Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Zink: hét essentiële mineraal voor de gezondheid van je lichaamsprocessen

Zink: hét essentiële mineraal voor de gezondheid van je lichaamsprocessen

Als je aan zink denkt, denk je waarschijnlijk aan een simpel mineraal dat je in multivitamines en supplementen tegenkomt. Maar zink is meer dan dat; het draagt bij tot de instandhouding van normale botten, een normale cognitieve functie, en een normale werking van het immuunsysteem. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over zink en hoe zinksupplementen kunnen bijdragen aan jouw gezondheid.

Wat is zink?

Zink is een mineraal dat van nature in je lichaam voorkomt. Het speelt een rol bij de synthese van eiwitten, DNA en RNA, en draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten. Bovendien draagt zink bij tot de instandhouding van een normale huid en normaal haar.

Voor sommige groepen, zoals vegetariërs en veganisten, kan het een uitdaging zijn om voldoende zink binnen te krijgen. Zinksupplementen kunnen dan een nuttige aanvulling zijn.

Belang van zink voor je gezondheid

Zink draagt bij aan verschillende belangrijke lichaamsfuncties:

 • Immuunsysteem: zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 • Wondgenezing: het draagt bij tot de instandhouding van een normale huid.
 • Stofwisseling: zink speelt een rol in het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten.
 • Botten: ziink draagt bij tot de instandhouding van normale botten.

  Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan zink? 

  Hoewel zink in veel voedingsmiddelen voorkomt, zijn sommige bronnen rijker aan zink dan andere. Hier zijn enkele van de beste voedingsmiddelen om aan je dieet toe te voegen als je jouw zinkinname wilt verhogen:

  • Oesters: Oesters zijn een van de rijkste bronnen van zink, met ongeveer 74 milligram zink per 100 gram.
  • Rood vlees: Rood vlees, zoals rundvlees en lamsvlees, is een goede bron van zink. 100 gram rundergehakt bevat bijvoorbeeld ongeveer 4 milligram zink.
  • Kip: Kip is een andere goede bron van zink. 100 gram kippenborst bevat ongeveer 1,1 milligram zink.
  • Bonen: Bonen, zoals kikkererwten, witte bonen en zwarte bonen, zijn een goede bron van zink voor vegetariërs en veganisten. 100 gram gekookte kikkererwten bevatten bijvoorbeeld ongeveer 0,8 milligram zink.
  • Noten: Noten, zoals cashewnoten, amandelen en walnoten, zijn ook een goede bron van zink. 100 gram cashewnoten bevatten bijvoorbeeld ongeveer 5,6 milligram zink.

  Hoewel het mogelijk is om voldoende zink binnen te krijgen via je dieet, kan het voor sommige mensen lastig zijn om genoeg zink binnen te krijgen. Dit is waar zinksupplementen van pas kunnen komen.

  Hoe werken zinksupplementen?

  Zinksupplementen zijn er in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules en vloeibare supplementen. Ze zijn bedoeld om je zinkinname aan te vullen en ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal functioneert.

  Er zijn verschillende soorten zinksupplementen beschikbaar, waaronder NOW Foods Vlierbes Zink, Lindens Zink Magnesium Vitamine B6 90tab en NOW Foods C1000 Zink. Elk van deze supplementen bevat zink in combinatie met andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor je gezondheid.

  Now Foods Vlierbes & Zink

  1. NOW Foods Vlierbes Zink bevat vlierbes, een ingrediënt dat een rol speelt in het immuunsysteem.

  Lindens Zink Magnesium & Vitamine B6 (90 tabletten)

  2. Lindens Zink Magnesium Vitamine B6 90 tab bevat zink in combinatie met magnesium en vitamine B6.

  NOW Foods C-1000 Zink Immuniteit

  3. NOW Foods C-1000 Zink Immuniteit bevat zink in combinatie met vitamine C.

  Hoe kun je zinksupplementen het beste gebruiken?

  Zinksupplementen kunnen het beste worden ingenomen met voedsel om de opname te verbeteren. Het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink niet te overschrijden. Voor volwassenen wordt een dagelijkse inname van 8 tot 11 milligram zink aanbevolen.

  Zinksupplementen kopen bij Bono? 

  Benieuwd wat Zink voor jou kan betekenen? Bekijk dan ons Zink assortiment. Haal nu jouw favorieten in huis! Voor 23:59 besteld, morgen in huis!