Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Zink tegen haarverlies. Werkt het echt?

Lina ter Hennepe

Zink tegen haarverlies - helpt het?

Zink is een essentieel mineraal dat een rol speelt in tal van lichaamsfuncties. Het is te vinden in diverse voedselbronnen, zoals dierlijke eiwitten, bonen, noten, zaden, en bepaalde groenten.

Zink en het lichaam

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten en speelt een rol in het celdelingsproces. Daarnaast draagt zink bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting. Verder draagt zink bij aan het behoud van normaal haar en aan normale haargroei. Het houdt je haren sterk en zorgt voor het behoud van glanzend haar. 

  Voeding met veel zink

  Wanneer je vermoedt dat je een zink tekort hebt (dit kan o.a. vastgesteld worden door een meting van het zink niveau in het bloedplasma), is het raadzaam om eerst je eetpatroon onder de loep te nemen. Zink wordt aangetroffen in een breed scala aan voedingsmiddelen, denk aan eiwitten zoals eieren, vlees, leven, zeevruchten (vooral oesters) en gevogelte. Voor alle vegetariërs onder ons zijn bonen, noten (bijvoorbeeld amandelen, pinda’s en pecannoten), zaden (zoals sesamzaad, pompoenpitten), haver, zilvervliesrijst, tarwekiemen, pompoen, zeewier en doperwten goede bronnen. Zink is ook te vinden in andere bronnen zoals haring, spinazie, asperges, miso, snijbiet en gember.

  OASE Hair Vitamins

  Een gebrek aan zink: tekenen en symptomen

  Symptomen van milde/matige zinkgebrek:

  • Slechte huid
  • Verlies van eetlust
  • Slechte weerstand
  • Allergieën 

  Symptomen van ernstig zinkgebrek:

  • Haaruitval
  • Chronische diarree
  • Verminderd smaak- en reukvermogen
  • Nachtblindheid
  • Huidafwijkingen

  Veiligheid en aanbevelingen

  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink is belangrijk om in acht te nemen. Overschrijding van de aanbevolen hoeveelheden kan tot bijwerkingen leiden. Het is altijd verstandig om met een gezondheidsprofessional te overleggen voordat je met zinksupplementen begint, vooral bij bestaande gezondheidsproblemen.

   Supplementen met zink die absoluut de moeite waard zijn

   Foligain Haargroei Capsules

   FOLIGAIN Haargroei capsules

   Foligain Haargroei Capsules. Deze capsules bevatten zink en andere ingrediënten zoals Saw Palmetto, Berry Extract, Foliumzuur, Biotine, Niacine en Vitamine B6.   

   Regenepure Essentials Haargroei Capsules

   Regenepure haargroei capsules

   Regenepure Essentials Capsules. Met een combinatie van zink, Biotine, Saw Palmetto en aminozuren, bieden deze capsules een aanvullende ondersteuning voor het lichaam.


   OASE Hair Vitamins

   OASE Haarvitamines

   Mocht je moeite hebben met het slikken van capsules of dit als onprettige ervaren, hebben wij een andere goede oplossing die wij je kunnen bieden. OASE Hair Vitamins zijn een van ons best verkochte vitamines in de vorm van een snoepje met een heerlijke bessensmaak. Deze snoepjes bevatten naast andere belangrijke vitamines en mineralen ook zink. OASE Hair Vitamins zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Wij raden aan om altijd eerst zelf onderzoek te doen welk product het beste bij jou past om vervolgens daar extra informatie over te verschaffen bij jouw arts. Zo voorkom je dat je straks allemaal verschillende supplementen aan het uitproberen bent, met de nodige risico’s.

   OASE Hair Vitamins