Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Maca

Maca is een veelbesproken superfood, bekend om zijn voedingswaarde en historische gebruik in de Andes. Laten we verkennen wat Maca is en waarom het zo populair is.

Wat is Maca?

Maca is een knolgewas uit het Andesgebergte van Peru, bekend om zijn vermogen om te groeien onder zware omstandigheden. Het staat bekend om zijn voedingsrijke samenstelling, waaronder aminozuren, vitamines, mineralen, vezels en vetzuren. In de lokale Peruaanse cultuur wordt Maca traditioneel gebruikt in de keuken en voor algemene welzijnsdoeleinden.

Wat zit er in Maca?

Het poeder van de maca wortel heeft een hoge voedingswaarde en is een rijke bron van diverse vitaminen en mineralen.

Een theelepel (5 gram) macapoeder bevat ongeveer:

  • Calorieën: 16 kcal

  • Koolhydraten: 3,6 gram

  • Eiwit: 0,7 gram

  • Vezels: 0,36 gram

  • Vet: 0,18 gram

  • Vitamine C: 24% ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

  • Koper: 15% ADH

  • Ijzer: 4% ADH

  • Kalium: 3% ADH

  • Vitamine B6: 3% ADH

  • Mangaan: 2% ADH

Uit deze cijfers kunnen we afleiden dat maca veel koolhydraten bevat, redelijk veel vezels en weinig vet. Het bevat ook een aantal essentiële vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, koper en ijzer. 

Algemene gezondheidsaspecten van maca

Maca wordt vaak geassocieerd met verschillende algemene gezondheidsaspecten, zoals energie en vitaliteit*. Verder wordt het geassocieerd met groei en ontwikkeling*, seksuele functie*, voortplanting*, slaap en stressgehalte*. Het is populair in voedingssupplementen en wordt door velen gebruikt als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Heeft het gebruik van Maca bijwerkingen?

Maca is geen vervanging voor gezonde voeding. Combineer hierom Maca met een gebalanceerd dieet en voldoende beweging. Vanwege het effect op de hormonen, wordt geadviseerd aan mensen met schildklierproblemen dit product te vermijden. Maca bevat goitrogenen, dit zijn stoffen die de normale werking van de schildklier kunnen verstoren. Het wordt ook afgeraden om Maca niet te nemen wanneer je behandelingen ondergaat die de hormoonspiegels veranderen. zoals behandelingen voor borstkanker. 

Maca is niet getest op veiligheid bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, kinderen, mensen met medische aandoeningen of mensen die medicijnen gebruiken. In al deze gevallen wordt geadviseerd om contact te nemen met je huisarts. 

Hoge kwaliteit Maca 

Bij Bono bieden we een assortiment van Maca-producten aan. Onze producten, waaronder NOW Foods MACA 500 mg capsules en Maca poeder 750 mg, zijn zorgvuldig geselecteerd om hoge kwaliteit te garanderen. We adviseren om de aanbevolen dosering te volgen en indien nodig medisch advies in te winnen.

Ontdek vandaag nog ons Maca assortiment en ervaar zelf de kwaliteit van deze bijzondere superfood.

NOW

NOW Foods Maca 500 mg is een capsule met een gemiddelde dosis aan hoge kwaliteit Maca. Er wordt geadviseerd om één tot driemaal daags 1 capsule te nemen bij de maaltijd. NOW Foods staat bekend om hoge kwaliteit aan supplementen, vitaminen en mineralen.

NOW Foods Maca poeder 750 mg is een hoge dosering kwalitatieve Maca. Meng dagelijks één theelepel met water of je favoriete drankje. Het is belangrijk om je te houden aan de voorgeschreven hoeveelheden. Mocht je de dagelijkse dosis willen verhogen, neem eerst contact op met je arts. 

Beste Maca supplement kopen bij Bono?

Wil jij je lichaam een energieboost geven of een positieve bijdrage leveren aan je seksuele gezondheid? Dan is een Maca supplement iets voor jou. Bekijk ons Maca assortiment en kies je favoriet. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.

Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating  

  • Maca is een adaptogeen dat helpt bij het aanpassen aan stress.
  • Helpt de fysieke en mentale prestaties te ondersteunen.
  • Draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme.
  • Ondersteunt de seksuele activiteit en het fysieke en emotionele welzijn.
  • Draagt bij aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting.
  • Ondersteunt de gezondheid van de vrouw tijdens de menopauze.

Referenties

  • Alok, S., Jain, S. K., Verma, A., Kumar, M., Mahor, A., & Sabharwal, M. (2013). Plant profile, phytochemistry and pharmacology of Asparagus racemosus (Shatavari): A review. Asian Pacific journal of tropical disease, 3(3), 242-251.
  • Tierra, M. (1988). Planetary herbology. Twin Lakes, WI: Lotus Press.
  • He, Y., Sun, Q., Zhang, X., Bao, X., Wang, Y., Rasheed, M., & Guo, B. (2020). Authentication of the geographical origin of Maca (Lepidium meyenii Walp.) at different regional scales using the stable isotope ratio and mineral elemental fingerprints. Food chemistry, 311, 126058.
  • Chen, L., Li, J., & Fan, L. (2017). The nutritional composition of maca in hypocotyls (Lepidium meyenii Walp.) cultivated in different regions of China. Journal of Food Quality, 2017.
  • Meissner, H. O., Xu, L., Wan, W., & Yi, F. (2019). Glucosinolates profiles in Maca phenotypes cultivated in Peru and China (Lepidium peruvianum syn. L. meyenii). Phytochemistry Letters, 31, 208-216.
  • Fernández-Lázaro, D., Mielgo-Ayuso, J., Córdova Martínez, A., & Seco-Calvo, J. (2020). Iron and physical activity: bioavailability enhancers, properties of black pepper (bioperine®) and potential applications. Nutrients, 12(6), 1886.