Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Vitamine C

Ascorbinezuur (vitamine C) wordt gebruikt om lage vitamine C-waarden te voorkomen of te behandelen bij mensen die niet voldoende vitamine C uit hun voeding opnemen.

Vitamine C-1000

Vitamine C

De meeste mensen die een normaal dieet volgen, hebben geen extra ascorbinezuur/ vitamine C nodig. Een laag vitamine C-gehalte kan leiden tot de ziekte scheurbuik. Scheurbuik kan symptomen veroorzaken als huiduitslag, spierzwakte, gewrichtspijn, vermoeidheid of zelfs tanduitval. Vitamine C speelt ook een belangrijke rol in het lichaam. Het is nodig om de gezondheid van de huid, het kraakbeen, de tanden, de botten en de bloedvaten in stand te houden. Het wordt ook gebruikt om de lichaamscellen te beschermen tegen beschadiging. Het staat bekend als een antioxidant.

Vitamine C goed voor

Antioxidant
Vitamine C is een sterke antioxidant die het antioxidantgehalte in uw bloed kan verhogen. Dit kan helpen het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen te verminderen.

Bloeddruk verlagen
Vitamine C-supplementen blijken de bloeddruk te verlagen, zowel bij gezonde volwassenen als bij mensen met hoge bloeddruk.

Vermindert kans op hartaandoeningen
Vitamine C-supplementen worden in verband gebracht met een verminderd risico op hartaandoeningen. Deze supplementen kunnen risicofactoren voor hartziekten verlagen, waaronder hoge bloedwaarden LDL (slecht) cholesterol en triglyceriden.

Lagere urinezuurspiegels
Vitamine-C-rijke voedingsmiddelen en supplementen worden in verband gebracht met lagere urinezuurspiegels in het bloed en een lager risico op jicht.

Absorptie ijzer verbeteren
Vitamine C kan de absorptie verbeteren van ijzer dat slecht wordt opgenomen, zoals ijzer uit vleesvrije bronnen. Het kan ook het risico op ijzertekort verminderen.

Afweersysteem versterken
Vitamine C kan de immuniteit bevorderen door de witte bloedcellen efficiënter te laten werken, het afweersysteem van de huid te versterken, en wonden sneller te helpen genezen.

Geheugen- denkstoornissen
Een laag vitamine C-gehalte wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op geheugen- en denkstoornissen zoals dementie, terwijl een hoge inname van vitamine C uit voedingsmiddelen en supplementen een beschermend effect blijkt te hebben.

Hoe gebruik je C-1000?

Neem deze vitamine via de mond met of zonder voedsel, meestal 1 tot 2 keer per dag. Volg alle aanwijzingen op de verpakking van het product of volg de aanwijzingen van jouw arts.

Vitamine C capsules

Als u de capsules met verlengde afgifte neemt, slik ze dan in hun geheel door. Maak capsules of tabletten met verlengde afgifte niet fijn en kauw er niet op. Hierdoor kan het geneesmiddel in één keer vrijkomen, waardoor het risico op bijwerkingen toeneemt. Splits ook geen tabletten met verlengde afgifte, tenzij ze een maatstreepje hebben en uw arts of apotheker u dat opdraagt. Slik de hele of gesplitste tablet door zonder te pletten of te kauwen. Neem dit product in met een vol glas water tenzij je arts anders adviseert.

Vitamine C kauwtabletten

Als je kauwtabletten gebruikt, kauw ze dan goed door en slik ze door. Als je zuigtabletten inneemt, breng dan het zuigtablet in uw mond en laat het langzaam oplossen.

Vitamine C Poeder

Als je het poeder neemt, meng het dan grondig met de juiste hoeveelheid vloeistof of zacht voedsel en roer het goed door. Neem het mengsel meteen in zijn geheel in. Maak geen voorraad aan voor later gebruik. Als je de vloeibare vorm van deze vitamine gebruikt, meet de dosis dan zorgvuldig af met een speciaal afmeetapparaat/lepel. Gebruik geen huishoudlepel omdat je dan misschien niet de juiste dosis krijgt.

Waar zit vitamine C in?

Als ergens de meeste vitamine C in zit dan is het wel in groenten, fruit en aardappelen. Eet daarom elke dag een goede portie van. Vitamine C helpt je weerstand op peil te houden. Maar dat niet alleen: het is ook belangrijk voor je huid, voor (sterke) tanden, voor je zenuwstelsel en het helpt om vermoeidheid te verminderen.

Top 10 vitamine C bronnen

  1. Guave
  2. Rode paprika
  3. Zwarte bessen
  4. Spruitjes
  5. Peterselie
  6. Boerenkool
  7. Tuinbonen
  8. Groene kool
  9. Kiwi
  10. Aardbeien

Hoeveel vitamine C per dag?

De Gezondheidsraad adviseert 75 mg vitamine C per dag, maar de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid adviseert 80 mg en andere experts bevelen een nog hogere hoeveelheid aan.

Welke vitamine C producten verkoopt Bono?

Wil  je je voeding aanvullen met extra vitamine C? Dan ben je bij Bono aan het goede adres voor de beste vitamine C en andere voedingssupplementen.

NOW Foods Vitamine C - 1000 Complex

Vitamine C1000 complex

NOW Foods Vitamine C1000 Complex is een in water oplosbare voedingsstof die bekend staat om zijn vitale rol in onder andere het immuunsysteem.

NOW Foods Vitamine C - 1000 met Rozenbottel

NOW Foods Vitamine C1000 met Rozenbottel. Vitamine C is een Antioxidant en valt onder de wateroplosbare Vitamines. Vitamine C is nauw betrokken bij veel processen in het lichaam. Het zorgt mede voor een goede weerstand, voor het behoud van sterke botten en het ondersteunt de tanden. Ook bevat dit vitamine C supplement bioflavonoïden. Bioflavonoïden werden in 1936 door de Hongaarse wetenschapper Dr. Albert Szent Gyorgyi aangetroffen in citrusvruchten. In het zachte, witte gedeelte onder de schil. Hij noemde zijn vondst vitamine P.

Lindens Vitamine C + 1000 mg

Lindens Vitamine C+ 1000mg (120 tabletten)

Lindens Vitamine C + levert 1250% NRV (Nutrient Reference Value) van vitamine C per tablet, speciaal ontworpen om de opname te maximaliseren. Lindens Vitamine C + is geformuleerd als een tablet met vertraagde afgifte.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding of gezonde levensstijl.

De beste vitamine C kopen bij Bono

Geef je lichaam een boost met de gunstige effecten van vitamine C! Bij Bono bestel je snel en kun je rekenen op kwaliteit en veiligheid als het gaat om voedingssupplementen. Koop je vitamine C bij Bono.nl. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.