Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wat is hyaluronzuur en waar is het goed voor?

Wat is hyaluronzuur en waar is het goed voor?

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord: hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een ingrediënt dat veelvuldig wordt geprezen in de cosmeticawereld. Maar wat is hyaluronzuur precies? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijke Polysaccharide (suiker) die in huid, haar, zenuwen en in het bindweefsel van het menselijk lichaam te vinden is. De suiker is essentieel voor de wondgenezing en het soepel houden van gewrichten, maar is vooral bekend door het bieden van enorme hydratatie. Zo kan één hyaluronzuur-molecuul tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden.

Hyaluronzuur reguleert de vocht in de cellen, het houdt eerst vocht vast, om het vervolgens langzaam los te laten voor hydratatie in de huid. Zo krijgt de huid nooit teveel vocht!

Naarmate mensen ouder worden wordt er, net als bij collageen, steeds minder hyaluronzuur aangemaakt. Vanaf je 25e levensjaar is het daarom verstandig om antirimpelproducten met hyaluronzuur te blijven gebruiken.

Hyaluronzuur wordt ook gebruikt bij cosmetische behandelingen met fillers, waar rimpels weer door worden opgevuld. Doordat hyaluronzuur een natuurlijke stof is, is het effect wel tijdelijk. Na een tijdje wordt het namelijk weer afgebroken in de huid. Hierdoor moet je hyaluronzuur wel blijven smeren!

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur heeft verschillende werkingen en voordelen:

  • Het is een natuurlijke vochtinbrenger.
  • Bevat antibacteriële eigenschappen. 
  • Bruikbaar voor een gevoelige of acne gevoelige huid, doordat hyaluronzuur op waterbasis werkt.
  • Geschikt voor ieder huidtype.

Waar zit hyaluronzuur in?

Maar nu blijft de vraag: Waar zit hyaluranzuur in? In veel antirimpelproducten zit vandaag de dag hyaluronzuur. Wij lichten er één voor je uit:

DS Laboratories Hyaluronzuur

Dit Amerikaanse bedrijf heeft een multimoleculaire hyaluronzuurcomplex serum op de markt gebracht. Met wel 10 verschillende vormen hyaluronverbindingen in het serum kan de stevigheid en elasticiteit van de huid verbeteren. Het DS Laboratories Hyaluronzuur Serum biedt diepe en langdurige hydratatie voor minder rimpels en een betere huidtextuur. Of je nu een droge, normale, olie-achtige of gevoelige huid hebt, maakt niet uit. Het serum is namelijk voor ieder huidtype geschikt!

Linn Pharma Hyaluronzuur

Ben je op zoek naar een supplement van hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur een natuurlijke stof is, die te vinden is in huid, haar, zenuwen én het bindweefsel, kan het ook van binnenuit werkzaam zijn. Zo heeft Linn Pharma hyaluronzuur supplementen, in de vorm van ampullen. Deze Linn Pharma Hyaluronzuur ampullen bestaan uit hyaluronzuur, maar hebben ook andere werkzame ingrediënten als uit zink, koper, vitamine B6 en biotine. 

Zink ondersteunt het immuunsysteem en het de conditie van het oog, is goed voor de nagels en helpt bij het gezond houden van de huid. Vitamine B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen en tot de regulering van de hormonale activiteit. Biotine, ook wel vitamine B8, helpt bij het gezond houden van de huid, is goed voor je haren en draagt bij aan het energieleverend metabolisme. 

Hyaluronzuur producten kopen bij Bono?

Ben je op zoek naar hét hydratiemiddel voor de huid? Het natuurlijke hyaluronzuur kan je hierbij helpen. Bekijk ons assortiment aan huidproducten en kies je favoriet. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!