Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wenkbrauwen en wimpers: hoe kan je ze het best verzorgen?

Wenkbrauwen en wimpers: hoe kan je ze het best verzorgen?

Wist je dat wimpers en wenkbrauwen niet alleen belangrijk zijn voor je uiterlijk, maar ook een cruciale rol spelen in de bescherming van je ogen tegen stof en vuil? In dit artikel duiken we dieper in op de wereld van wimper- en wenkbrauwverzorging, en delen we handige tips en inzichten voor het behouden van prachtige, gezonde wimpers en wenkbrauwen.

Wat doet een wimper?

Wimpers zijn niet zomaar delicate haartjes rond je ogen; ze zijn de natuurlijke beschermers van je kostbare oogbollen. Deze kleine haartjes dienen als een barrière tegen allerlei invloeden van buitenaf. Hier zijn enkele van de cruciale functies van wimpers:

 • Bescherming tegen stof en vuil: wanneer je buiten bent, zweven er talloze stofdeeltjes in de lucht. Wimpers fungeren als kleine borstels die deze deeltjes opvangen voordat ze je ogen kunnen bereiken. Dit voorkomt irritatie en ongemak.

 • Bescherming tegen zonlicht: hoewel wimpers niet dezelfde bescherming bieden als een zonnebril, verminderen ze toch de hoeveelheid direct zonlicht die je ogen bereikt. Dit helpt om verblinding te verminderen en beschermt je ogen tegen schadelijke UV-stralen.

 • Verspreiding van traanvocht: traanvocht is essentieel voor de hydratatie van je ogen. Wimpers helpen bij het gelijkmatig verspreiden van dit vocht over het oppervlak van je oog. Hierdoor blijven je ogen vochtig en comfortabel.

 • Gevoeligheid voor aanraking: wimpers fungeren als sensoren die je ooglid waarschuwen voor mogelijke aanraking. Als er iets in de buurt van je ogen komt, zullen je wimpers automatisch naar voren bewegen om te voorkomen dat vreemde voorwerpen je oog raken.

 • Esthetische rol: naast hun beschermende functie dragen wimpers ook bij aan de esthetiek van je gezicht. Lange, volle wimpers kunnen je ogen aantrekkelijker maken en je een jeugdige uitstraling geven.

Het is verbazingwekkend hoe deze kleine haartjes zoveel essentiële taken uitvoeren om je ogen te beschermen en comfort te bieden. Daarom is het van groot belang om goed voor je wimpers te zorgen, zodat ze hun functie optimaal kunnen vervullen en je ogen gezond en stralend blijven.

Wat doet een wenkbrauw?

Wenkbrauwen zijn meer dan alleen een modeverklaring; ze spelen een essentiële rol in het functioneren van je gezicht. Wenkbrauwen hebben verschillende functies, waaronder:

 • Bescherming tegen Vocht en Zweet: Wenkbrauwhaartjes werken als een natuurlijke regenkap, die voorkomt dat zweet en regenwater in je ogen druppelen. Ze houden je ogen helder, zelfs tijdens slecht weer.

 • Gezichtsuitdrukking: Wenkbrauwen spelen een belangrijke rol in het overbrengen van emoties en expressies. Door hun beweging kunnen we boosheid, verbazing, vreugde en andere gevoelens uitdrukken.

 • Bescherming tegen Zonlicht: Net als wimpers helpen wenkbrauwen om direct zonlicht en fel licht te verminderen, wat verblinding kan voorkomen en de ogen beschermt tegen schadelijke UV-stralen.

 • Esthetische Waarde: Wenkbrauwen dragen bij aan de symmetrie en algehele uitstraling van je gezicht. Goed gevormde wenkbrauwen kunnen je ogen groter laten lijken en je gezichtskenmerken in balans brengen.

Kortom, wenkbrauwen zijn niet alleen een modeaccessoire; ze zijn een functioneel en esthetisch onderdeel van je gezicht dat je ogen beschermt en je uitdrukkingen mogelijk maakt. Het is belangrijk om ze goed te verzorgen en te stylen om zowel hun functie als hun schoonheid te behouden.

Hoe krijg je mooie volle wimpers en wenkbrauwen?

Prachtige, volle wimpers en wenkbrauwen kunnen je gezichtskenmerken benadrukken en je een betoverende uitstraling geven. Hier zijn stappen die je kunt nemen om zowel je wimpers als wenkbrauwen te verbeteren:

Stimuleer de groei:

 • Voedingsstoffen en biotine: begin met de basis. Een dieet rijk aan voedingsstoffen, waaronder biotine, kan bijdragen aan de normale haargroei. Biotine is te vinden in voedingsmiddelen zoals eieren, noten en zalm. Overweeg supplementen als je extra ondersteuning nodig hebt.

