Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Wat is hyaluronzuur en waar is het goed voor?

Mirthe

Mirthe Dymanus

Wat is hyaluronzuur en waar is het goed voor?

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord: hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een ingrediënt dat veelvuldig wordt geprezen in de cosmeticawereld. Zo zou het zichtbare rimpels voorkomen. Maar wat is hyaluronzuur precies? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijke Polysaccharide (suiker) die in huid, haar, zenuwen en in het bindweefsel van het menselijk lichaam te vinden is. De suiker is essentieel voor de wondgenezing en het soepel houden van gewrichten, maar is vooral bekend door het bieden van enorme hydratatie. Zo kan één hyaluronzuur-molecuul tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden.

Hyaluronzuur reguleert de vocht in de cellen, het houdt eerst vocht vast, om het vervolgens langzaam los te laten voor hydratatie in de huid. Zo krijgt de huid nooit teveel vocht!

Naarmate mensen ouder worden wordt er, net als bij collageen, steeds minder hyaluronzuur aangemaakt. Vanaf je 25e levensjaar is het daarom verstandig om antirimpelproducten met hyaluronzuur te blijven gebruiken, zodat droogtelijntjes en rimpels worden voorkomen.

Hyaluronzuur wordt ook gebruikt bij cosmetische behandelingen met fillers, waar rimpels weer door worden opgevuld. Doordat hyaluronzuur een natuurlijke stof is, is het effect wel tijdelijk. Na een tijdje wordt het namelijk weer afgebroken in de huid. Hierdoor moet je hyaluronzuur wel blijven smeren!

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur heeft verschillende werkingen en voordelen:

  • Het is een natuurlijke vochtinbrenger die voor een betere vochtopname zorgt en vochtverlies tegengaat. Hierdoor ziet de huid er jong, gezond én stevig uit.
  • Helpt rimpels en lijntjes te voorkomen.
  • Heeft antioxiderende eigenschappen, voor het neutraliseren van vrije radicalen.
  • Bevat antibacteriële eigenschappen die de wondgenezing bevorderen.
  • Helpt de elasticiteit van de huid te behouden.
  • Bruikbaar voor een gevoelige of acne gevoelige huid, doordat hyaluronzuur op waterbasis werkt.
  • Geschikt voor ieder huidtype.

Waar zit hyaluronzuur in?

Maar nu blijft de vraag: Waar zit hyaluranzuur in? In veel antirimpelproducten zit vandaag de dag hyaluronzuur. Wij lichten er één voor je uit:

DS Laboratories Hyaluronzuur

Dit Amerikaanse bedrijf heeft een multimoleculaire hyaluronzuurcomplex serum op de markt gebracht. Met wel 10 verschillende vormen hyaluronverbindingen in het serum wordt de stevigheid en elasticiteit van de huid bewezen verbeterd. Het DS Laboratories Hyaluronzuur Serum biedt diepe en langdurige hydratatie voor minder rimpels en een betere huidtextuur. Of je nu een droge, normale, olie-achtige of gevoelige huid hebt, maakt niet uit. Het serum is namelijk voor ieder huidtype geschikt!

Linn Pharma Hyaluronzuur

Ben je op zoek naar een supplement van hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur een natuurlijke stof is, die te vinden is in huid, haar, zenuwen én het bindweefsel, kan het ook van binnenuit werkzaam zijn. Zo heeft Linn Pharma hyaluronzuur supplementen, in de vorm van ampullen. Deze Linn Pharma Hyaluronzuur ampullen bestaan uit hyaluronzuur, maar hebben ook andere werkzame ingrediënten als uit zink, koper, vitamine B6 en biotine. Je krijgt dus niet alleen de voordelen van hyaluronzuur, zoals een betere huidelasticiteit of minder nieuwe rimpels.

Zink ondersteunt het immuunsysteem en het gezichtsvermogen en helpt de huid en nagels gezond te houden. Vitamine B6 is juist weer belangrijk voor de stofwisseling en de afbraak en opbouw van aminozuren. Biotine, ook wel vitamine B8, is daarbij noodzakelijk om energie uit eten vrij te maken en helpt om het haar en de huid gezond te houden. Een overschot aan vitamine B8 kan daarbij geen kwaad, dit wordt namelijk uitgeplast. Met één ampul per dag, die een frisse citrusachtige smaak heeft, krijg je boordevol voordelen.

Hyaluronzuur producten kopen bij Bono.nl?

Wil je liever rimpels voorkomen dan genezen of ben je op zoek naar hét hydratiemiddel voor de huid? Het natuurlijke hyaluronzuur kan je hierbij helpen. Bekijk ons assortiment aan huidproducten en kies je favoriet. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!