Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Oceaan oogsten: ontdek de kracht van zeesupplementen

Oceaan oogsten: ontdek de kracht van zeeproducten

De oceaan, een bron van leven en mysterie, herbergt een schat aan natuurlijke ingrediënten die kunnen bijdragen aan ons welzijn. In deze blog verkennen we de fascinerende wereld van zeegerelateerde supplementen. Deze natuurlijke producten, afkomstig uit de diepten van de zee, winnen aan populariteit vanwege hun potentiële gezondheidsvoordelen. 

De oceaan: ontdek zee supplementen bij Bono

Vissupplementen

Als we het hebben over vissupplementen, is het belangrijk om het brede spectrum van producten die afkomstig zijn van vis te begrijpen. Dit omvat niet alleen visolie, maar ook bijvoorbeeld visgelatine en viscollageen. Elk van deze supplementen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Visgelatine

Visgelatine, vervaardigd uit de huid en botten van vis, staat bekend als een hoogwaardig alternatief voor traditionele gelatine, die vaak afkomstig is van runderen of varkens. Dit product wordt geproduceerd door de eiwitten uit de huid en botten van vis te extraheren, vaak van soorten die niet primair voor consumptie worden gebruikt. Dit proces omvat het reinigen, hydrolyseren (het afbreken van de eiwitstructuren met water) en vervolgens het zuiveren van de gelatine.

Visgelatine onderscheidt zich door zijn unieke gelerende eigenschappen, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is in diverse toepassingen. In de voedingsindustrie wordt het gebruikt als geleringsmiddel in snoepgoed, desserts en als stabilisator in zuivelproducten. In de farmaceutische industrie wordt het toegepast in de vervaardiging van capsules en in cosmetica als verdikkingsmiddel en stabilisator. Bovendien is visgelatine halal en koosjer, waardoor het geschikt is voor een breder publiek.

Viscollageen

Viscollageen is een type collageen dat wordt gewonnen uit vis. Collageen helpt de huid van binnenuit te versterken en de conditie van de huid te ondersteunen. Viscollageen wordt vaak beschouwd als superieur aan andere soorten collageen vanwege zijn betere biobeschikbaarheid en absorptie in het lichaam. Dit maakt het een populaire keuze in de cosmetische industrie en voor voedingssupplementen die gericht zijn op huidverzorging en anti-veroudering.

Het gebruik van viscollageen in plaats van collageen uit andere bronnen wordt gestimuleerd door duurzaamheidsredenen, aangezien het vaak wordt geproduceerd uit bijproducten van de visindustrie. Dit draagt bij aan een vermindering van afval en een efficiënter gebruik van natuurlijke hulpbronnen. 

Visolie

Visolie is waarschijnlijk het meest bekende vissupplement. Het is rijk aan omega-3 vetzuren, met name EPA en DHA. EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart, tot de instandhouding van de normale bloeddruk en helpt de hersenfunctie normaal te houden. 

Hoe wordt visolie gewonnen? 

De productie van visolie begint met de selectie van geschikte vissoorten. Veelgebruikte bronnen zijn vette vissoorten zoals haring, makreel, sardines en zalm. Deze vissen worden gewaardeerd om hun natuurlijk hoge gehalte aan omega-3 vetzuren. Na de vangst worden de vissen verwerkt, waarbij de olie uit het visvlees wordt geëxtraheerd. Dit proces omvat meestal koken, persen, centrifugeren en verfijnen om de olie te zuiveren en onzuiverheden te verwijderen. 

Kwaliteit visolie

De kwaliteit van visolie wordt bepaald door de zuiverheid, de concentratie van EPA en DHA, en de versheid. Hoogwaarde visolie heeft een laag gehalte aan verzadigde vetten en verontreinigingen, en een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren. De bron van de vis en de methoden van verwerking en zuivering spelen een sleutelrol in de uiteindelijke kwaliteit van het supplement. 

Visolie is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, vloeistoffen en zelfs verrijkte voedingsmiddelen. De keuze voor een specifieke vorm hangt af van persoonlijke voorkeur, dosering en gebruiksgemak. 

Algen 

Algen zijn eenvoudige, vaak eencellige organismen die in water leven. Deze organismen zijn onderverdeeld in verschillende families, elk met hun unieke kenmerken. Chlorella en spirulina zijn twee bekende soorten algen, die tot de superfoods worden gerekend. 
  • Chlorella supplements bij BonoChlorella is een zoetwateralg, voornamelijk afkomstig uit Taiwan en Japan. Het staat bekend als superfood vanwege zijn rijke voedingswaarde. Chlorella bevat eiwitten, vitamine B-12, ijzer, omega-3 vetzuren en mineralen. 
  • Spirulina supplements bij BonoSpirulina, een blauwgroene alg, groeit in mineraalrijke alkalische meren en is ook geclassificeerd als superfood. Spirulina is rijk aan eiwitten, koolhydraten, vetten, calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Hoe algen te gebruiken? 

Algensupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten, poeders of vloeistoffen. 

Zeewier

Zeewier is een verzamelnaam voor verschillende soorten zeegroenten die in mariene wateren groeien. Het is een duurzame, voedzame bron van verschillende vitamines, mineralen, antioxidanten, en voedingsvezels. Rijk aan jodium, ijzer, calcium en vitaminen zoals B12 en D, speelt ziewier een belangrijke rol in voeding- en gezondheidsproducten. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals kelp, nori en wakame. 

Zeewier oogsten

De oogst van zeewier varieert per soort. Sommige worden met de hand geoogst in natuurlijke habitats, terwijl andere soorten op grote schaal worden gekweekt in zeewierboerderijen. Duurzame oogstpraktijken zijn essentieel om de mariene ecosystemen te beschermen en de voortdurende beschikbaarheid van deze waardevolle hulpbron te waarborgen. 

Zeewier vindt zijn toepassing in een breed schala aan producten. In de voedingsindustrie wordt het gebruikt als natuurlijke smaakversterker, verdikkingsmiddel en als bron van umani. In de gezondheids- en schoonheidsindustrie worden zeewierextracten gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun hydraterende eigenschappen en het vermogen om de huid te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren. 

Zeemos 

Zeemos, ook bekend als Iers mos, is een soort roodwier dat in koude wateren langs de Atlantische kusten van Europa en Noord-Amerika groeit. Het staat bekend om zijn rijke gehalte aan mineralen en vitaminen, en wordt vooral gewaardeerd om zijn natuurlijke slijmstoffen, die carrageen bevatten. De verzachtende eigenschappen van zeemos maken het een populair ingrediënt in natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten.

Bono's assortiment aan zee supplementen

Kelp supplementen bij Bono

NOW Foods Kelp 150 mcg is een voedingssupplement dat kelp bevat, een type bruin zeewier rijk aan jodium en andere mineralen. Jodium is mede nodig voor een normale productie van schildklierhormoon en werking van de schildklier. Ook helpt het bij het gezond houden van de huid en is het goed voor de concentratie, geheugen, en houdt het de geest helder. 

BareOrganics Ierse zeemos bij Bono

BareOrganics Ierse Zeemos Immuniteit Poeder is een voedingssupplement afkomstig uit het koude klimaat van Ierse wateren, ook bekend als carrageenmos of parelmos. Dit product, dat vaak gebruikt wordt als een veganistisch verdikkingsmiddel, is ideaal voor toevoeging aan smoothies en desserts. Het historische gebruik van Iers Mos in zowel medicinale als voedingsdoeleinden benadrukt zijn veelzijdigheid. De unieke eigenschappen van dit poeder maken het een waardevolle aanvulling op een gezonde levensstijl. 

Vitakruid algenolie bij Bono

Vitakruid Vegan Omega 3 Algenolie 1250 Triglyceriden 500 DHA (50 ml) is een plantaardig supplement, perfect voor veganisten en milieubewuste consumenten. Het biedt een rijke bron van DHA, afkomstig uit duurzaam gekweekte algen. Dit supplement, ontwikkeld door Algarithm® met aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen, bevat 500 mg DHA per dosering. 

Vitakruid viscollageen poeder bij Bono

Vitakruid Pure viscollageen poeder, verrijkt met Vitamine C en Zink, is een hoogwaardig voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van mensen die hun algemene welzijn en uiterlijke schoonheid willen ondersteunen. Het product, met zijn fijne textuur, is perfect om moeiteloos op te lossen in jouw favoriete dranken zoals smoothies, sappen of zelfs water. De toevoeging van vitamine C en zink draagt bij aan de normale werking van de huid, het immuunsysteem en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.  

Visolie supplementen van Vitakruid bij Bono
Vitakruid Visolie Forte 1000mg EPA35 DHA25 is een supplement ontworpen om een optimale balans van Omega-3 vetzuren te bieden. Deze zorgvuldig samengestelde formule bevat 1000 mg visolie per softgel, met een specifieke verhouding van EPA en DHA om de algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Conclusie

Heeft deze reis door de wereld van zeegerelateerde supplementen jouw interesse gewekt? Verdiep je verder in de voordelen van deze natuurlijke supplementen en ontdek hoe ze jouw gezondheid en welzijn kunnen verbeteren. Bekijk ons assortiment op Bono en laat de kracht van de zee jouw levensstijl verrijken!