Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Haaruitval, Haarverlies

Welke vitamine voor haargroei stimulering?

Welke vitamines gaan haaruitval tegen?

Het behouden van gezond haar kan samenhangen met een gebalanceerde inname van vitamines en mineralen. Een goed voedingspatroon kan bijdragen aan het behoud van een gezonde hoofdhuid en haarconditie. In dit blogartikel bespreken we enkele voedingsstoffen die bij kunnen dragen aan het behoud van normaal haar.

Welke (haar)vitamines stimuleren haargroei écht?

Biotine

Vitamines tegen haaruitval 2Biotine, ook bekend als Vitamine H of B8, kan bijdragen aan het behoud van normaal haar. Deze vitamine, aanwezig in voedingsmiddelen zoals eieren, lever, melk, noten en pinda’s, speelt een rol in verschillen de lichaamsprocessen, waaronder de ondersteuning van haarconditie.

Zink en haar

Zink is een mineraal dat kan bijdragen aan de instandhouding van normaal haar. Het is een belangrijk element in tal van lichaamsprocessen. Zink is te vinden in voedselbronnen zoals vlees, kaas, graanproducten, noten, garnalen en mosselen.

Koper en haar pigmentatie

Koper is een mineraal dat een rol speelt in verschillende lichaamsfuncties, waaronder de pigmentatie van het haar. Het komt voor in voedselbronnen zoals orgaanvlees, volkorenproducten, fruit, eieren, peulvruchten, noten, zeevis, fruit, aardappelen en koffie.

Hoe zorg ik dat ik van alle vitamines en mineralen voldoende binnen krijg?

Vitamines tegen haaruitval 3

Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon krijg je de meeste vitamines en mineralen automatisch binnen. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon bestaat uit de volgende groepen:

  • Groenten en fruit
  • Brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten
  • Zuivel, vlees(waren), vis, ei en vleesvervangers
  • Vetten en olie
  • Dranken

Je kunt multivitamines innemen als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon om er zeker van te zijn dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt. In multivitamines zitten meestal alle 13 vitamines en meestal ook een aantal belangrijke mineralen. Voor wie extra ondersteuning wenst, kunnen specifieke supplementen een aanvulling zijn. Het is belangrijk om supplementen te kiezen die aansluiten bij je individuele behoeften en die voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de voedingsstoffen.

Haarvitamines voor haargroei stimulering

Niet iedereen krijgt genoeg of de juiste vitamines en mineralen binnen om een gezonde haargroei te stimuleren. Daarom zijn hier voedingssupplementen voor oftewel haarvitaminesBij Bono bieden we een reeks aan haarvitamines en supplementen aan. Zo hebben we producten zoals OASE Hair Vitamins en onze eigen Bono Haargroei capsules. Deze producten bevatten onder andere biotine en koper, die kunnen bijdragen aan het behoud van gezond haar. Yummy Gummy Hair suikervrij zijn vitaminegummies die niet alleen goed smaken, maar ook een samenstelling hebben die haar, huid en nagels kan ondersteunen

OASE Hair VitaminsBono Haargroei Capsules (60 capsules)Yummygums Hair suikervrij Vitamine Gummies (60 stuks)
 

Naast bovengenoemde haarvitamines verkoopt Bono nog vele andere haarvitamines van A-merken, zoals onder andere SugarBearHair, SweetBunny Hair Vitamins, Foligain Haargroei CapsulesRegenepure en Biovea.

Haarvitamines voor haargroei stimulering kopen bij Bono?

Bekijk ons ruime assortiment aan haarvitamines en kies de haarvitamine die het best bij je past. Bij de één is het een capsule bij de ander heerlijke gummies die naast haarstimulering bevorderen ook heerlijk smaken. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis. Mocht je vragen of advies nodig hebben, schroom niet en neem contact met onze beauty & health team.