Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Haarolie

Haarolie kan handig zijn bij de verzorging van je haar, vooral als je last hebt van droog en beschadigd haar. Het kan je haar glans geven en zachter maken. Haarolie bevat vaak oliën die bedoeld zijn om het haar intensief te voeden en te verzorgen, en mogelijk ook enige bescherming te bieden tegen externe factoren. Heb je beschadigd, dun of droog haar? Dan kan het toevoegen van haarolie aan je dagelijkse routine nuttig zijn.

Wanneer heb je haarolie nodig?

Je hoofdhuid produceert van nature een beschermende laag genaamd sebum. Als je niet genoeg natuurlijke sebum hebt, kan je haar droog en beschadigd lijken, en kun je last krijgen van bijvoorbeeld roos, haaruitval of dunner wordend haar. In zulke gevallen kan haarolie helpen door extra vocht en bescherming te bieden. Voor krullend of pluizig haar kan haarolie een belangrijk onderdeel zijn van de haarroutine.

De juiste haarolie kiezen

Het kiezen van de juiste haarolie hangt af van je haartype en behoeften. Voor droog of beschadigd haar zijn kokos- en arganolie populaire keuzes. Olijfolie kan nuttig zijn voor futloos haar, en amandelolie wordt vaak aanbevolen voor dunner wordend haar. Let op de verpakking voor informatie over de actieve ingrediënten.

Tips voor het kopen van haarolie

Bij het kiezen van haarolie, overweeg de conditie van je haar. Er zijn oliën voor een reeks haarproblemen, van extreme schade tot dunner wordend haar. Beslis of je de voorkeur geeft aan natuurlijke ingrediënten en welke ingrediënten je wilt hebben. Voor extreem beschadigd haar wordt vaak arganolie aanbevolen. Let goed op de samenstelling van de haarolie.

Hoe gebruik je haarolie?

Haarolie kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van je behoeften. Als je bijvoorbeeld een droge hoofdhuid hebt, masseer de olie dan in je hoofdhuid. Voor droge haarpunten, focus op de punten. Breng de olie vanaf halverwege het haar aan en zorg dat je de haarpunten goed meeneemt. Verwarm de olie eerst in je handpalmen voor betere absorptie. Als je dun haar hebt en bang bent voor een vettig gevoel, gebruik de olie dan als spray.

Voor extreem beschadigd haar kan een nachtbehandeling nuttig zijn. Gebruik voldoende olie, wikkel je haar in een microvezeldoek en laat het een nacht zitten, was het uit als het te vettig aanvoelt. Let op: laat haarolie niet te lang in je haar of op je hoofdhuid zitten om verstopte poriën te voorkomen.

Haarolie aanbevelingen per haartype

Voor- en nadelen van haarolie

Voordat je je routine aanpast, is het nuttig om de potentiële voordelen en nadelen van haarolie te begrijpen.

Voordelen:

  • Kan het haar voeden.
  • Hoeft meestal niet uitgespoeld te worden.
  • Kan ook de hoofdhuid hydrateren.
  • Heeft als doel het haar te herstellen en te beschermen.
  • Vaak een aangename geur.

Nadelen:

  • Kan het haar vettig laten aanvoelen.
  • Het vinden van de juiste haarolie kan enige tijd kosten.
  • Langdurig gebruik zonder wassen kan leiden tot verstopte poriën.

Haarolie kopen bij Bono?

Interesse om je haar te voeden en te beschermen met kwalitatieve haaroliën? Overweeg je de rijke arganolie van Moroccanoil of de intensieve behandelformule van OLAPLEX? Bekijk ons assortiment aan haaroliën en vind wat het beste bij jouw haar past. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.