Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

HappySoaps

Shampoo, conditioner, zeep en andere bars. Steeds vaker zie je deze vaste vorm van shampoo, conditioner of zeep in de (online)schappen. Niet voor niets worden (shampoo)bars steeds populairder. Deze bars gaan langer mee (90 à 110 wasbeurten) dan reguliere vloeibare shampoos en zetten daarnaast ook een glimlach op het gezicht van onze aarde. Door HappySoaps bars te kopen draag je een steentje bij aan een plasticvrije en duurzame toekomst!

Waarom HappySoaps (shampoo) bars?

Als je een merk kiest, is het belangrijk jezelf af te vragen waarom je het doet. Vind je de werking fijn van de producten, sta je achter het merk vanwege hun doelstellingen en principes of wil je gewoon een lokaal bedrijf steunen terwijl je bijdraagt aan de toekomst van onze aarde? Als bovenstaande punten je triggeren, dan zit je bij het merk HappySoaps goed. Sinds 2019 gaat HappySoaps de strijd aan tegen plastic. Wist je dat er zo’n 5 biljoen stukjes plastic ronddobberen in onze zeeën en oceanen? HappySoaps vond het ook tijd om het roer om te gooien.

HappySoaps; plasticvrij, duurzaam en lokaal

De producten van HappySoaps worden allemaal met liefde in Nederland gemaakt. De twee oprichters Marco en Marcel kozen er bewust voor om de zeeperij in Nederland te vestigen. Zo zorgen ze ervoor dat de CO2-voetdruk zo klein mogelijk blijft. Je vermijdt zo onnodige reiskilometers. Bovendien kan HappySoaps juist omdat alles in Nederland wordt geproduceerd, oog in het zeil houden. HappySoaps weet precies welke ingrediënten er in alle producten zitten. Wist je dat er geen grammetje plastic zit in de productie, opslag en verzending van HappySoaps producten? HappySoaps maakt ook geen gebruik van palmolie.

Welke producten heeft HappySoaps?

Je denkt vaak meteen aan shampoo bars als het om deze vaste vorm van verzorgingsproducten gaat. Shampoo bars zijn ook momenteel de meest gebruikte barvorm. Naast shampoo bars produceert HappySoaps ook: conditioner bars, body lotion bars, body wash bars, body oil bars, shaving bars, deodorant, gezichtsreinigers bars, zonnebrand en zelfs honden shampoo bars. Geen reden dus meer om plastic flessen te verzamelen in je badkamer. 

Hoe gebruik je een shampoo bar van HappySoaps?

Het gebruik van een shampoo bar is vrij simpel, maar toch anders dan de reguliere shampoo uit een fles.

 1. Maak je handen nat en wrijf de shampoo bar tussen je handpalmen. Nu ontstaat er schuim. 
 2. Gebruik het schuim om je haar in te zepen.
 3. Masseer het schuim goed en zorgvuldig door je haar.
 4. Hierna spoel je je haar grondig uit en voila, je coupe is helemaal fris en fruitig.

Tip: Heb je vettig haar? Wrijf dan de shampoo bar over je natte haar. Zo ontvet je het haar beter. Pas wel op; het haar kan droger aanvoelen door deze methode.

Tip: Gebruik na de shampoo bar een conditioner bar. De conditioner bar van HappySoaps zorgt ervoor dat je haar zacht wordt en glanst.

Hoe bewaar je een (shampoo)bar?

Je wilt natuurlijk dat je plasticvrije shampoo bar zo lang mogelijk meegaat. Daarom is het heel belangrijk dat je je bar zorgvuldig bewaart!

 • Laat de shampoo na gebruik goed drogen.
 • Gebruik voor het drogen een zeephouder of -bakje. Check de bewaarproducten van HappySoaps op onze site. Zo heb je een vaste plek en routine voor het bewaren van je bars.

HappySoaps bars: voor- en nadelen

Je vindt het wellicht fijn om in één oogopslag te zien wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van shampoo bars en andere bars. We zetten het graag voor je op een rijtje. 

Voordelen van (shampoo) bars van HappySoaps

 • De (shampoo) bars van HappySoaps zijn plasticvrij
 • Je neemt een (shampoo) bar makkelijk op reis.
 • Een (shampoo) bar gaat lang mee.
 • In de HappySoaps bars zitten geen chemicaliën.
 • (Shampoo) bars nemen minder ruimte in beslag.
 • Je bespaart water door een (shampoo) bar te gebruiken.
 • Shampoo en andere bars dragen bij aan een plasticvrije toekomst.
 • Door HappySoaps (shampoo) bars te kopen, houd je de CO2 voetdruk kleiner.
 • Luxe uitstraling en daarom leuk om cadeau te geven.

Nadelen van (shampoo) bars

 • Een shampoo bar heeft tijd nodig om te drogen.
 • Het kan zijn dat je haar moet wennen aan een shampoo bar.
 • (Shampoo bars) hebben geen sterke geur.
 • Het is wat “lastiger” om op te bergen.

HappySoaps shampoo bars bestellen bij Bono.nl?

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook voor een plasticvrije toekomst gaan? Bekijk ons HappySoaps assortiment. Heb je droog haar? Ga dan bijvoorbeeld voor de Coco Nuts Shampoo Bar. Last van roos of een gevoelige hoofdhuid? Dan kun je baat hebben bij de Aloë You Vera Much shampoo bar. Gooi jij ook het roer om met plasticvrije (shampoo) bars?