Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Haarolie

Haarolie kan je een handje helpen bij het onderhouden van de conditie van je haar. Vooral als je last hebt van droog en beschadigd haar kan je baat hebben bij het gebruik van haarolie. Je haar glanst en wordt ook zachter. Haarolie bevat vaak oliën die het haar intensief voeden, verzorgen en vaak ook beschermen tegen factoren van buitenaf. Heb je beschadigd, dun of droog haar? Dan adviseren we je om haarolie toe te passen bij je dagelijkse haarroutine. Je haar kan je eeuwig dankbaar zijn.

Wanneer heb je haarolie nodig?

Je produceert van nature al “olie” in de hoofdhuid. Je talgklieren produceren een soort van vetlaagje die we sebum noemen. Dit vetlaagje beschermt je hoofdhuid en haar tegen omgevingsfactoren die slechte invloed hebben op je haar. Als je te weinig sebum produceert, kan het haar droog en beschadigd raken. Ook kan je door gebrek aan sebum last krijgen van roos, haaruitval of dunner wordend haar.  Dan kan een haarolie goed van pas komen om dit tekort aan te vullen. Je haar is dan alsnog beschermd en gehydrateerd. Heb je krullend of pluizig haar? Dan is haarolie een must in je haarroutine. Deze haartypes moeten intensief gevoed worden, doe je dit niet dan wordt het haar snel pluizig.

Welke haarolie is goed voor je haar?

De hamvraag is natuurlijk welke haarolie het best is voor je haar. Ga voor haarolie die gemaakt is voor je haartype. Heb je droog of beschadigd haar? Dan kunnen kokos- en arganolie veel voor je haar betekenen. Heb je futloos haar? Dan kan olijfolie er weer leven in blazen. Amandelolie is weer ideaal voor dunner wordend haar. Meestal lees je op de verpakking op basis van welke actieve ingrediënt de haarolie gemaakt is. Tegenwoordig tref je voor elk haarprobleem een haarolie die je haar weer herstelt en voedt.

Waar moet je opletten als je olie voor je haar koopt?

Bij het kopen van de beste olie voor je haar moet je op een paar factoren letten. Eén van de belangrijke dingen is om te kijken wat de staat van je coupe is. Er bestaan namelijk verschillende soorten olie. Olie voor extreem beschadigd haar tot olie voor dun wordend haar. Ook wil je bepalen of je wel of niet voor enkel natuurlijke ingrediënten gaat en welke ingrediënten je graag in je haarolie wilt. Is je haar extreem beschadigd dan doe je er goed aan om voor arganolie te gaan. Let dus goed op waar de haarolie van gemaakt is en of dit bijdraagt aan de staat waarin je haar verkeert.

Hoe gebruik je een haarolie?

Je kunt haarolie op verschillende manieren gebruiken. Zo verschilt het per doel hoe je haarolie toepast in je haarroutine. Heb je bijvoorbeeld last van een droge hoofdhuid en wil je de olie gebruiken om je hoofdhuid te hydrateren? Dan masseer je de haarolie in op je hoofdhuid. Heb je droge haarpuntjes? Dan focus je je op de haarpunten. Breng de haarolie vanaf halverwege het haar aan en zorg dat je de haarpunten goed meepakt. We adviseren altijd de olie goed op te warmen tussen je handpalmen. De olie trekt dan beter in en werkt dan beter. Is je haar dun en ben je bang dat je haar te vettig wordt? Gebruik de olie dan in de vorm van een spray. Zo kun je de olie vernevelen over je haar.

Is je haar extreem beschadigd? Dan kan je baat hebben aan een overnight treatment. Seal je haar met genoeg olie. Doe er een microvezel doek omheen en slaap er een nachtje mee. De dag erna kun je je haar wassen als je het te vettig vindt. Let op: laat haarolie niet te lang in je haar/op je hoofdhuid zitten, zodat je poriën niet verstoppen en ontsteken. Je hebt je haar zo een flinke boost aan voedende oliën gegeven.

Welke haarolie voor droog of beschadigd haar?

We kunnen ons voorstellen dat je het stukje zoekwerk graag overslaat. Daarom zetten we enkele haaroliën hieronder voor je op een rijtje per haartype.

Droog haar - Moroccanoil Treatment of OLAPLEX No.7

Dun haar - Moroccanoil Treatment Light

Krullend haar - Moroccanoil Treatment of OLAPLEX No.7

Pluizig haar - Moroccanoil Treatment of OLAPLEX No.7

Gekleurd haar - OLAPLEX No.7

Beschadigd haar - Moroccanoil Treatment of OLAPLEX No.7

Voor- en nadelen van haarolie?

Voordat je je haarroutine aanpast, is het fijn om duidelijk te hebben wat de voor- en nadelen zijn. Wij sommen ze hier voor je op, zodat je weloverwogen voor de juiste haarolie gaat.

Voordelen

  • Voedt het haar intensief.

  • Je hoeft het niet uit te spoelen.

  • Hydrateert ook je hoofdhuid.

  • Herstelt en beschermt je haar.

  • Heerlijke geur.

Nadelen

  • Haar kan vettig aanvoelen.

  • Het is soms zoeken naar de beste haarolie.

  • Haarolie kan poriën verstoppen als je het te lang laat zitten.

De beste haarolie kopen bij Bono.nl?

Wil je ook je coupe voeden, herstellen en beschermen met de beste haaroliën? Ga je voor de heerlijke arganolie van Moroccanoil? Of wil je je coupe intensief behandelen met de gepatenteerde formule van het bekende merk OLAPLEX? Bekijk ons assortiment aan haaroliën en kies wat het best bij jouw haardoel past. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.