPLEX beginnen. Dit is ook niet gek, wetende dat ze van alles proberen en het haar toch pluizig, droog en beschadigd blijft. We zetten enkele reviews voor je op een rijtje, zodat je een indruk krijgt van de OLAPLEX-ervaring!

OLAPLEX No.3

Minder gespleten haarpunten in verband met heel droog en beschadigd haar door veelvuldig bleken. Dit product nu al voor de 2e x gekocht en ik ben fan. Je haar knapt er blijvend van op. Krijgt glans en voelt weer gezond aan. Ben ook benieuwd naar de shampoo en conditioner.  -Roos

Perfect masker voor beschadigd en droog haar. Mijn haar is veel zachter na gebruik en glanst ook mooier. -Alexia

OLAPLEX No.4

Mensen koop deze shampoo en je wilt nooit meer anders! -Akke

OLAPLEX No.5 

Je hebt maar een heel klein beetje nodig, want het is zo dik en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dat mijn haar echt geholpen heeft. -Sarah

OLAPLEX No.7

Ik wou dat ik dit eerder had gekocht, de beste haarolie die ik heb gebruikt. -Odette

Ben je benieuwd naar nog meer ervaringen met OLAPLEX bekijk dan bij onze OLAPLEX haarverzorging wat onze andere klanten ervan vinden.

OLAPLEX tegen droog en beschadigd haar bestellen bij Bono?

Wil jij je droge, pluizige en beschadigde haarlokken omtoveren tot een gezonde en stralende coupe? Dit doel heb je zo behaald met het wondermerk OLAPLEX. Herstel je haar binnen no-time met de gepatenteerde formule van OLAPLEX. Benieuwd naar alle OLAPLEX haarproducten, bekijk ons assortiment. Voor 23:59 uur besteld, is morgen in huis.

Bronnen:

 • Businessofbusiness.com - How OLAPLEX grew from a cult haircare brand into a beauty staple seeking a $1.5 billion IPO, Ivan de Luce. Januari 2021
 • Allure.com - What is the OLAPLEX treatment, and should you be using it on hair?, Marci Robin. April 2018
 • OLAPLEX.com