 • Wimper- en wenkbrauwserums: er zijn speciale serums voor zowel wimpers als wenkbrauwen op de markt. Kijk naar serums met ingrediënten zoals prostaglandines en peptidecomplexen. Dagelijks gebruik volgens de instructies kan veelbelovende resultaten opleveren.

Verzorging en styling:

 • Wimperverzorging: reinig je wimpers dagelijks met een milde make-upremover en vermijd wrijven om beschadiging te voorkomen. Kam je wimpers voorzichtig met een schone wimperborstel om ze te reinigen en te ontdoen van make-upresten.

 • Wenkbrauwverzorging: houd je wenkbrauwen goed verzorgd door ze te epileren of te waxen, afhankelijk van je voorkeur. Kam ze in vorm met een wenkbrauwborstel en overweeg professioneel stylen voor de perfecte wenkbrauwvorm.

Verbeter de uitstraling:

 • Kies de juiste mascara: voor wimpers is mascara een geweldig hulpmiddel om volume en lengte toe te voegen. Selecteer een mascara die bij jouw stijl past, zoals volume- of lengtemascara. Als je gevoelige ogen hebt, overweeg dan hypoallergene mascara's die minder kans hebben op irritatie. De formule van de mascara is van cruciaal belang: kijk naar mascara's die hydraterende en voedende ingrediënten bevatten, zoals keratine of pantheons. Deze helpen om je wimpers te versterken en te beschermen. Verder is het belangrijk om te kijken welk type mascara het beste werkt voor jouw wimpers: waterproef of niet-waterproef. Waterproof mascara is geweldig voor langdurige slijtage en bestand tegen tranen en regen. Niet-waterproof mascara is gemakkelijker te verwijderen en kan geschikter zijn voor dagelijks gebruik. Kies op basis van je behoeften.

 • Wenkbrauwproducten: voor wenkbrauwen zijn er verschillende producten beschikbaar, waaronder potloden, poeders en gels. Kies degene die bij jouw voorkeuren en behoeften passen om je wenkbrauwen mooi te definiëren.

 • Professionele styling: overweeg professionele styling voor zowel je wimpers als wenkbrauwen voor een deskundige aanpak die bij jouw gezicht past.

 • Wimperkruller: Gebruik een wimperkruller voordat je mascara aanbrengt. Dit opent je ogen en tilt je wimpers op, waardoor ze voller lijken.

Door aandacht te besteden aan zowel de groei als de verzorging en styling van je wimpers en wenkbrauwen, kun je genieten van een betoverende oogopslag met mooie, lange, volle wimpers en perfect gevormde wenkbrauwen. Vergeet niet om altijd

Lashes and brows: how to care for them

Wimpergroeiserums

Wimpergroeiserums zijn speciaal ontworpen om de lengte en volheid van je wimpers te verbeteren. Ze werken door de wimperfollikels te voeden en de groeicyclus te verlengen. Ze worden meestal aangebracht langs de bovenste wimperlijn met een dunne applicator, vergelijkbaar met eyeliner. De actieve ingrediënten dringen door in de haarzakjes en stimuleren de groei. Het is belangrijk om consistent te zijn en het serum regelmatig aan te brengen, meestal 's avonds, voor het beste resultaat. Geduld is ook essentieel, omdat het enkele weken tot maanden kan duren voordat de resultaten zichtbaar worden.

Wenkbrauwgroeiserums

Wenkbrauwgroeiserums zijn ontwikkeld om de groei van wenkbrauwhaartjes te stimuleren en de algehele uitstraling van de wenkbrauwen te verbeteren. Net als wimpergroeiserums worden wenkbrauwgroeiserums meestal aangebracht op de wenkbrauwen met een dunne applicator. De actieve ingrediënten dringen door in de haarzakjes en stimuleren de groei van nieuwe haartjes en verdikking van bestaande haartjes. Regelmatig en consistent gebruik is essentieel voor het zien van resultaten. 

Bono's aanraders

SugarBear LashCare
 SugarBear lash care bij Bono

DS Laboratories Spectral Lash Wimperserum
   DS Lash serum van Bono

Elk van deze producten biedt een unieke combinatie van ingrediënten om de gezondheid en uitstraling van wenkbrauwen en wimpers te verbeteren.

Conclusie

Van het bieden van bescherming tegen stof en zonlicht tot het helpen bij de expressie van emoties, deze kleine haartjes zijn van groot belang voor zowel onze gezondheid als onze schoonheid. Voor diegenen die op zoek zijn naar manieren om hun wimpers en wenkbrauwen te versterken en te verbeteren, biedt Bono een reeks serums die kunnen helpen. Bekijk ons volledige assortiment die je kunnen helpen jouw oogopslag te transformeren.